Nyarunk legfrissítőbb itala a savanyú uborkás limonádé

Nyarunk legfrissítőbb itala a savanyú uborkás limonádé

Mindenki meglepődik azon, ha savanyúságok levét teszik a limonádékba vagy az üdítőkbe, pedig a legjobb nyári italok pont így kezdődnek, így gondolta ezt Újházy Ede és Dua Lipa is – alkohollal vagy anélkül.

#ital #gasztronómia #gasztro #üdítő #citrom #savanyúság #limonádé

telex.hu logotelex.hu

6 órája

5 airfryeres recept, amit már a gyerekek is simán elkészítenek

5 airfryeres recept, amit már a gyerekek is simán elkészítenek

Nincs ötleted, mivel kösd le a gyerekeket a nyári szünetben? Mutatunk 5 szuper airfryer receptet, amit már a kisebbek is elkészíthetnek egy kis segítséggel. Így lesz a főzésből közös élmény és finom falatok sora!

#gyerekek #életmód #gasztronómia #airfryer #gasztro #receptek #gyerekbarát #airfryer recept

rtl.hu logortl.hu

8 órája

Balatoni Gasztrokalauz: 323 hely, 55 új kaland a tó partján

Balatoni Gasztrokalauz: 323 hely, 55 új kaland a tó partján

323 hely, ezek sorában 55 új hely szerepel a Magyar Konyha magazin nyári számának mellékleteként megjelent Balatoni Gasztrokalauzban. A számok is jelzik, hogy folyamatosan bővül, fejlődik és változik a balatoni gasztronómiai kínálat – mondja az InfoRádióban Madary Orsolya, a kalauz szerkesztője, a Magyar Konyha magazin lapigazgatója.

#életmód #balaton #gasztronómia #magyar konyha #balatoni gasztronómiai útikalauz #madary orsolya

infostart.hu logoinfostart.hu

22 órája

Choumlói és tejfölfagyi a Balaton partján

Choumlói és tejfölfagyi a Balaton partján

Volt idő, amikor nem tudták, hogyan nyitnak ki a következő héten, mára az ország egyik legizgalmasabb cukrászdája lett a badacsonyi La Tène. Náluk jártunk.

#balaton #gasztronómia #gasztro #magyar hang plusz #desszert #fagylalt #cukrászda #desszertműhely #la tène

hang.hu logohang.hu

27 órája

Létezik könnyű, zöldséges, színes, nyári magyar konyha

Létezik könnyű, zöldséges, színes, nyári magyar konyha

Nyáron is csak lángos és körömpörkölt? Pedig létezik zöldséges, színes, friss oldala a magyar konyhának, most megmutatjuk, mit főzzön, aki könnyű kánikulakonyhát szeretne hazai keretek közt.

#nyár #gasztronómia #gasztro #zöldségek #zöldség #magyar konyha

telex.hu logotelex.hu

30 órája

Pásztor Erzsi elárulta nekünk a kedvenc receptjét: ennek az ínycsiklandó ételnek te sem fogsz tudni ellenállni

Pásztor Erzsi elárulta nekünk a kedvenc receptjét: ennek az ínycsiklandó ételnek te sem fogsz tudni ellenállni

Pásztor Erzsi az igazi klasszikusokra esküszik.

#gasztronómia #pásztor erzsi #kedvenc recept #ínycsiklandó étel #klasszikus receptek

borsonline.hu logoborsonline.hu

31 órája

Horvátország: ide menjen vacsorázni, ha igazán igényes ételre vágyna

Horvátország: ide menjen vacsorázni, ha igazán igényes ételre vágyna

Idén két horvát étterem kapta meg a gasztronómia legnagyobb kitüntetését. Újabb rangos nemzetközi elismerésekben részesültek a horvát éttermek: a legfrissebb MICHELIN-válogatás alapján

