Már több mint félmillióért hirdetik a budapesti állásokat
Óriási a munkaerőhiány a vendéglátásban, rengeteg pultos és felszolgáló állás üres a fővárosban. Egy-egy hotelben a havi bér meghaladja a 500 ezer forintot is. Tömegével keresnek felszolgálókat
economx.hu
433 napja
Pincérolimpia: elképesztő feladatot kellett teljesíteni
Több száz pincér sorakozott fel a tálcájával Párizsban, hogy egy 100 éves hagyományt elevenítsenek fel. A versenyzők a francia főváros kávéházaiból verbuválódtak, hogy aztán két kilométeren keresztül egyensúlyozzanak egy tálcával a kezükben. Nézze meg videónkban, hogyan sikerült nekik!
rtl.hu
469 napja
Fura tudomány – Nem mindegy, milyen pincér szolgálja fel az étteremben az ételeket
Nem mindegy, hogy milyen pincér szolgálja fel a fogásokat, az étkezés kellemes hangulatához ugyanis a személye jelentősen hozzájárul. Egy régi német bölcsesség szerint a kövér pincér egyenesen felkelti az étvágyat. Tim Döring, a Göttingeni Egyetem marketingkutatója ezt a rejtélyt terepen végzett kutatással fejtette meg. Eredményeiről egy miniinterjúban számolt be nekünk.
blikk.hu
475 napja
Kirúgták a pincérnőt, miután mesés borravalót kapott
Akkora munkahelyi konfliktust okozott egy nagyvonalú borravaló egy michigani kávézóban, hogy a meghatónak induló történet végén az egyik felszolgálót kirúgták a hely tulajdonosai.
infostart.hu
502 napja
„A legalja, amikor összefirkálják a liftet” – kinek és mikor jár a borravaló?
Teljes a káosz borravalóügyben, van, ahol a szervizdíjon túl is elvárják a tíz százalékot, Amerikában pedig már az önkiszolgáló kasszák is húszszázalékos jattot akarnak a tejért, kenyérért. Vendéglátós és futár segítségével teszünk rendet. The post „A legalja, amikor összefirkálják a liftet” – kinek és mikor jár a borravaló? first appeared on nlc .
nlc.hu
531 napja
„Nem jártunk étterembe, mert tudtuk, mi kerülhet az asztalra” – Egy szakács és egy felszolgáló a ’90-es évek vendéglátásáról
Sokakban a mai napig él egy nagy fokú bizalmatlanság a vendéglátóhelyekkel szemben. A hazai gasztronómia óriási megújulást élt át, de ezeknek a berögződéseknek sajnos van némi alapja. Vissza a '90-es évekbe! The post „Nem jártunk étterembe, mert tudtuk, mi kerülhet az asztalra” – Egy szakács és egy felszolgáló a ’90-es évek vendéglátásáról first appeared on nlc .
nlc.hu
537 napja