Az olasz ciabatta nem is olyan régi találmány – Nevét egy papucsról kapta
Az olasz ciabatta pontos eredete kissé homályos, egy dolog biztos: ez a kenyér gyorsan a világ egyik legnépszerűbb péktermékévé vált, és ma már szinte minden pékségben megtalálható. Viszonylag új pékáru, amelyet a 80-as években találta ki Arnaldo Cavallari. Célja az volt, hogy egy új kenyérfajtát hozzon létre, ami lepipálja a francia kenyereket.
blikk.hu
71 napja
Galamb Alex olyat tett, amire senki sem számított - ezért nem aludt egész éjjel a roma pék
Ezer darab brióst osztott szét Miskolcon hajléktalanok és érdeklődők között Galamb Alex. Az ország kedvenc roma péke a rendezvény előtt egész éjjel dolgozott, de ezt egy kicsit sem bánja.
borsonline.hu
125 napja
A skandináv képviselőfánk, amit úgy kell enni, mintha nem lenne holnap
A semla egy krémmel-habbal töltött briós, amit kifejezetten ezekben a napokban, a böjtidőszak előtt kell enni utolsó dorbézolásképp. Miért nincs köze a képviselőfánkhoz és hogyan készíthetjük el otthon?
telex.hu
126 napja
Nem teljes kiőrlésű lisztből készült péksüteményeket is teljes kiőrlésűként adtak el, megbüntette a GVH a Lidlt
A kötelező minimum 50 százalék helyett legfeljebb az alapanyag harmada készült teljes kiőrlésű lisztből négy, teljes kiőrlésűként hirdetett péksüteménynél – írta a GVH.
hvg.hu
144 napja
1000 darab brióst oszt szét az ország kedvenc roma pékje
Hajléktalanoknak segít Galamb Alex.
borsonline.hu
153 napja
Péksüteménybe rejtett lőszert találtak Ukrajnában
Egy kisiskolás találta meg a fánkba csomagolt lőszert.
mandiner.hu
172 napja
Menü