Magyar kutatás: meddőséget okozhatnak az élelmiszerekben lévő penészgombák

Magyar kutatás: meddőséget okozhatnak az élelmiszerekben lévő penészgombák

Egy magyar kutatócsapat a világon elsőként igazolta penészgombák által termelt méreganyagok jelenlétét a humán tüszőfolyadékban, továbbá megvizsgálta azok termékenységre gyakorolt hatását is. Sára Levente, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának adjunktusa az InfoRádióban elmondta: a tüszőérés rendkívül érzékeny folyamat, és minden egyes olyan tényező, ami ezt megzavarja, könnyen meddőséghez vezethet.

#tudomány #kutatás #semmelweis egyetem #meddőség #magyar agrár- és élettudományi egyetem #penészgombatoxin #sára levente

infostart.hu logoinfostart.hu

133 napja

Nincs több hír ebben a kategóriában.

Menü