A pizzás csiga nem ciki, csak át kell nevezni

A pizzás csiga nem ciki, csak át kell nevezni

A pizzás csiga valójában távoli rokonságban sincs az étellel, amire a neve utal, ettől még egy szuper péksütemény, ami kelt tésztából, paradicsommal és sajttal készül.

#gasztro #pékség #pizza #péksütemény #csiga #telex ízfokozó #pizzáscsiga

telex.hu logotelex.hu

142 napja

A pizza olyan, mint a szex?

A pizza olyan, mint a szex?

Hogyan lett a nápolyi pizza a magyarok egyik legkedvesebb étele? Vidó Nórival, a hazai kemencés pizzák meghonosítójával beszélgettünk az Ízfokozóban ropogós és nyúlós, ananászos és krumplis pizzákról.

#podcast #interjú #életmód #gasztronómia #pizza #ízfokozó #telex ízfokozó

telex.hu logotelex.hu

142 napja

Néha jólesik egy Kőbányai, de meg kell ismerni a sörök izgalmas világát

Néha jólesik egy Kőbányai, de meg kell ismerni a sörök izgalmas világát

Azon a pár közismert sörön kívül, amit tömegek fogyasztanak, többszázféle ízű, állagú, illatú sör létezik, a különleges sörök néha akár teljes ízprofilt is le tudnak fedni. Rebák Tibor sörfőzővel beszélgetünk.

#videó #podcast #interjú #alkohol #ital #gasztronómia #gasztro #sör #sörfőzés #ízfokozó #telex ízfokozó

telex.hu logotelex.hu

156 napja

A világ legjobb sörkorcsolyája kicsit bizarr

A világ legjobb sörkorcsolyája kicsit bizarr

Ecetes uborka, cékla, paprika, káposzta, oké, de ecetes tojás? Furcsán hangzik, de egyáltalán nem az, húsz perc aktív és három nap passzív idő kell neki, és a legklasszabb sörkorcsolya lesz belőle.

#gasztronómia #gasztro #tojás #sör #ecet #sörkorcsolya #telex ízfokozó

telex.hu logotelex.hu

156 napja

Szegény országnak nincsenek híres sajtjai

Szegény országnak nincsenek híres sajtjai

Miért az olcsó trappista még mindig a legnépszerűbb hazai sajtféle, miért olyan bonyolult és drága művelet a sajtkészítés, miként teszi minden hely levegője egyedivé saját sajtjait? Hogyan lesz igazi és műanyag a sajt?

#videó #podcast #interjú #gasztronómia #kémia #gasztro #sajt #tejtermék #ízfokozó #telex ízfokozó

telex.hu logotelex.hu

170 napja

A műsor, ami után tényleg muszáj mindenkinek színes répákat rágcsálni

A műsor, ami után tényleg muszáj mindenkinek színes répákat rágcsálni

2024-ben a zöldséges Ízfokozó adás volt a kedvencünk, amelynek felvétele közben lelkes nyulakként rágtuk a nyers paszternákot. Most elmeséljük, miért is volt nekünk ez olyan fontos.

#videó #podcast #gasztronómia #zöldségek #zöldség #ízfokozó #telex ízfokozó #videós visszaemlékezés 2024

telex.hu logotelex.hu

191 napja

Lehet-e svéd húsgolyó a karácsonyi menüben töltött káposzta helyett?

Lehet-e svéd húsgolyó a karácsonyi menüben töltött káposzta helyett?

Gasztroműsorunk személyes hangvételű karácsonyi különkiadása. Szabad-e elhagyni a halászlevet és hogyan lehet tömény zsír és cukor nélkül, ügyes trükkökkel megúszni a karácsonyi főzést?

#karácsony #videó #podcast #interjú #halászlé #gasztronómia #karácsonyi menü #bejgli #gasztro #kalács #ponty #töltött káposzta #ízfokozó #mákos guba #telex ízfokozó #karácsonyi ételek

telex.hu logotelex.hu

195 napja

A tökéletes éttermi élmény nem az ételen múlik

A tökéletes éttermi élmény nem az ételen múlik

Adhatnak tökéletes fogásokat egy étteremben, ha nem érezzük jól magunkat és nem kapunk épp olyan vendéglátást, amire szükségünk van és vágyunk, mit sem ér. Erről beszélgetünk az Ízfokozóban Beck Mártonnal.

#videó #podcast #interjú #gasztronómia #gasztro #étterem #pincér #ízfokozó #felszolgálási díj #telex ízfokozó

telex.hu logotelex.hu

212 napja

A jó süteményt nem kell leönteni egy vödör cukorral

A jó süteményt nem kell leönteni egy vödör cukorral

Hová tűnt a Rákóczi túrósból a barack és a túró? Gasztroműsorunk, az Ízfokozó legújabb adásában arról beszélgetünk az egyik legmenőbb hazai cukrászséffel, hová tűnt hagyományos sütijeinkből az anyag és az íz?

