Hasbeszélő megbánta, hogy nem pizzát evett
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Rózsadombon jártunk.
hvg.hu
2 napja
Csigát, tücsköt, hangyát és rántott húsos szendvicset ettem, hogy megértsem a dán gasztronómia sikerének titkát
Koppenhágai gasztrotúra-napló a világ legjobb éttermének fermentáló laboráról, pékségeiről, szendvicseiről, mexikói büféjéről, és beszélgetések a mögöttük álló megszállott emberekkel.
telex.hu
6 napja
Egy Michelin-csillagos séf, aki a gyerekkorod ízeit hozza vissza – ilyen a SALT étterem belülről
Tóth Szilárd neve nemcsak a Konyhafőnökből lehet ismerős: a budapesti SALT étterem séfjeként már Michelin-csillagot is szerzett, most pedig az RTL+ képernyőin mutatja meg, milyen, amikor az emlékek ízei új életre kelnek. A farm-to-table koncepcióra épülő, letisztult fine dining élmény nemcsak a hasat, hanem a szívet is megérinti – és még a fenntarthatóságra is figyel. Megmutatjuk, hogy mitől igazán egyedülálló az étterem koncepciója és víziója!
rtl.hu
11 napja
Őriszentpéteri az idei év legjobb magyar étterme
Az Év legjobb pizzája is vidéken készül: átadták a Dining Guide étteremkalauz 2025-ös díjait hétfőn este a Várkertbazárban.
nepszava.hu
19 napja
Ettől kicsit boldogabbak lesznek
David Žefran nem tipikus fine dining alapanyagokból főz Michelin-csillagos fogásokat. A szlovéniai Milka séfje még a nagyanyjától tanulta a savanyítást, igaz, azért elment megnézni a dániai Nomát is, mielőtt belevágott az étteremnyitásba. Nem dobnak ki semmit, mindent felhasználnak, még a pisztráng szálkáját is. David Žefran séf lecsíp egy fenyőrügyet. A szlovéniai Kranjska Gora erdejében járunk, még hósapkás csúcsok között, a Jasna-tó partján. […]
forbes.hu
32 napja
A fine diningtól a street foodig
Nemes Richárd főszervező, Gourmet Fesztivál
magyarnarancs.hu
53 napja
Menzát nyit a Balatonnál a Michelin-csillagos sztárséf: menő helynek ígérkezik
Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere szerint Rácz Jenő neve nagy vonzerőt fog jelenteni a községnek. Május végén megnyílik Alsóörsön az Y By Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos
economx.hu
57 napja
Megéri egy fine dining vacsora? Megkóstoltuk a Lestyán Projekt 11 fogásos vegán menüjét!
A Lestyán Projekt új menüje a bizonyíték arra, hogy ma már vegánként sem kell lemondanunk a fine dining élményről. A fiatal csapat összeállításából jól látszik, hogy nem valami helyett vagy valami mellett gondolkodnak a növényi összetevőkről, hanem igenis lehet az este fénypontja a szilva vagy a vöröslencse – minden a séf fantáziáján múlik. De megéri egy fine dining vacsora az egyébként borsos árát, és jóllakunk-e egyáltalán a végén?
blikk.hu
61 napja
Esküszöm, ennél jobb füstölt répát sehol sem mérnek Pesten, de viríthatod az Old Money-t
Gondoltam, elviszem a gyereket a MÁK bisztróba. A többszörös Michelin ajánlással büszkélkedő menő belvárosi hely tűnt ugyanis legizgalmasabb választásnak az Országos Étterem Héten.
blikk.hu
99 napja
Napóleon főszakácsa ejtette az első luxuspöttyöt a tányérra – Így kezdődött a fine dining
A fine dining főzés a modern gasztronómia csúcsa, ahol az étkezés valóban élménnyé válik. Eredete a XVIII. századi Franciaországhoz köthető, amikor az első luxusétterem megnyitotta kapuit. Az alapító, Antoine Beauvilliers és az első sztárséf, Marie Antoine Caréme munkássága nélkülözhetetlen volt a fine dining stílus elterjedésében. Manapság a világ minden táján találkozhatunk ezekkel a kifinomult vendéglátóhelyekkel, amelyek művészi tányérkompozíciókkal és nagyszerű ízekkel várják a vendégeket.
