Elmúlt 10 óra, jöhet az ebéd – tényleg egyre korábbra időzítjük az étkezéseinket?
Egyre korábbra tolódtak az étkezések, legalábbis a szellemi munkát végzőknél. De miért rohanunk már 11-kor enni, mikor délben szokás? Éhesebbek lettünk vagy csak nyugalmat keresünk? Esetleg kiélvezzük, hogy akkor ehetünk, amikor éhesek vagyunk, és nem kell a kollégákhoz vagy a hagyományokhoz igazdonunk? Saly Noémi gasztrotörténész és Asiama Evelyn dietetikus is segít eligazodni.
24.hu
34 napja
Krisztinaváros – iskolaváros – Helytörténet helyben Saly Noémivel
A fél évben utoljára a Krisztinaváros oktatási intézményeinek több évszázadra visszatekintő múltjába nyerhetnek betekintést az érdeklődők.
metropol.hu
47 napja
Saly Noémi: A tudománynak nem kell olyannak lennie, mint egy zsák fűrészpornak
„Határmezsgyéken buckáról buckára ugrándozom” – így látja magát Saly Noémi, a Buksó új epizódjának vendége, akit Budapest-, irodalom- és kávétörténészként is aposztrofálhatnánk, de ő inkább művelődéstörténészként tekint magára.
24.hu
103 napja
Jó lenne, ha nem utáltatnánk meg ételeket a gyerekekkel már a menzán
Telt ház előtt zajlott a Filéző podcast első közönségtalálkozója, amelyen a műsor három szakértője – egy gasztrotörténész, egy séf és egy dietetikus – minden kérdésre válaszolt, sőt, egymással is vitába szállhatott.
24.hu
134 napja
Hogyan kattantunk rá a cukorra, és mennyire kell félnünk tőle?
A Filéző podcastban a legalapvetőbb konyhai alapanyagokat járjuk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel és Szabó Adrienn dietetikussal. Záró epizódunkban az imádott-rettegett cukor kerül terítékre.
24.hu
190 napja
A krumpli valójában nem hizlal, de akkor miért olyan rossz a píárja?
A Filéző podcastban a legalapvetőbb konyhai alapanyagokat járjuk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel és Szabó Adrienn dietetikussal. Mai témánk a krumpli, amely ötszáz éve jutott el Európába, és számos tévhit övezi a mai napig.
24.hu
197 napja
Só, liszt, hús, cukor: a megújult Filézőből minden kiderül, amit legalapvetőbb ételeinkről tudni érdemes
A Filéző podcast új, tematikus évadában mindennapi konyhai alapanyagokat járunk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel, és Szabó Adrienn dietetikussal.
24.hu
227 napja
Menü