„Annyira szükség van Magyarországnak az igaz kenyérre, mint az igaz szóra” – vallja a kovászos kenyér hazai nagymestere
Vajda József 2010-ben nyitotta első pékségét, aminek alapelve a kovász. A pék azt vallja, a jó kenyérhez nem kell más, csak liszt, só és víz. Szerinte azok a csapnivaló minőségű termékek, amiket a közértben kenyér címen árulnak, emberi fogyasztásra alkalmatlanok. A pék szerint ideje lenne, törvényi szabályozással lefektetni, mi az a termék, amit valóban kenyérnek lehet tekinteni. Nálunk nincs becsülete a kenyérnek, a Magyar Élelmiszerkönyv sajnos megengedi a vegyszerek használatát.
rtl.hu
347 napja
Szigor jön a kenyérféléknél: túl nagy esély van rá, hogy a péktermék, amit most vásárol, valójában nem az, aminek mondják
Van egy rossz hírünk, ha szereti a kovászos kenyeret.
magyarnemzet.hu
410 napja
Menü