5 airfryeres recept, amit már a gyerekek is simán elkészítenek
Nincs ötleted, mivel kösd le a gyerekeket a nyári szünetben? Mutatunk 5 szuper airfryer receptet, amit már a kisebbek is elkészíthetnek egy kis segítséggel. Így lesz a főzésből közös élmény és finom falatok sora!
rtl.hu
8 órája
Balatoni Gasztrokalauz: 323 hely, 55 új kaland a tó partján
323 hely, ezek sorában 55 új hely szerepel a Magyar Konyha magazin nyári számának mellékleteként megjelent Balatoni Gasztrokalauzban. A számok is jelzik, hogy folyamatosan bővül, fejlődik és változik a balatoni gasztronómiai kínálat – mondja az InfoRádióban Madary Orsolya, a kalauz szerkesztője, a Magyar Konyha magazin lapigazgatója.
infostart.hu
22 órája
Pásztor Erzsi elárulta nekünk a kedvenc receptjét: ennek az ínycsiklandó ételnek te sem fogsz tudni ellenállni
Pásztor Erzsi az igazi klasszikusokra esküszik.
borsonline.hu
31 órája
Horvátország: ide menjen vacsorázni, ha igazán igényes ételre vágyna
Idén két horvát étterem kapta meg a gasztronómia legnagyobb kitüntetését. Újabb rangos nemzetközi elismerésekben részesültek a horvát éttermek: a legfrissebb MICHELIN-válogatás alapján
economx.hu
45 órája
Let The Sunshine In
Itt a Forbes Life nyári a, a címlapon Lovas Rozi felszabadító történetével, belül pedig új gasztrokalauzunkkal, a Vibe Guide Budapesttel. Szerkesztette: Fekete Emese és G. Tóth IldaFotók: Mohai Balázs és Krasznai Zoltán Beleállok!Tabutémákat feszegető előadásokban játszik, rendszerkritikus videókban szerepel, a filmvásznon pedig kitartóan fut. Lovas Rozi mára az egyik legfoglalkoztatottabb színész lett, és az ország egy része már rég […]
forbes.hu
2 napja
Így választottak nagyszüleink is: 5 régi trükk a mézédes dinnyéhez
Hiába néz ki jól, a dinnye könnyen becsaphat a külsejével. A nyár kedvenc gyümölcse íztelenné vagy kásássá válhat, ha rosszul választunk. Mutatjuk, mire figyelj vásárláskor: a folt, a hang, a szár és még sok apróság segít eldönteni, melyik dinnye lesz igazán érett és lédús.
rtl.hu
5 napja
Csigát, tücsköt, hangyát és rántott húsos szendvicset ettem, hogy megértsem a dán gasztronómia sikerének titkát
Koppenhágai gasztrotúra-napló a világ legjobb éttermének fermentáló laboráról, pékségeiről, szendvicseiről, mexikói büféjéről, és beszélgetések a mögöttük álló megszállott emberekkel.
telex.hu
6 napja
Pesti István, a két Michelin-csillagos Platán Gourmet séfje: Sok pénzt meg időt töltöttem el azzal, hogy elrontsak dolgokat
Tíz éve kezdődött az egyik legismertebb magyar séf, Pesti István számára az a tatai kaland, amely azóta két Michelin-csillagot ért. Mi tartja ott, mi tartja a konyhában, és mit hiányol a magyar konyhából? Erről is beszélgettünk vele, és közben megnéztük, milyen a csúcsgasztronómia, ha igyekszik egyáltalán nem foglalkozni az aktuális trendekkel.
hvg.hu
6 napja
Véget ért a „zimmer feris” időszak
Egyre világosabban körvonalazódik egy egyedi balatoni gasztronómiai kultúra, a korábbi, „zimmer feris” időszak lezárult. A Balaton Gasztrokalauz bemutató eseményen Lévai Anikó arról beszélt
economx.hu
7 napja
Osváth Zsolt: Van egy platformod, több százezer ember, nem maradhatsz csendben. Ez egy felelősség
Nagyinterjú Osváth Zsolt, vállalkozó, étterem-tulajdonos, közszereplő, digitális tartalomgyártóval nehéz gyerekkorról, szikár elhatározásról, kemény munkáról és a közéleti szerepvállalás következményeiről. Osváth Zsoltot lehet kedvelni vagy sem, de nem lehet elvitatni, hogy mélyről indulva, selfmade módon épített fel magából egy médiamárkát, és igazi vállalkozói lendülettel újabb területeken is kipróbálta magát. Vállalja, hogy néha van benne irigység, nem […]
forbes.hu
8 napja
Ma is a tányérunkra varázsolhatjuk az ókor ízeit a Főmenüvel
A gasztronómia és a történelem különleges találkozását tálalja a Főmenü – történelmi fogások című műsor a Dunán. Az ókori receptek összeállításban Vukics Adrienn régész, muzeológus segítette a stábot. A szakember a Családi kör vendégeként árulta el: kelesztett kenyér, rengeteg fűszeres étel, kísérőként sör és bor került eleink asztalára.
hirado.hu
9 napja
Életveszélybe került a maláriától, mégis újra kakaóültetvényre készül Albertkázmérpusztáról, a Futrinka utcából
Foki Izabella és Koncos Zoltán, a ChocoCard csokimanufaktúra alapítói bátorítják a potenciális vállalkozókat: készítsenek bean-to-bar csokit, vagyis ne kész pasztillából dolgozzanak, hanem vegyenek friss kakaóbabot, és abból kezdjék el a csokigyártást. Mert az fenntartható, egészséges és etikus.
forbes.hu
10 napja
Osváth Zsolt: A végkimerülésig tudok dolgozni, és ezt sokan nagyon ügyesen fel is ismerték
A Forbes Dealben Ács Gáborral, a Forbes főmunkatársával az állampapírpiacot beszéltük ki, a műsor második vendége pedig Osváth Zsolt volt, aki már nemcsak a Youtube-on építkezik. Ez itt a Forbes podcastjének második adása. Mindenről, ami üzlet – az EBITDA-tól az önismeretig. Vendégek Ács Gábor, a Forbes főmunkatársa, és Osváth Zsolt, tartalomgyártó és étteremtulajdonos. Az adás […]
forbes.hu
10 napja
Kiváló gasztronómiai iránytű a 2025-ös Dining Guide Top 100
Nézzük meg közelebbről e gasztronómiai iránytűnek számító kiadványt!
magyarnemzet.hu
11 napja
Fúziós konyha a Belváros szívében
Joggal érezzük magunkat Barcelonában, Madridban vagy Amszterdamban, Lisszabonban.
magyarnemzet.hu
11 napja
Egy Michelin-csillagos séf, aki a gyerekkorod ízeit hozza vissza – ilyen a SALT étterem belülről
Tóth Szilárd neve nemcsak a Konyhafőnökből lehet ismerős: a budapesti SALT étterem séfjeként már Michelin-csillagot is szerzett, most pedig az RTL+ képernyőin mutatja meg, milyen, amikor az emlékek ízei új életre kelnek. A farm-to-table koncepcióra épülő, letisztult fine dining élmény nemcsak a hasat, hanem a szívet is megérinti – és még a fenntarthatóságra is figyel. Megmutatjuk, hogy mitől igazán egyedülálló az étterem koncepciója és víziója!
rtl.hu
11 napja
Menü