Jó lenne, ha nem utáltatnánk meg ételeket a gyerekekkel már a menzán

Jó lenne, ha nem utáltatnánk meg ételeket a gyerekekkel már a menzán

Telt ház előtt zajlott a Filéző podcast első közönségtalálkozója, amelyen a műsor három szakértője – egy gasztrotörténész, egy séf és egy dietetikus – minden kérdésre válaszolt, sőt, egymással is vitába szállhatott.

#kultúra #filéző - podcast #iskolai menza #közönségtalálkozó #saly noémi #szabó adrienn #tóth richárd

24.hu logo24.hu

134 napja

Hogyan kattantunk rá a cukorra, és mennyire kell félnünk tőle?

Hogyan kattantunk rá a cukorra, és mennyire kell félnünk tőle?

A Filéző podcastban a legalapvetőbb konyhai alapanyagokat járjuk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel és Szabó Adrienn dietetikussal. Záró epizódunkban az imádott-rettegett cukor kerül terítékre.

#kultúra #filéző - podcast #gasztronómia #cukor #saly noémi #tóth szilárd #szabó adrienn #konyhai őselemek

24.hu logo24.hu

190 napja

A krumpli valójában nem hizlal, de akkor miért olyan rossz a píárja?

A krumpli valójában nem hizlal, de akkor miért olyan rossz a píárja?

A Filéző podcastban a legalapvetőbb konyhai alapanyagokat járjuk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel és Szabó Adrienn dietetikussal. Mai témánk a krumpli, amely ötszáz éve jutott el Európába, és számos tévhit övezi a mai napig.

#kultúra #filéző - podcast #krumpli #saly noémi #tóth szilárd #szabó adrienn #konyhai őselemek

24.hu logo24.hu

197 napja

Só, liszt, hús, cukor: a megújult Filézőből minden kiderül, amit legalapvetőbb ételeinkről tudni érdemes

Só, liszt, hús, cukor: a megújult Filézőből minden kiderül, amit legalapvetőbb ételeinkről tudni érdemes

A Filéző podcast új, tematikus évadában mindennapi konyhai alapanyagokat járunk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel, és Szabó Adrienn dietetikussal.

#kultúra #történelem #gasztronómia #krumpli #olaj #séf #zsír #hős #cukor #dietetikus #só #saly noémi #tóth szilárd #filéző podcast #szabó adrienn

24.hu logo24.hu

227 napja

Az angliai muszlimok kedvence az alföldi méz, de a magyar kaviár is bejön a briteknek

Az angliai muszlimok kedvence az alföldi méz, de a magyar kaviár is bejön a briteknek

Hogyhogy nem hallottak még a britek a „világhírű” magyar paprikáról? Mi a helyzet a borokkal és a pálinkával? És hogy jut el a karácsonyi bejgli egy aprócska skót szigetre? A magyar élelmiszereket Nagy-Britanniában forgalmazó Gyenes Monikával beszélgettünk.

#kultúra #filéző - podcast #pálinka #wales #magyar élelmiszer #alföldi méz #gyenes monika

24.hu logo24.hu

322 napja

Budapest a kézműves pékségeivel évekkel Bécs előtt jár

Budapest a kézműves pékségeivel évekkel Bécs előtt jár

A Filéző vendége Dormán Péter, a Freyja pékség alapítója volt, akivel arról beszélgettünk, miért éppen Bécsben nyitották meg az első külföldi üzletüket, miben áll jobban és miben van lemaradva Budapest, illetve tényleg drága-e nemzetközi összehasonlításban a magyar prémium croissant?

#budapest #kultúra #filéző - podcast #bécs #croissant #dormán péter #francia pékség #freyja pékség

24.hu logo24.hu

350 napja

Itt az ideje visszafoglalni az asszonypajtás szót, és nyugodtan garázdálkodni a konyhában

Itt az ideje visszafoglalni az asszonypajtás szót, és nyugodtan garázdálkodni a konyhában

A Filéző eheti vendége az Asszonypajtás blog szerzője, Balázs Barbi, akinek most jelent meg első szakácskönyve, amelyet az alcíme szerint a huszonegyedik századi spúroknak szán.

#kultúra #szakácskönyv #asszonypajtás #asszonypajtás blog #balázs barbi #filéző #filéző podcast

24.hu logo24.hu

364 napja

Reggeli kávé helyett akár egy pohár csontlevessel is indíthatjuk a napot

Reggeli kávé helyett akár egy pohár csontlevessel is indíthatjuk a napot

A Filéző podcast vendége Király Éva dietetikus, az Alaplé Bár alapítója volt, akivel arról beszéltünk, mennyi ideig kell főzni egy igazán gazdag csontlevest vagy zöldség alaplevet, mik a pozitív élettani hatásai, és tényleg kiválthatja-e akár a reggeli kávét is?

