A királyi udvarok szósza a besamel mártás – Medici Katalin, II. Henrik és a Napkirály rajongott érte

A királyi udvarok szósza a besamel mártás – Medici Katalin, II. Henrik és a Napkirály rajongott érte

A besamel (vagy béchamel) mártás a francia alapmártások egyik legfontosabb eleme, amely tejjel felöntött világos vajas rántásból készül. A mártás sóval, fehérborssal és szerecsendióval fűszerezve készül a francia konyhaművészetben. Az egyszerű alapanyagok kombinációja révén a besamel-mártás könnyen elkészíthető és sokoldalúan felhasználható. Az ételek ízesítésére és állagának javítására szolgáló besamel-mártás évszázadok óta hódít, és továbbra is nélkülözhetetlen a modern gasztronómiában.

#életmód #gasztronómia #francia konyha #besamel mártás #mártás használat

blikk.hu logoblikk.hu

100 napja

Eláruljuk, hogyan készül a legfinomabb besamel mártás

Eláruljuk, hogyan készül a legfinomabb besamel mártás

Így készül a tökéletes besamel mártás.

#recept #mártás #besamel mártás #besamel #besamel mártás recept

origo.hu logoorigo.hu

300 napja

Tudta? Francia mártással tökéletes a görög muszaka – Apropó, mi is pontosan az a muszaka?

Tudta? Francia mártással tökéletes a görög muszaka – Apropó, mi is pontosan az a muszaka?

A muszaka Görögországnak olyan, mint Olaszországnak a carbonara spagetti. Ez az egyik legnépszerűbb étel, amelynek három alapvető összetevője van: zöldség, hús és a besamelmártás. Eredetileg bárány vagy birkahúst tettek bele, manapság már sertés- pulyka- vagy marhahúsból is készítik. A másik fő alapanyag elsősorban a padlizsán, de léteznek cukkinis, sárgarépás és burgonyás változatai is.

#életmód #görögország #zöldség #főzés #szakács #padlizsán #muszaka #besamel mártás

blikk.hu logoblikk.hu

332 napja

Nincs több hír ebben a kategóriában.

Menü