Ez a tökéletes pörkölt titka: nem a hagymán vagy a húson múlik a siker
Mitől lesz igazán jó a pörkölt? A válasz sokakat meglephet!
magyarnemzet.hu
9 napja
Guinness-rekordot ért a Dunapatajon készült, 2025 adag pacalpörkölt
Mennyei szaftban úszó Guinness-rekordot állítottak fel május 1-jén Dunapatajon: a Bács-Kiskun vármegyei nagyközségben az idei a pacal éve, így – stílusosan – 2025 adag pacalpörköltet főztek egy 1500 literes bográcsban. A fenséges étel bizony az utolsó falatig el is fogyott!
blikk.hu
62 napja
Hogyan készítsünk tökéletes pacalt? Szakértők tippjei Dunapatajról, ahol egy rekord felállítására készülnek
Május 1-jén 10 órától rendezik Dunapatajon az első pacalmajálist, ahol 2025 adag egyben főzött pacalpörkölt készül. A rekordkísérlethez a 800 kg bendő mellé 125 kg vöröshagyma, 50 kg zsír, 8 kg bátyai fűszerpaprika, 5 kg fokhagyma is kerül majd az óriási bográcsba. A szervezők azt is elárulták, mi a titka az igazán jó pacalpörköltnek.
blikk.hu
67 napja
Ezt az olcsó és laktató ételt imádták a nagyszüleink, mégis eltűnt a magyar konyhákból – itt a receptje
70 éve a magyar konyha egyik kedvence volt, mára szinte alig lehet hallani arról, hogy bárki is fogyasztaná. Pedig a tojáspörkölt finom, kiadós és nem utolsósorban pénztárcabarát is! Mutatjuk, hogyan készíthető el a lehető legklasszikusabb módon. Vigyázat, imádni fogja, puha, lágy kenyérrel az igazi!
blikk.hu
82 napja
A vasorrú bába lába szára pörköltté változik
Egy teljesen egyszerű, hétköznapi húslevessel kezdődött, egy marhahúslevessel, lábszárból
magyarnemzet.hu
101 napja
Az élelmiszer drága, de még mindig olcsóbb főzni, mint kifőzdében enni
Kiszámoltuk, valóban drága-e megfőzni az olyan szimpla ételeket, mint a bableves, a főzelék, a rántott hús vagy a palacsinta, és hogy igaz-e, hogy ehelyett már jobban megéri kifőzdékbe járni. Még mindig úgy tűnik, hogy főzni a legjobb. Miért?
telex.hu
131 napja
Ez a jezsuita pörkölt hét nyelven beszél!
Pakot Géza atya teolóiai és jezsuita tanulmányai mellett a főzés tudományát is elsajátította.
metropol.hu
169 napja
Menü