Az alkohol
Alkohol nélkül nem beszélhetünk borról. Tudjuk jól, hogy időnként készítenek alkoholmentes borokat is, amelyek alkoholkivonás útján keletkeznek.
magyarnemzet.hu
88 napja
Kevés lett a bor Ausztriában tavaly
Tizennégy éve nem volt olyan rossz a bortermés Ausztriában, mint 2024-ben.
magyarnemzet.hu
127 napja
Frittmann János: váratlanul érte a borágazatot a fogyasztás ilyen mértékű csökkenése
A csökkenő borfogyasztás miatt a magyar borászoknak több lábon kell állnia, mustot és pezsgőt is kell készítenie - jelentette ki a hétvégén az agrárminiszter. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke szerint egész másra van szükség a túléléshez, és nem hiszi, hogy a megoldás a szőlőtőkék kivágása.
infostart.hu
328 napja
Beszéljünk a terrorirról... és arról, hogyan hat a borra!
A terroir egy sokat használt kifejezés, de mit is jelent pontosan? Nem a nagyképűség diktálja a francia „terroir” szó használatát a különböző nyelvterületeken, de egyszerűen nincs egyetlen olyan szó, amely jól leírhatná a fogalmat.
blikk.hu
333 napja
Borok, amelyekre Amerikában négyéves várólista van – Interjú Nyárády Pablóval, a Trifecta Winery tulajdonosával
A Nyárády család az 1820-as évek eleje óta foglalkozik borkészítéssel Erdély északnyugati részén. 1948-ban az egykor gyönyörű 40 hektáros birtokot a kommunista román kormány elfoglalta és elpusztította. A Nyárády család legfiatalabb generációja az Egyesült Államokat tette otthonává: az arisztokrata gyökerekkel rendelkező Nyárády Pablo tulajdonában lévő Trifecta az Egyesült Államokban, pontosabban a Napa-völgyben készít borokat, csakúgy, mint Tokaj-Hegyalján, 200 éves birtokuk és pincészetük Tállyán található.
blikk.hu
358 napja
A magyar sztárborász, akinek az őseiről mintázta Jókai a Kőszívű ember Baradlayjait
Egy különleges, magyar nemesi család elképesztő története és egyedi borai - a Von Beőthy Pince alapítójával, Janosh Von Beőthy-vel beszélgetett Karizs Tamás, a Youtube-on látható Karizsdoktor Channelen.
blikk.hu
457 napja
Menü