Sárgul a paprika levele? Semmi vész, még megmentheted!
Szépen cseperednek a palánták, de sárgulnak a leveleik? Most kiderül, mi a teendő, hogy a paprika jól érezze magát a kertedben! A Sárgul a paprika levele? Semmi vész, még megmentheted! bejegyzés először Most Hír -én jelent meg.
mosthir.hu
19 napja
Még a szezonban sem tud versenyezni a magyar paprika az észak-afrikaival – elmondták a termelők, hogy miért
Míg korábban a piacra jártunk friss zöldségért, mára egyre inkább a nagy élelmiszerláncokban szerezzük be. Van, akit érdekel, hogy honnan került a polcra, és keresi a megszokott ízeket, illatokat, sokan mások viszont csak az árakat figyelik. Amit itthon éretten szednek le, az szinte biztosan finomabb és egészségesebb, csakhogy nem minden esetben tud elérhetőbb és olcsóbb is lenni. A hazai termelők azt is elmondták, hogy miért.
blikk.hu
23 napja
Dupla annyi termést hoz a paradicsom és a paprika ezzel a filléres trükkel
A paradicsom és paprika palántákat nem azért óvjuk-féltjük, hogy aztán pár darab zöldség árválkodjon rajtuk. Ha idén szeretnél dúskálni a házilag termesztett zöldségekben, ismerd meg azt a tippet, amivel akár megduplázható a termés. A Dupla annyi termést hoz a paradicsom és a paprika ezzel a filléres trükkel bejegyzés először Most Hír -én jelent meg.
mosthir.hu
24 napja
A „Paprika Csapat” feltörte az érettségi vizsgák egyik adatbázisát, ám a belügy nem tárgyal velük
Kibertámadás érte az érettségi vizsgák informatikai rendszerét: a hivatalos közlemény szerint a „Paprika Csapat” áll a rosszindulatú próbálkozás mögött. A Belügyminisztérium azonban leszögezte, nem tárgyal zsaroló hekkerekkel.
blikk.hu
33 napja
Csilipaprikás kezeléssel kínozta meg az aranyeres rabot a tiszalöki börtön doktornője
Döbbenetes események játszódtak le a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet orvosi szobájában: ahelyett, hogy az elítélt megvizsgálása után gondoskodott volna annak ellátásáról az intézmény orvosa, megalázta és megkínozta a beteget a társai bevonásával – tudta meg a Blikk.
blikk.hu
47 napja
Újra terjed a történelmi betegség: miért tér vissza, és kinek kell ezt tudomásul vennie?
Sokan azt gondolják, hogy a skorbut csupán egy régmúlt időkben pusztító betegség, amely a hosszú tengeri utazásokhoz és az élelemhiányhoz köthető. Valójában azonban ez a C-vitamin-hiány okozta kór napjainkban is felbukkan, és egyre több egészségügyi szakember figyelmeztet a veszélyeire. A legfrissebb esetek nem csupán a fejlődő országokban fordulnak elő, hanem olyan helyeken is, ahol kevésbé számítanánk rájuk.
blikk.hu
108 napja
A legtöbben kidobják, pedig felhasználásával lesz igazán jó a húsleves
A húsleves titkos összetevője.
magyarnemzet.hu
115 napja
Hatalmas importra szorulunk egyik nemzeti büszkeségünkből
Folyamatosan csökken a fűszerpaprika termőterülete Magyarországon, a termés az itthon megtermelt igényeknek csupán az egyharmadát fedezi, az idei év különösen kedvezőtlen volt. Magyarország
economx.hu
222 napja
Így készíti a gulyást Jamie Oliver! Te megkóstolnád?
A gulyást senki nem főzi úgy, ahogy a magyarok. Vagy mégis?
borsonline.hu
225 napja
Jövőre jöhetnek a chilis ízű, de nem kegyetlenül csípős habanero paprikák
Az Oregoni Állami Egyetem zöldségtermesztői két új habanerofajtát mutattak be nemrég. Mint köztudott, a habanero a kínai paprika legismertebb változata, a csípős chilik egyik legfontosabb és leghíresebb alapanyaga.
player.hu
235 napja
Chili magyar módra? Megnéztük, itthon miként termelik a jalapeñót
Itthon sem zárkózik el a fogyasztó attól, hogy erőset, csípőset egyen, ebben globálisan sem lóg ki általánosságban a hazai ízlésvilág. De erős és erős között is van különbség, és ezt a magyar mezőgazdaságban is felismerték. Egy világviszonylatban kisebb, de sok sikerrel büszkélkedő csilifarmot látogattunk meg, egyúttal kifaggattuk a tulajdonosokat és az ott dolgozókat a módszertanukról, és általában, a paprikáról.
hvg.hu
238 napja
Keleti nyitás: olcsó „magyar” fűszerpaprikát vett? Szinte biztos, hogy átcímkézett kínai import
A termelői költségek emelkedése miatt nagyot drágult az elmúlt években a hazai fűszerpaprika. A reális ár kilónként 7 ezer forinttól kezdődik – van, aki 4 ezer forintért adja, de ezen az áron legfeljebb olcsó kínai importot lehet árulni.
hvg.hu
267 napja
Érdekes dolog derült ki egy népszerű zöldségről
Jelek szerint nem mindegy, hogy milyen színű paprikát eszünk.
infostart.hu
272 napja
Felmérés: a vásárlók ma már csak annyi zöldséget vesznek, amennyire szükségük van
Sokkal tudatosabbak és árérzékenyebbek lettek a vásárlók, az élelmiszer-infláció korábbi hatása még mindig érezhető, ezért zöldséget vagy gyümölcsöt is inkább darabszámra veszik meg a magyarok – derül ki egy termelőket tömörítő szövetkezet tapasztalataiból.
infostart.hu
280 napja
A paprika és a paradicsom is megszenvedte a forróságot – az uniós szabályok sem segítettek
Más lett a lecsószezon is.
291 napja
Menü