#kultúra #filéző - podcast #dietetikus #alaplé bár #csontleves #kollagén #király éva #zöldség alap #étkezési terápia

24.hu logo24.hu

385 napja

Nyögvenyelő, görheny, katakönyöke – hiába keressük a Jókai bablevest vagy a pörköltet Jókai Mór nemzeti étlapján

Nyögvenyelő, görheny, katakönyöke – hiába keressük a Jókai bablevest vagy a pörköltet Jókai Mór nemzeti étlapján

A Filéző vendége Ács Bori, a Telex újságírója volt, akinek Elfelejtett magyar konyha címen jelent meg az első szakácskönyve. Ebben Jókai Mór nyomán járja körbe a 19. század közepi magyar konyhát, de sütni-főzni is lehet belőle. Vajon hol marad belőle a pörkölt, a rántott hús és a Jókai bableves?

#kultúra #filéző - podcast #jókai mór #pörkölt #elfelejtett magyar konyha #nemzeti étlap #ács bori

24.hu logo24.hu

399 napja

Olyan müzlit akartunk, ami nincs teletömve cukorral és olcsó mazsolával

Olyan müzlit akartunk, ami nincs teletömve cukorral és olcsó mazsolával

A Filéző vendége Porkoláb Eszter dietetikus, a Hester’s Life granola és müzligyártó üzem egyik tulajdonosa volt, akivel arról is beszélgettünk, hogy mik a tipikus csúsztatások a „mentes” élelmiszerekkel kapcsolatban.

#kultúra #filéző - podcast #reggeli #dietetikus #granola #müzli #porkoláb eszter

24.hu logo24.hu

407 napja

Ötvös Zsuzsanna: Egy nagy adóssága még biztos van a magyar cukrászatnak

Ötvös Zsuzsanna: Egy nagy adóssága még biztos van a magyar cukrászatnak

A Filéző podcast vendége Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrásza és társséfje volt, akivel arról is beszéltünk, miért kell rehabilitálni a puncskockát, illetve hogy áll a magyar sütemények korszerűsítése.

#kultúra #filéző - podcast #cukrászat #desszertkészítés #laurel budapest #praliné paradicsom #puncskocka #ötvös zsuzsanna

24.hu logo24.hu

420 napja

Lajos Mari: Az én könyveimbe egyetlen olyan recept sem került be, ami nem járt a konyhámban

Lajos Mari: Az én könyveimbe egyetlen olyan recept sem került be, ami nem járt a konyhámban

A Filéző podcast vendége Lajos Mari volt, akinek milliós példányszámban megjelenő szakácskönyveiből generációk tanultak főzni. De vajon mennyire volt ez sorsszerű, illetve mit gondol a főzősvideók mai sztárjairól?

#kultúra #filéző - podcast #recept #szakácskönyv #magyar konyha #házi receptgyűjtemény #lajos mari

24.hu logo24.hu

435 napja

Mautner Zsófi: Esélyes, hogy tíz év múlva az alföldi nagymamák is fügés gombóccal várják az unokákat

Mautner Zsófi: Esélyes, hogy tíz év múlva az alföldi nagymamák is fügés gombóccal várják az unokákat

A Filéző podcast vendége Mautner Zsófia volt, akinek tavaly ősszel jelent meg a legutóbbi szakácskönyve: Az én falusi konyhám.

#kultúra #filéző - podcast #szakácskönyv #mautner zsófi #falusi gasztronómia

24.hu logo24.hu

448 napja

„Egész Magyarországon szeretnénk megreformálni a kínai gyorsbüféket”

„Egész Magyarországon szeretnénk megreformálni a kínai gyorsbüféket”

A Filéző podcast vendége Lu Boyin, a 101 Bistro egyik alapítója volt, aki azért kezdett vendéglátással foglalkozni, mert hiányoztak neki a gyerekkori ételek. De hogyan akarják magasabb szintre emelni az itthon megszokott kínai gyorsbüféket?

#kultúra #filéző - podcast #ázsiai konyha #101 bistro #kínai gyorsbüfé #lu boyin #édes-csípős

24.hu logo24.hu

463 napja

Túltoltuk a baktériumok elleni háborút, ebben hozhat változást a fermentálás reneszánsza

Túltoltuk a baktériumok elleni háborút, ebben hozhat változást a fermentálás reneszánsza

A Filéző vendége Farkas Fruzsina natúr sommelier volt, aki szerint a fermentált italok készítése nemcsak a bélflóránknak tesz jót, de a mentális egészségünknek is. A vízikefirrel még azt is megízlelhetjük, mit ittak Harry Potterék.

#kultúra #filéző - podcast #fermentálás #farkas fruzsina #fermentált ital #natúr sommelier #salt étterem #sommelier

24.hu logo24.hu

469 napja

„Hívjuk át a szomszédot vacsorára” – végre a magyar társadalom is megérett arra, hogy tegyen valamit az ételpazarlás ellen

„Hívjuk át a szomszédot vacsorára” – végre a magyar társadalom is megérett arra, hogy tegyen valamit az ételpazarlás ellen

A Filéző podcast vendége Belayane Najoua, a Munch ételmentő cég PR-menedzsere volt. Hogy áll Magyarország az ételpazarlás terén, és miként lett a pár egyetemista által alapított startupból közel százfős, nemzetközi vállalat?