#gazdaság #gasztronómia #horvátország #split #michelin-csillag #étterem #rovinj

economx.hu logoeconomx.hu

45 órája

Let The Sunshine In

Let The Sunshine In

Itt a Forbes Life nyári a, a címlapon Lovas Rozi felszabadító történetével, belül pedig új gasztrokalauzunkkal, a Vibe Guide Budapesttel. Szerkesztette: Fekete Emese és G. Tóth IldaFotók: Mohai Balázs és Krasznai Zoltán Beleállok!Tabutémákat feszegető előadásokban játszik, rendszerkritikus videókban szerepel, a filmvásznon pedig kitartóan fut. Lovas Rozi mára az egyik legfoglalkoztatottabb színész lett, és az ország egy része már rég […]

#gasztronómia #lovas rozi #print #start #vibe guide

forbes.hu logoforbes.hu

2 napja

40 fok kint, 100 fok bent – szenzációs videót osztott meg Orbán Viktor

40 fok kint, 100 fok bent – szenzációs videót osztott meg Orbán Viktor

Orbán Viktor forró halászlével hűti magát a kánikulában.

#orbán viktor #halászlé #gasztronómia #miniszterelnök #hőség #kánikula #forró halászlé

origo.hu logoorigo.hu

2 napja

Megjelent a Magyar Konyha Balaton 2025 Gasztrokalauza

Megjelent a Magyar Konyha Balaton 2025 Gasztrokalauza

A Magyar Konyha idén tizenharmadik alkalommal jelenteti meg balatoni gasztrokalauzát, amelyben ezúttal 323 vendéglátóhelyet ajánlanak, köztük 55 újdonságot.

#kultúra #balaton #gasztronómia #nyaralás #vendéglátóhelyek

hirado.hu logohirado.hu

3 napja

A gyors izomépítés titka, ha nyers tojást eszünk, vagy csak a vécére fogunk rohangálni tőle?

A gyors izomépítés titka, ha nyers tojást eszünk, vagy csak a vécére fogunk rohangálni tőle?

Dietetikus segítségével vesszük sorra, hogyan segíthet a tojás izmaink gyarapításában, és érdemes-e nyersen fogyasztani.

#egészség #gasztronómia #edzés #tojás #fehérje #szalmonella #izomépítés #egészségéletmód

hvg.hu logohvg.hu

3 napja

Négy ország kultúrája találkozik a nagymarosi VéNégy Fesztiválon

Négy ország kultúrája találkozik a nagymarosi VéNégy Fesztiválon

A négynapos fesztivál ma kezdődött szerda este. Az érdeklődőket a koncertek mellett színházi előadások, természetjáró és sportprogramok, valamint gasztronómia is várja.

#kultúra #gasztronómia #koncertek #vénégy fesztivál #színházi előadások

hirtv.hu logohirtv.hu

3 napja

Feldolgozott helyett házit: vajkrém két alapanyagból

Feldolgozott helyett házit: vajkrém két alapanyagból

Adalékok nélküli, hűtve azonnal kenhető vaj, amit pár perc előállítani, és nem csak azért éri meg, mert a bolti vajkrémek egyszerűen nem finomak.

#gasztronómia #gasztro #kenyér #vaj #szendvics #tejtermék #tejföl #feldolgozott élelmiszer #vajkrém

telex.hu logotelex.hu

4 napja

Ismét körbeette a Balatont a Magyar Konyha – itt lehet a legjobb ételeket kapni a tónál

Ismét körbeette a Balatont a Magyar Konyha – itt lehet a legjobb ételeket kapni a tónál

Nemcsak a legkiválóbb éttermeket, strandbüféket, cukrászdákat, pincészeteket tesztelték, hanem az igazi balatoni hangulatot is keresték a magazin munkatársai.

#balaton #gasztronómia #éttermek #magyar konyha #strandbüfék

origo.hu logoorigo.hu

4 napja

Így választottak nagyszüleink is: 5 régi trükk a mézédes dinnyéhez

Így választottak nagyszüleink is: 5 régi trükk a mézédes dinnyéhez

Hiába néz ki jól, a dinnye könnyen becsaphat a külsejével. A nyár kedvenc gyümölcse íztelenné vagy kásássá válhat, ha rosszul választunk. Mutatjuk, mire figyelj vásárláskor: a folt, a hang, a szár és még sok apróság segít eldönteni, melyik dinnye lesz igazán érett és lédús.

