Ne edd meg őket mosás nélkül: ezekben a zöldségekben rengeteg a növényvédő szer!
Mutatjuk: ezekben a zöldségekben hemzseg a növényvédő szer!
borsonline.hu
13 napja
Nem, ez nem vicc: ez történik a zöldségek vitamintartalmával, amikor mikróba teszed őket
Lehet, hogy eddig nem is sejtetted, de az, hogy hogyan főzöd meg a zöldségeket, komoly hatással lehet a bennük található vitaminokra. Egy friss kutatás szerint a mikrózás lehet a leghatékonyabb módszer a tápérték megőrzésére.
blikk.hu
104 napja
Vásárolt mostanában karfiolt? Van fogalma róla, miért ilyen drága?
Hideg volt a tavasz a karfioltermelő mediterrán országokban, és ez a boltokban kapható zöldség árára is kihatással van. Lengyelországban tavaly ilyenkor már több 100 forinttal került kevesebbe egy darab karfiol. Magyarországon pedig 1199 forintba kerül egy fej belőle március elején. De mi áll a háttérben?
blikk.hu
123 napja
A zöld ász
Mármint az idősek által vásárolt zöldségek meg tejtermékek áfájának visszatérítése. De kerül, amibe kerül, a kabinet meg fogja valósítani.
magyarnarancs.hu
131 napja
Tévhit, hogy a legtöbb vitamin a citrusfélékben van: ezek sokkal többet tartalmaznak
Sokan a narancsra és citromra esküsznek, ha C-vitamin-forrásról van szó. A valóságban számos más gyümölcs és zöldség sokkal több C-vitamint tartalmaz. Több helyi gyümölcs és zöldség is bővelkedik ebben a fontos vitaminban, sőt, jócskán felülmúlja a citrusféléket. A homoktövis mellett például hihetetlenül eltörpülnek.
blikk.hu
147 napja
Kipróbáltuk, meg tudunk-e enni harmincféle növényt egy héten
Januárban az volt a célunk, hogy megegyünk minimum harmincféle növényt hetente. Volt, akinek meg sem kellett magát erőltetnie, más pedig a számolgatást bukta el. A növénypontszámlálás változatosabbá teszi az étkezésünket, recepteket is mutatunk hozzá.
telex.hu
151 napja
Hosszabb élet: mutatjuk, hogy mit egyél hozzá!
A hosszabb élet titkát a konyhában találjuk!
metropol.hu
228 napja
Ezerféle sárgarépa létezik, de csak egyet ismerünk, és annak is elfelejtettük az ízét
E heti gasztropodcastunkban a hazai zöldségfogyasztásról van szó, vendégünk a Farm2Fork tulajdonosa, Horváth Boldizsár, aki elmondja, miért kell keresni és szeretni a magyar színes répákat.
telex.hu
240 napja
Caponata: édes-savanyú nem Kínából, hanem Szicíliából
Olasz étel, ami nem tészta, hanem csupa zöldség, és van benne egy csomó minden, amitől háromszorosan lesz édes és savanyú egyszerre, közben mégis vegán marad. Ez a caponata, amelynek ebben a receptben több verzióját rántottuk össze.
telex.hu
275 napja
Menü