#kultúra #filéző - podcast #munch #ételmentés #ételpazarlás #belayane najoua #pr-menedzser

24.hu logo24.hu

477 napja

A máglyarakást és a szilvás gombócot is meg lehet csinálni macaronként

A máglyarakást és a szilvás gombócot is meg lehet csinálni macaronként

A Filéző podcast vendége Szalai Dóra, a Chez Dodo macaron manufaktúra alapítója volt, aki szerint kóstoltatással lehet a legjobban lebontani az előítéleteket, és meggyőzni a vásárlót, hogy a macaron nem feltétlenül egy gejl és túlhájpolt divatdesszert.

#kultúra #filéző - podcast #desszert #máglyarakás #chez dodo #macaron #szalai dóra #szilvás gombóc

24.hu logo24.hu

483 napja

Hiába csúcsminőségű az étel, ha nem kedves a futár, aki hozza

Hiába csúcsminőségű az étel, ha nem kedves a futár, aki hozza

Gáspár Gábor megunta, hogy nem talált minőségi ebédkiszállítót, ezért indított egy saját vállalkozást, a Food Revolutiont. De nem épp a gourmet fogások halála-e a házhoz szállítás? Filéző podcast.

#kultúra #filéző - podcast #futár #food revolution #gáspár gábor #minőségi étel #étel házhozszállítás #étel-házhozszállítás

24.hu logo24.hu

490 napja

Szabadfi Szabolcs: Tíz éve egy péket se tudtál volna megnevezni, ma meg sorra nyílnak a kézműves pékségek

Szabadfi Szabolcs: Tíz éve egy péket se tudtál volna megnevezni, ma meg sorra nyílnak a kézműves pékségek

Szabi, a pék elárulta, mennyit alszik, mi kerül ennyibe a jó kenyéren, mi a nagy előnyük az ősbúzáknak, és egyáltalán: hol tart 2024-ben a bő évtizede indult pékáru-forradalom?

#kultúra #filéző - podcast #pékség #csúnyakenyér #kézműves kenyér #szabadfi szabolcs #szabi a pék #ősbúza

24.hu logo24.hu

497 napja

Fördős Zé: Az emberek sokkal hétköznapibb kajákra vágynak, mint azt magukról híresztelik

Fördős Zé: Az emberek sokkal hétköznapibb kajákra vágynak, mint azt magukról híresztelik

A Filéző vendége Fördős Zé volt, akivel arról beszélgettünk, hogyan alakultak át – és hogyan alakítottak át minket – a főzőműsorok az elmúlt tíz évben.

#kultúra #filéző - podcast #média #fine dining #főzőműsor #fördős zé #töltött káposzta #hétköznapi kaják

24.hu logo24.hu

504 napja

Jókuti András: Tíz év múlva csak az amerikai láncokban ehetünk, ha nem tartjuk életben a magyar éttermeket

Jókuti András: Tíz év múlva csak az amerikai láncokban ehetünk, ha nem tartjuk életben a magyar éttermeket

<p>A Filéző podcast idei utolsó vendége Jókuti András, a Világevő blog tulajdonosa és szerzője volt, aki két utazás között elmesélte, miket evett Dél-Amerikában, milyen trendeket lát a vendéglátásban, és miért szeretne végre egy kicsit kiégni.</p> <p>The post <a href="https://24.hu/kultura/2023/12/31/podcast-filezo-jokuti-andras-vilagevo-blog/" target="_blank">Jókuti András: Tíz év múlva csak az amerikai láncokban ehetünk, ha nem tartjuk életben a magyar éttermeket</a> first appeared on <a href="https://24.hu/" target="_blank">24.hu</a>.</p>

#kultúra #filéző - podcast #gasztronómia #jókuti andrás #magyar étterem #századik adás #világevő blog

24.hu logo24.hu

553 napja

A zselés máig nagy kedvenc, de milyen a robbanócukros vagy a kápia paprikás szaloncukor?

A zselés máig nagy kedvenc, de milyen a robbanócukros vagy a kápia paprikás szaloncukor?

<p>A Filéző vendége az Év Szaloncukra verseny egyik szervezője és zsűritagja volt, akik elmondták, mik a legnépszerűbb és a legőrültebb ízek, illetve milyen szaloncukrot vinnének magukkal egy lakatlan szigetre.</p> <p>The post <a href="https://24.hu/kultura/2023/12/24/podcast-filezo-szaloncukor-karacsony/" target="_blank">A zselés máig nagy kedvenc, de milyen a robbanócukros vagy a kápia paprikás szaloncukor?</a> first appeared on <a href="https://24.hu/" target="_blank">24.hu</a>.</p>

#karácsony #kultúra #az év szaloncukra 2023 #filéző - podcast #kovács ádám #szaloncukor #veszely attila #zselés

24.hu logo24.hu

560 napja

Nincs több hír ebben a kategóriában.

Menü