#videó #podcast #interjú #gasztronómia #séf #sütemény #cukrász #desszert #ízfokozó #telex ízfokozó #desszertséf

telex.hu logotelex.hu

226 napja

Hol vannak a színes zöldségek ősszel? Ezen a tepsin!

Hol vannak a színes zöldségek ősszel? Ezen a tepsin!

Ősszel is lehet színeket enni, bizonyítja ez az egyveleg, amit az Ízfokozó zöldséges témájú adásának mondanivalóját formálja meg a tányérra. Sütőtök, fodroskel, homoki bab, sárga cékla.

#vegetáriánus #gasztronómia #gasztro #zöldségek #ősz #zöldség-gyümölcs #szezon #cékla #ízfokozó #szezonalitás #sütőtök #telex ízfokozó #fodroskel

telex.hu logotelex.hu

240 napja

Ezerféle sárgarépa létezik, de csak egyet ismerünk, és annak is elfelejtettük az ízét

Ezerféle sárgarépa létezik, de csak egyet ismerünk, és annak is elfelejtettük az ízét

E heti gasztropodcastunkban a hazai zöldségfogyasztásról van szó, vendégünk a Farm2Fork tulajdonosa, Horváth Boldizsár, aki elmondja, miért kell keresni és szeretni a magyar színes répákat.

#videó #podcast #interjú #gasztronómia #gasztro #zöldségek #zöldség-gyümölcs #ízfokozó #telex ízfokozó

telex.hu logotelex.hu

240 napja

Kenyér helyett nyers lisztet eszünk

Kenyér helyett nyers lisztet eszünk

Az Ízfokozóban Mester Miklóssal, az első élesztőmentes kovászos kenyérüzem alapítójával beszélünk át minden tévhitet és félreértést arról, milyen és milyennek kellene lennie a kenyérnek.

#videó #podcast #interjú #gasztro #kenyér #pékség #kovász #kovászos kenyér #kézműves kenyér #ízfokozó #telex ízfokozó

telex.hu logotelex.hu

254 napja

A legrosszabb magyar szakácskönyv

A legrosszabb magyar szakácskönyv

Hogyan okozhatott egyetlen szakácskönyv helyrehozhatatlan károkat a hazai gasztronómiában? A Venesz-receptek logikátlan, főzhetetlen mexikói gulyásai és száraz libamájai.

#gasztronómia #gasztro #szakácskönyv #kádár-rendszer #ízfokozó #telex ízfokozó #venesz józsef

telex.hu logotelex.hu

268 napja

Vomberg Frigyes: Ne ordítsak, mikor tönkretesz, neki se lesz semmije, és a vendég sem tér vissza?

Vomberg Frigyes: Ne ordítsak, mikor tönkretesz, neki se lesz semmije, és a vendég sem tér vissza?

A legújabb Ízfokozóban a tévés főzőműsorok zsűrijéből is ismert Vomberg Frigyessel beszélgettünk a hazai vendégek rossz ízléséről, a szakácsképzés kudarcairól és arról, milyen hatással van mindez a mai vendéglátásra.

#videó #podcast #interjú #gasztronómia #gasztro #vendéglátás #étterem #szakács #főzőműsor #vomberg frigyes #ízfokozó #telex ízfokozó

telex.hu logotelex.hu

268 napja

A brit konyha valójában jó

A brit konyha valójában jó

Két olyan szakáccsal beszélgetünk az Ízfokozó e heti műsorában, akik a brit konyhában váltak igazi szakáccsá, és ott tanulták azt, amit most itthon alkalmaznak. Miért hiszik sokan az angol, illetve a brit konyháról, hogy rossz, és miért jó valójában?

#podcast #nagy-britannia #brit #gasztro #szakács #ízfokozó #telex ízfokozó #albrecht tamás #angol konyha #mór 24

telex.hu logotelex.hu

282 napja

Minden, ami egy jó házi ramenhez kell, egyszerűbben

Minden, ami egy jó házi ramenhez kell, egyszerűbben

Főztünk egy rament, amiben a gyakorlatba ültettünk mindent, amiről az Ízfokozóban szó volt: egy sok helyen csaló, rövidített tésztaleves recept, ami mégis elég jó.

#podcast #gasztronómia #gasztro #leves #ramen #húsleves #alaplé #japán konyha #telex ízfokozó

telex.hu logotelex.hu

296 napja

Jön az Ízfokozó második évada: ramen, kenyér, zöldség, süti

Jön az Ízfokozó második évada: ramen, kenyér, zöldség, süti

Folytatódik a Telex gasztropodcastja, az Ízfokozó, ami most már nem csak hallható, de látható is lesz, sőt, szakértő vendégekkel fogunk beszélgetni fontos gasztronómiai kérdésekről.

#podcast #gasztronómia #gasztro #szakács #telex ízfokozó

telex.hu logotelex.hu

297 napja

Nincs több hír ebben a kategóriában.

Menü