blikk.hu
120 napja
Mit keres egy fine dining séf az ebédkiszállításban? Langer Gábor séfet már nem motiválja a Michelin-csillag
Langer Gábor séf olyan fine dining éttermekben dolgozott, mint a budapesti Babel, de a Kreinbacher birtok séfje is volt több éven keresztül. Most mégis úgy döntött, maga mögött hagyja a fine diningot, és új kihívások után kutatva a prémium ételkiszállítást ígérő Food Revolution vállalatnál helyezkedett el. De vajon mi állhatott a döntése hátterében, és vajon a gasztronómia jövője ott lapulhat az ebédkiszállításban?
blikk.hu
141 napja
Citromos rukkola, pirított dió, nápolyi narancslekvár – egy magyar pizzamester készítette el Európa legfinomabb pizzáját
Damu László neve mostantól örökre beíródott a pizzakészítés történelmébe: néhány napon belül két rangos nemzetközi versenyen is diadalmaskodott, és Európa legjobb pizzáját készítette el. A citromos rukkolával, pirított dióval, nápolyi narancslekvárral és szarvasgomba krémmel megbolondított különlegessége lenyűgözte a zsűrit. A miskolci származású pizzamester, aki pékként kezdte karrierjét, most elárulja, mi a tökéletes pizza titka – egy olyan szenvedély, amelyben a tradíció és a fine dining találkozik.
rtl.hu
151 napja
A Michelin-csillagos fine dining is lehet laktató – jöjjön velünk a magyar-portugál gasztronómia világába! (VIDEÓ)
Budapest szívében áll a főváros legjobbjai között dobogós helyet szerző, a magyar és portugál konyha ízvilágát bemutató étterem. Ez a többszörösen Michelin-csillagot kiérdemlő Essência.
mandiner.hu
156 napja
16 ezer forint lesz a medveburger, de jobb, ha siet
Az egyedülálló fogást bevezető étterem szerint ez egy olyan gasztronómiai célponttá válhat, amely népszerűvé teheti Romániát. A brassói Cinka-hegynél található Sub Tâmpa péntektől
economx.hu
173 napja
Az „amuse bouche” fogalma, s műfajbeli legemlékezetesebb élmények
A közösségi médiában rendszeresen egymásnak feszülnek a középszerű, gigantikus adagok hívei és a fine dining rajongói.
magyarnemzet.hu
177 napja
„Mi ezt otthon elmosogatjuk” – miért olyan kicsik a fine dining éttermek fogásai?
Nincs mit tenni, ha az ember kiadósat akar enni, akkor már csak kifőzdékbe és csárdákba járhat. Mi történt a világgal, hogy bizonyos éttermekben kisebbek az éttermi adagok? Makai Edina, a Salt étterem szakácsának vendégcikke.
telex.hu
187 napja
Csillagok háborúja: kilenc helyszínen forgatnak Magyarországon
Hamarosan eldől, mely magyar éttermek alkotják továbbra is a Michelin-csillagos hazai elitklubot. Ennek apropóján utánajártunk, mit hoz a konyhára a rangos elismerés, illetve milyen kihívásokkal
economx.hu
221 napja
Vadrózsa, a kiátkozott polgári oázis Buda szívében
Az 1900-as évek első felében épült polgári villa sok mindent látott már, művészektől, politikusoktól az elitig, mégis az ételekről marad emlékezetes, pedig a szakma úgy tesz, mintha nem is létezne.
mandiner.hu
235 napja
Egyméteres, zötykölődő konyharészen főz, miközben a luxusvonattal elszáguld az Alpok mellett
Egy luxusvonat szűk konyháján heteken át fine dining menüket főzni komoly erőpróba. Cserébe egyik nap olasz kagyló, másik nap svájci sajt lehet a menün, és megszűnik a valóság. A Golden Eagle luxusvonat konyhafőnöke árulta el a munkája rejtelmeit.
telex.hu
301 napja
Ettől drágák a fine dining ételek – nem minden eleme ismert a költségszerkezetnek
Bár a gyatra fogyasztási adat itthon pontos választ ad a kérdésre, miszerint luxus-e 100 euró feletti összegért vacsorázni, sokan vannak, akik keresik a magas gasztronómiát.
309 napja
A Robbanó cicák a Netflixre költöznek
A streamingszolgáltatók ezen a héten sem hagyják, hogy unatkozzunk.
magyarnemzet.hu
361 napja
Menü