#életmód #gasztronómia #dinnye #régi trükk

rtl.hu logortl.hu

5 napja

Csigát, tücsköt, hangyát és rántott húsos szendvicset ettem, hogy megértsem a dán gasztronómia sikerének titkát

Csigát, tücsköt, hangyát és rántott húsos szendvicset ettem, hogy megértsem a dán gasztronómia sikerének titkát

Koppenhágai gasztrotúra-napló a világ legjobb éttermének fermentáló laboráról, pékségeiről, szendvicseiről, mexikói büféjéről, és beszélgetések a mögöttük álló megszállott emberekkel.

#disney #gasztronómia #disney+ #gasztro #dánia #a mackó #fine dining #koppenhága #rántott hús #noma

telex.hu logotelex.hu

6 napja

Ha üzleti ebédre érkezett, tudnia kell, melyik fogásnál beszélhet az üzletről

Ha üzleti ebédre érkezett, tudnia kell, melyik fogásnál beszélhet az üzletről

A St. Andrea Restarurant, nyáron, délben.

#ce napi #ce femina #budapest #kritika #kultúr #pierre #gasztronómia #degusztátor #pierre kóstolgat! #kacsamell #karalébékrém #spenótnudli #st. andrea

index.hu logoindex.hu

6 napja

Pesti István, a két Michelin-csillagos Platán Gourmet séfje: Sok pénzt meg időt töltöttem el azzal, hogy elrontsak dolgokat

Pesti István, a két Michelin-csillagos Platán Gourmet séfje: Sok pénzt meg időt töltöttem el azzal, hogy elrontsak dolgokat

Tíz éve kezdődött az egyik legismertebb magyar séf, Pesti István számára az a tatai kaland, amely azóta két Michelin-csillagot ért. Mi tartja ott, mi tartja a konyhában, és mit hiányol a magyar konyhából? Erről is beszélgettünk vele, és közben megnéztük, milyen a csúcsgasztronómia, ha igyekszik egyáltalán nem foglalkozni az aktuális trendekkel.

#gasztronómia #michelin-csillag #étterem #platán gourmet #pesti istván #pesti istvánéletmód

hvg.hu logohvg.hu

6 napja

Véget ért a „zimmer feris” időszak

Véget ért a „zimmer feris” időszak

Egyre világosabban körvonalazódik egy egyedi balatoni gasztronómiai kultúra, a korábbi, „zimmer feris” időszak lezárult. A Balaton Gasztrokalauz bemutató eseményen Lévai Anikó arról beszélt

#gazdaság #kultúra #étel #utazás #balaton #nyár #gasztronómia #nyaralás #étterem #pihenés #kínálat

economx.hu logoeconomx.hu

7 napja

Osváth Zsolt: Van egy platformod, több százezer ember, nem maradhatsz csendben. Ez egy felelősség

Osváth Zsolt: Van egy platformod, több százezer ember, nem maradhatsz csendben. Ez egy felelősség

Nagyinterjú Osváth Zsolt, vállalkozó, étterem-tulajdonos, közszereplő, digitális tartalomgyártóval nehéz gyerekkorról, szikár elhatározásról, kemény munkáról és a közéleti szerepvállalás következményeiről. Osváth Zsoltot lehet kedvelni vagy sem, de nem lehet elvitatni, hogy mélyről indulva, selfmade módon épített fel magából egy médiamárkát, és igazi vállalkozói lendülettel újabb területeken is kipróbálta magát. Vállalja, hogy néha van benne irigység, nem […]

#podcast #gasztronómia #vállalkozás #influenszer #sikersztori #30/30

forbes.hu logoforbes.hu

8 napja

Ma is a tányérunkra varázsolhatjuk az ókor ízeit a Főmenüvel

Ma is a tányérunkra varázsolhatjuk az ókor ízeit a Főmenüvel

A gasztronómia és a történelem különleges találkozását tálalja a Főmenü – történelmi fogások című műsor a Dunán. Az ókori receptek összeállításban Vukics Adrienn régész, muzeológus segítette a stábot. A szakember a Családi kör vendégeként árulta el: kelesztett kenyér, rengeteg fűszeres étel, kísérőként sör és bor került eleink asztalára.

