A rakott krumpli titka: laktat, olcsó és könnyen variálható

A rakott krumpli titka: laktat, olcsó és könnyen variálható

A rakott krumpli, a magyar konyha egyik ikonikus étele, egyszerű, de rendkívül ízletes fogás. Története a XIX. századig nyúlik vissza, és a francia tartiflette-hez hasonlóan a rétegezett ételek népszerűségét mutatja. Magyarországon Czifray István szakácskönyvében jelent meg először, és azóta az egyszerűsége és ízletes volta miatt az egyik legkedveltebb magyar étel lett. A burgonya, az étel fő alapanyaga, az Andokból származik és a XVIII. században terjedt el Európában, majd Magyarországon is.

#életmód #rakott krumpli #rakott palacsinta #rétegezett ételek #burgonya alapanyag

blikk.hu logoblikk.hu

184 napja

Rakott palacsinta citromkrémmel rétegezve: frissen sütve vagy jól behűtve is nagyon finom

Rakott palacsinta citromkrémmel rétegezve: frissen sütve vagy jól behűtve is nagyon finom

A rakott palacsinta hidegen vagy melegen is mennyei lehet: most egy hűsítő, citromkrémes változatot mutatunk.

#recept #palacsinta #desszert #citromkrém #rakott palacsinta

femina.hu logofemina.hu

348 napja

Nincs több hír ebben a kategóriában.

Menü