Jamie lefőzi Olaszországot: így főznek a valódi olasz nagymamák
Jamie Oliver legújabb sorozata, Jamie lefőzi Olaszországot július 13-án indul az RTL Otthon csatornán, és egészen egyedi nézőpontból mutatja be a világhírű olasz konyhát: nem a híres éttermek, hanem az otthonok, a családok konyhái felől. Jamie és mentora, Gennaro Contaldo bejárják Olaszországot Szicíliától az Alpokig, hogy olyan asszonyokkal találkozzanak, akik egy életen át főztek – nem szakácskönyvek, hanem generációs emlékezet alapján.
rtl.hu
10 órája
A Netlfix olasz konyhás nagyijainak a bölcsességeit még XIV. Leó pápa is imádná: Az év leghangosabb és legszerethetőbb filmje a Nagyik
Legendás sztárok beszélnek két kézzel a vígjátékban.
borsonline.hu
6 napja
Lerántjuk a leplet a pizza és a spaghetti körüli kamu legendáról (is)
Valóban Marco Polo hozta volna a spagettit Kínából? A risotto alla Milanese-t tényleg egy szerelmes üvegablakos inas találta fel? És a pizza Margherita tényleg az olasz királynőről kapta a nevét? Ha igen, van egy rossz, de legalább izgalmas hírünk: ezek többnyire csak jól hangzó legendák…
rtl.hu
49 napja
Az olasz konyha remekeivel várják a konklávét a bíborosok
Az éttermek tulajdonosai szerint a saltimbocca, a carbonara és a kézműves fagylalt különösen népszerű a konklávé résztvevői körében.
demokrata.hu
66 napja
Az olasz konyha remekeivel várják a konklávét a bíborosok
Az olasz főváros legendás ételeit is megkóstolják a bíborosok, a carbonara és a kézműves fagylalt különösen népszerű.
magyarnemzet.hu
66 napja
Az olasz szakácskönyv, amiben nincs se fotó, se bolognai spagetti, viszont nyolc recept van vadnyúlra
Finom-e az apácafingocska, miért volt nehéz Verdinek főzni, és mitől magyaros az olaszok szerint egy báránylapocka? Váncsa István legnépszerűbb szakácskönyve, az újra kiadott Olasz lakoma bemutatóján jártunk.
24.hu
182 napja
A világ legfinomabb kalácsának elkészítésébe bele lehet őrülni
Miért a panettone a legbonyolultabb kelt tészta a világon és hány év, mennyi aggodalom, pénz, alapanyag és munka kell egy működő módszer kifejlesztésébe? Már itthon is van igazi, kovászos, kézműves panettone, ami három napig készül.
telex.hu
193 napja
Ünnepi asztal I. – Az előétel: insalata di rinforzo
Insalata di rinforzo – nápolyi stílusú karácsonyi sültzöldség-saláta
magyarnarancs.hu
213 napja
A Tanta manufaktúrában tényleg mindent kézzel készítenek
Sáling Gergő és olasz felesége, Sara másfél éve váltottak egy nagyot és alapítottak egy pékséget, ahol olasz-magyar sütemények, kovászos kenyér és friss tészta is készül, és az első mozdulattól az utolsóig minden kézművesen.
telex.hu
258 napja
Veszélyben a királyi család sorsa? Kiderült a trónörökös György herceg titka, ezt szeretné valójában csinálni az uralkodás helyett
Vilmos herceg első szülöttje érdekes álmot talált magának.
borsonline.hu
267 napja
4 olasz tészta csupán 4 hozzávalóból: az igazi olasz pasta lényege a tészta!
Számtalan olyan recept forog közkézen itthon és világszerte, amelyet látva és kóstolva egy olasz ember keresztet vetne. Elmeséljük, hogy miért, majd négy olasz tészta receptje következik – csupán négy hozzávalóból!
nlc.hu
267 napja
A PENNY séfje, Farkas Richárd a toszkán konyha rejtelmeit tárta fel
Az olasz konyha sokkal több mint a pizza, rizotto és a spagetti! A PENNY séfje, Farkas Richárd pont emiatt összeszedett pár érdekességet az olasz konyháról, aminek ráadásul a termelői adottságai is nagyon jók.
rtl.hu
268 napja
Caponata: édes-savanyú nem Kínából, hanem Szicíliából
Olasz étel, ami nem tészta, hanem csupa zöldség, és van benne egy csomó minden, amitől háromszorosan lesz édes és savanyú egyszerre, közben mégis vegán marad. Ez a caponata, amelynek ebben a receptben több verzióját rántottuk össze.
telex.hu
274 napja
Caponata di melanzane alla Giudia
Paradicsomos, mazsolás padlizsánragu (caponata)
magyarnarancs.hu
276 napja
Tiramisu: a desszert, ami felér egy élénkítőszerrel
Bár az emberiség évszázadok óta szeret piskótákat krémekkel rétegezni, a tiramisu tényleg egyedi. Mégsem valószínű, hogy egy bizonyos ember találta volna fel. Téli és nyári, gyerek- és felnőttbarát verziókat mutatunk.
telex.hu
334 napja
A risi e bisi nem a rizibizi, de nem is rizottó – az egyszerű fogás egykor a velencei dózse ünnepi étele volt
Nem a rizottóról és nem is a magyar rizses borsós köretről lesz szó, hanem Velence szerény világhódítójáról. Nem akkora sztár, mint a pizza vagy pasta, nem is olyan dögös, mint egy osso bucco, mégis megér egy misét. Terítéken a risi e bisi.
nlc.hu
399 napja
Menü