#történelem #gasztronómia #főzés #főmenü vendég #ókor ízei

hirado.hu logohirado.hu

9 napja

Életveszélybe került a maláriától, mégis újra kakaóültetvényre készül Albertkázmérpusztáról, a Futrinka utcából

Életveszélybe került a maláriától, mégis újra kakaóültetvényre készül Albertkázmérpusztáról, a Futrinka utcából

Foki Izabella és Koncos Zoltán, a ChocoCard csokimanufaktúra alapítói bátorítják a potenciális vállalkozókat: készítsenek bean-to-bar csokit, vagyis ne kész pasztillából dolgozzanak, hanem vegyenek friss kakaóbabot, és abból kezdjék el a csokigyártást. Mert az fenntartható, egészséges és etikus.

#gasztronómia #a jó élet #forbes-sztori #bean-to-bar #kakaóültetvény

forbes.hu logoforbes.hu

10 napja

Minden eddiginél több bálozót várnak a 200. balatonfüredi Anna-bálra

Minden eddiginél több bálozót várnak a 200. balatonfüredi Anna-bálra

A 200. Anna-bálra már elfogytak a belépők.

#kultúra #gasztronómia #zene #balatonfüred #anna-bál

hirado.hu logohirado.hu

10 napja

Osváth Zsolt: A végkimerülésig tudok dolgozni, és ezt sokan nagyon ügyesen fel is ismerték

Osváth Zsolt: A végkimerülésig tudok dolgozni, és ezt sokan nagyon ügyesen fel is ismerték

A Forbes Dealben Ács Gáborral, a Forbes főmunkatársával az állampapírpiacot beszéltük ki, a műsor második vendége pedig Osváth Zsolt volt, aki már nemcsak a Youtube-on építkezik. Ez itt a Forbes podcastjének második adása. Mindenről, ami üzlet – az EBITDA-tól az önismeretig. Vendégek Ács Gábor, a Forbes főmunkatársa, és Osváth Zsolt, tartalomgyártó és étteremtulajdonos. Az adás […]

#podcast #gasztronómia #vállalkozás #influenszer #üzletember

forbes.hu logoforbes.hu

10 napja

Kiváló gasztronómiai iránytű a 2025-ös Dining Guide Top 100

Kiváló gasztronómiai iránytű a 2025-ös Dining Guide Top 100

Nézzük meg közelebbről e gasztronómiai iránytűnek számító kiadványt!

#gasztronómia #top 100 #dining guide #gasztronómiai iránytű #2025-ös kiadvány

magyarnemzet.hu logomagyarnemzet.hu

11 napja

Fúziós konyha a Belváros szívében

Fúziós konyha a Belváros szívében

Joggal érezzük magunkat Barcelonában, Madridban vagy Amszterdamban, Lisszabonban.

#gasztronómia #belváros #fúziós konyha #barcelonai hangulat #nemzetközi ízek

magyarnemzet.hu logomagyarnemzet.hu

11 napja

Egy Michelin-csillagos séf, aki a  gyerekkorod ízeit hozza vissza – ilyen a SALT étterem belülről

Egy Michelin-csillagos séf, aki a gyerekkorod ízeit hozza vissza – ilyen a SALT étterem belülről

Tóth Szilárd neve nemcsak a Konyhafőnökből lehet ismerős: a budapesti SALT étterem séfjeként már Michelin-csillagot is szerzett, most pedig az RTL+ képernyőin mutatja meg, milyen, amikor az emlékek ízei új életre kelnek. A farm-to-table koncepcióra épülő, letisztult fine dining élmény nemcsak a hasat, hanem a szívet is megérinti – és még a fenntarthatóságra is figyel. Megmutatjuk, hogy mitől igazán egyedülálló az étterem koncepciója és víziója!

#bulvár #rtl+ #gasztronómia #fenntarthatóság #séf #skandináv #étterem #élmény #konyhafőnök #fine dining #rtl plusz #salt #tóth szilárd

rtl.hu logortl.hu

11 napja

Menü