5 tipp a kevesebb ráncért és kisimultabb bőrért
Ha rákattintottál erre a cikkre, akkor valószínűleg már rég búcsút mondtál a húszas éveidnek. De semmi vész, ebben a cikkben segítünk neked, hogy boldogan nézhess bele a tükörbe.
metropol.hu
20 napja
Tippek a kollagéntermelés fokozásához, a fiatalos, teltebb, feszesebb bőrért
A kollagéntermelés az életkor előrehaladtával csökken, a szervezet már a húszas éveinktől egyre kevesebbet állít elő. Összeállításunkból kiderül, miért fontos a kollagén megőrzése érdekében is a fényvédelem, hogyan segíti a retinol a lebomlás lassításában. Ahogyan az is, milyen lehetőségünk van még a megfelelő kollagénszint elérésére.
blikk.hu
21 napja
Mutatjuk mit jelent, ha töredezett a haja, száraz a bőre vagy állandóan fázik - A test jelez
A test nem csupán a szerveink “gyűjteménye”, hanem egy okos rendszer, amely figyelmeztet, ha valami hiányzik. Ha a szervezetben hiányoznak a fontos tápanyagok, az gyakran a bőr, a haj, a köröm, de még az energiaszint változásán is megmutatkozik. Sokan a stressznek vagy a fáradtságnak tulajdonítják ezeket a jeleket, de az igazság gyakran egyszerűbb: táplálkozási hiányosságokról van szó. Ne hagyja hát figyelmen kívül!
blikk.hu
93 napja
Emberkísérlet: Ez történne a testeddel, ha kollagént adnál a reggeli kávédhoz
Te is azok közé tartozol, akik el sem tudják képzelni a reggelüket kávé nélkül? Akkor üdv a klubban! Azonban jóval többet kihozhatsz a napindító lattédból, ha belekeversz egy népszerű étrend-kiegészítőt: a kollagén amellett, hogy erősíti a csontokat és védi az ízületeket, a körmünket, a hajunkat és a bőrünket is megszépítheti.
blikk.hu
99 napja
Az örök fiatalság receptje: Miért elengedhetetlen a kollagén használata kívül-belül a dietetikus tanácsai szerint
A kollagén az egyik legfontosabb fehérje a szervezetünkben, amely kulcsszerepet játszik a bőr, az ízületek, az izmok és a csontok egészségének megőrzésében. Az életkor előrehaladtával természetes termelődése csökken, ami ráncokhoz, ízületi problémákhoz és rugalmasságvesztéshez vezethet. Manapság egyre többen keresik a kollagénpótlás lehetőségeit étrend-kiegészítők vagy természetes források révén.
blikk.hu
110 napja
Emberek százezreit érinti - Komoly veszélyt jelent a népszerű beavatkozás
Az ajaknagyobbítás rendkívül közkedvelt kozmetikai beavatkozás, ugyanakkor fogszabályozó orvosok szerint komoly hatással lehet a fogakra és a fogínyre is. Manapság egyre népszerűbb beavatkozás
economx.hu
112 napja
Mire jó a kollagén? 5 meglepő hatás, amiről tudnod kell!
A kollagén az egyik legfontosabb fehérjénk, amely szinte minden szövetben ott van. De miért fontos pótolni, ahogy öregszünk? Fedezd fel, hogyan segíthet a bőr, haj, ízületek és csontok egészségében, és miért nem hagyhatod figyelmen kívül!
rtl.hu
117 napja
A hiúság vására: egyre többet költ a társadalom az öregedés folyamatának lassítására
Rohamosan nő a táplálékkiegészítők globális piaca, a jövő csodaszere a kollagén.
magyarnemzet.hu
233 napja
Fogyni szeretne? Mutatjuk, hogyan igya a reggeli kávéját
A reggeli kávé sokak számára megkerülhetetlen napindító, ám nemcsak az ízéért vagy az ébresztő hatásáért érdemes inni, hanem azért is, mert segíthet a fogyásban és a zsírégetés felgyorsításában. Azt már több kutatás is bebizonyította, hogy a kávé befolyásolhatja az anyagcserét, a hangsúly azonban nem azon van, igyuk-e, hanem azon, hogy miként. Lerántjuk a leplet a titokról.
blikk.hu
270 napja
„Ez az, amivel bekenem a hasam és sixpack lesz tőle?” – itt a nagy BioTechUSA-teszt: kiderül, kollégáink mennyire vannak képben a különböző étrend-kiegészítőkkel
Oczella Eszter, a BioTechUSA márkanagykövete megjelent a 24.hu szerkesztőségében egy nagy dobozzal, és letette elénk. A csomagban 12 darab termék volt. Dani, Dóri, Antal, Péter és Miki próbálta megfejteni, melyik étrend-kiegészítőről mit kell tudni és mire való.
24.hu
294 napja
Kiderült, kinek nem ajánlatos C-vitamint szedni
Életmódtól függően napi 2–9 ezer milligramm C-vitamin-bevitel szükséges.
295 napja
Szakértő válaszol: Tudnivalók a bőrminőség javító kezelésekről, mint a kollagén és hialuronsav
Sokáig elegendő az, hogyha megfelelően tisztítjuk, ápoljuk, hidratáljuk, illetve védjük a bőrünket. Aztán eljön egy olyan pillanat, amikor ez önmagában már nem elegendő ahhoz, hogy egy jó állapotot fenntartsunk. Ez nagyjából 30 éves kor körül szokott az bekövetkezni a nőknél. Ezen időszakra tehető a bőrnek az úgynevezett a korai öregedése, fokozatosan csökken kollagén állománynak a termelése. Népszerűek azok a terápiák, amelyek segítségével a kollagén termelését tudjuk fokozni. Ezekről kérdeztük dr. Kriston Renátát, a Hattyú Orvos-Esztétika Klinika igazgatóját.
24.hu
333 napja
Ezek az élelmiszerek segítenek lassítani az öregedést
A kollagén egy olyan szó, amelyet manapság mindenhol hallunk – reklámokban, szépségszalonokban, de még az étrend-kiegészítő boltok polcain is olvashatjuk, ergo a csapból is ez folyik. De mi is pontosan a kollagén, és miért olyan fontos?
blikk.hu
344 napja
Reggeli kávé helyett akár egy pohár csontlevessel is indíthatjuk a napot
A Filéző podcast vendége Király Éva dietetikus, az Alaplé Bár alapítója volt, akivel arról beszéltünk, mennyi ideig kell főzni egy igazán gazdag csontlevest vagy zöldség alaplevet, mik a pozitív élettani hatásai, és tényleg kiválthatja-e akár a reggeli kávét is?
24.hu
386 napja
Százmilliók megélhetését fenyegeti a világon az új kínai őrület, hogy zselatint főznek a szamarakból
Kínában egy tévésorozat nyomán kirobbant divat hatására óriási kereslet alakult ki a szamarakra, mert a bőrükből főzött zselatinnak gyógyító erőt tulajdonítanak. A kínai szamárállomány nagy részét már kiirtották, a következő nyolc évben pedig letarolhatják az egész világot, ami ötszáz millió ember élelmiszer és vízellátását veszélyezteti, különösen Afrikában okozva katasztrófát.
hvg.hu
436 napja
A kollegénbankolás lenne a fiatalság titka?
Egyes szakértők szerint az úgynevezett collagen banking nevű módszer segíthet megőrizni a fiatalos külsőt a menopauzát követő években is. Ehhez azonban időben „akcióba kell lépni”. The post A kollegénbankolás lenne a fiatalság titka? first appeared on nlc .
nlc.hu
477 napja
Menü