A tudósok azonosították a legkárosabb levest: szinte minden családban főzik
Sokáig az otthon melegét, a gondoskodást és a gyógyulás ígéretét jelentette: a klasszikus csirkehúsleves nemcsak a nagymamák, de az orvosok kedvence is volt. Most azonban a kutatók figyelmeztetnek, hogy a vasárnapi ebédek sztárja valójában komoly egészségügyi kockázatokat is rejthet. A probléma gyökere nem a receptben, hanem napjaink húsiparában és a főzés során elkövetett gyakori hibákban rejlik.
blikk.hu
5 napja
Ennek az elfeledett fűszernövénynek egyetlen levele megízesít egy fazék húslevest!
A magyar konyha ízei közül sokat a gyermekkori emlékek tesznek felejthetetlenné. Ilyen a húsleves is, amelynek egykor meghatározó összetevője volt a lestyán.
magyarnemzet.hu
11 napja
Ezzel eldőlt a nagy húslevesháború: kiderült, le kell-e önteni az első vizet, avagy sem
A húsleves a magyarok életének kísérője, a kicsi gyermekkortól a sírig: a vasárnapi ebédek fő attrakciója, a lakodalmak elmaradhatatlan felvezetője, a másnapok megkönnyítője. Ám a nagy kérdésben soha nem tudunk megegyezni: most akkor le kell önteni az első vizet a húsról, vagy nem? Felesleges tovább vitázni, itt a megfejtés!
blikk.hu
37 napja
A vasárnapi húslevesnek gyógyító ereje van – Eredetileg nem is a magyarok találták fel
Vasárnaponként sok magyar háztartásban gőzölgő húsleves kerül az asztalra, az otthon nyugalmát és gyógyító erőt idézve. A tradicionális étel emléke nosztalgiát ébreszt, visszarepítve minket a gyermekkori gondtalan ebédekhez. A húsleves története mélyebb gyökerekből ered, és szinte minden család őriz egy saját receptet, amelyet generációról generációra adnak tovább.
blikk.hu
77 napja
Így készítsd el az aranyló tyúkhúslevest, mindenki nagy kedvence
A tyúkhúsleves egy igazi magyar klasszikus, amely generációk óta melegíti fel a szíveket és az étkezőasztalokat. Egy tál forró, aranyló
82 napja
Lehull a lepel: így készítette a nagymamám a vasárnapi tyúkhúslevest
A tyúkhúsleves nem csupán a nagymamák kedvence, hanem tudományosan is bizonyított, hogy gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása lehet. Íme, hogyan készítsd
93 napja
A vasorrú bába lába szára pörköltté változik
Egy teljesen egyszerű, hétköznapi húslevessel kezdődött, egy marhahúslevessel, lábszárból
magyarnemzet.hu
101 napja
A legtöbben kidobják, pedig felhasználásával lesz igazán jó a húsleves
A húsleves titkos összetevője.
magyarnemzet.hu
115 napja
SOHA ne tedd a húslevesbe! Ha ebből a húsból főzöd, nagy hibát követsz el!
A húsleves nem csupán egy étel, hanem egy tápláló és ízletes gyógyír, amely generációk óta jelen van az asztalokon. De
130 napja
Ettől a plusz hozzávalótól lesz igazán különleges a húsleves
Imádni fogod a végeredményt!
metropol.hu
157 napja
Ő az Újházi-tyúkhúsleves névadója!
Mutatjuk az Újházi-tyúkhúsleves történetét és névadóját!
metropol.hu
159 napja
Tényleg gyógyítja a húsleves a megfázást? Most kiderült!
A megfázást sokan húslevessel kúrálják.
borsonline.hu
177 napja
Menü