Elmúlt 10 óra, jöhet az ebéd – tényleg egyre korábbra időzítjük az étkezéseinket?

Elmúlt 10 óra, jöhet az ebéd – tényleg egyre korábbra időzítjük az étkezéseinket?

Egyre korábbra tolódtak az étkezések, legalábbis a szellemi munkát végzőknél. De miért rohanunk már 11-kor enni, mikor délben szokás? Éhesebbek lettünk vagy csak nyugalmat keresünk? Esetleg kiélvezzük, hogy akkor ehetünk, amikor éhesek vagyunk, és nem kell a kollégákhoz vagy a hagyományokhoz igazdonunk? Saly Noémi gasztrotörténész és Asiama Evelyn dietetikus is segít eligazodni.

#ebéd #járvány #koronavírus #élet-stílus #pandémia #étkezés #reggeli #vacsora #krúdy gyula #saly noémi #korai #érzelmi kapcsolat #asiama evelyn #kisbán eszter

24.hu logo24.hu

34 napja

Krisztinaváros – iskolaváros – Helytörténet helyben Saly Noémivel

Krisztinaváros – iskolaváros – Helytörténet helyben Saly Noémivel

A fél évben utoljára a Krisztinaváros oktatási intézményeinek több évszázadra visszatekintő múltjába nyerhetnek betekintést az érdeklődők.

#helytörténet #saly noémi #krisztinaváros #máraikult #iskolaváros

metropol.hu logometropol.hu

47 napja

Saly Noémi: A tudománynak nem kell olyannak lennie, mint egy zsák fűrészpornak

Saly Noémi: A tudománynak nem kell olyannak lennie, mint egy zsák fűrészpornak

„Határmezsgyéken buckáról buckára ugrándozom” – így látja magát Saly Noémi, a Buksó új epizódjának vendége, akit Budapest-, irodalom- és kávétörténészként is aposztrofálhatnánk, de ő inkább művelődéstörténészként tekint magára.

#budapest #kultúra #buksó - podcast #nyáry krisztián #saly noémi #várostörténet

24.hu logo24.hu

103 napja

Jó lenne, ha nem utáltatnánk meg ételeket a gyerekekkel már a menzán

Jó lenne, ha nem utáltatnánk meg ételeket a gyerekekkel már a menzán

Telt ház előtt zajlott a Filéző podcast első közönségtalálkozója, amelyen a műsor három szakértője – egy gasztrotörténész, egy séf és egy dietetikus – minden kérdésre válaszolt, sőt, egymással is vitába szállhatott.

#kultúra #filéző - podcast #iskolai menza #közönségtalálkozó #saly noémi #szabó adrienn #tóth richárd

24.hu logo24.hu

134 napja

És te mit kérdeznél a Michelin-csillagos séftől, a dietetikustól és a gasztrotörténésztől?

És te mit kérdeznél a Michelin-csillagos séftől, a dietetikustól és a gasztrotörténésztől?

A Filéző podcast közönségtalálkozóján Saly Noémi, Tóth Szilárd és Szabó Adrien válaszol majd a ti kérdéseitekre is.

#kultúra #beszélgetés #esemény #saly noémi #tóth szilárd #filéző #szabó adrienn #konyhai őselemek

24.hu logo24.hu

172 napja

Hogyan kattantunk rá a cukorra, és mennyire kell félnünk tőle?

Hogyan kattantunk rá a cukorra, és mennyire kell félnünk tőle?

A Filéző podcastban a legalapvetőbb konyhai alapanyagokat járjuk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel és Szabó Adrienn dietetikussal. Záró epizódunkban az imádott-rettegett cukor kerül terítékre.

#kultúra #filéző - podcast #gasztronómia #cukor #saly noémi #tóth szilárd #szabó adrienn #konyhai őselemek

24.hu logo24.hu

190 napja

A krumpli valójában nem hizlal, de akkor miért olyan rossz a píárja?

A krumpli valójában nem hizlal, de akkor miért olyan rossz a píárja?

A Filéző podcastban a legalapvetőbb konyhai alapanyagokat járjuk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel és Szabó Adrienn dietetikussal. Mai témánk a krumpli, amely ötszáz éve jutott el Európába, és számos tévhit övezi a mai napig.

#kultúra #filéző - podcast #krumpli #saly noémi #tóth szilárd #szabó adrienn #konyhai őselemek

24.hu logo24.hu

197 napja

Magyarországon a gyerekek is többszörösét fogyasztják az ajánlott sómennyiségnek

Magyarországon a gyerekek is többszörösét fogyasztják az ajánlott sómennyiségnek

A Filéző podcast új, tematikus évadában a legalapvetőbb konyhai alapanyagokat járjuk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel, és Szabó Adrienn dietetikussal.

#kultúra #gasztronómia #dietetikus #só #salt étterem #saly noémi #tóth szilárd #filéző #szabó adrienn #konyhai őselemek

24.hu logo24.hu

224 napja

Só, liszt, hús, cukor: a megújult Filézőből minden kiderül, amit legalapvetőbb ételeinkről tudni érdemes

Só, liszt, hús, cukor: a megújult Filézőből minden kiderül, amit legalapvetőbb ételeinkről tudni érdemes

A Filéző podcast új, tematikus évadában mindennapi konyhai alapanyagokat járunk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel, és Szabó Adrienn dietetikussal.

#kultúra #történelem #gasztronómia #krumpli #olaj #séf #zsír #hős #cukor #dietetikus #só #saly noémi #tóth szilárd #filéző podcast #szabó adrienn

24.hu logo24.hu

227 napja

Gumicsont vagy Budapest arcul köpése?

Gumicsont vagy Budapest arcul köpése?

Béke helyett a megosztottság jelképe lett a Budapest fölé magasodó Szabadság-szobor.

#kultúr #kereszt #szabadság-szobor #vita #gulyás gábor #saly noémi #bojár iván andrás #mélyi józsef

index.hu logoindex.hu

325 napja

Hogyan vészeljük át a hőhullámot? – itt a júliusi Budai Hang

Hogyan vészeljük át a hőhullámot? – itt a júliusi Budai Hang

Titkos kert a Rózsadombon, építkezés a Rómaifürdőn és Hofi Géza tányérjai – a Magyar Hang legfrissebb mellékletében.

#hőhullám #budai hang #hofi géza #óbudai egyetem #helytörténet #saly noémi #úszómester #fetekert #gőtés-tó #mihályfi ernő #római camping

hang.hu logohang.hu

352 napja

„Úgy vásárolt mindenki nagycsütörtökön, mintha jönne az armageddon”

„Úgy vásárolt mindenki nagycsütörtökön, mintha jönne az armageddon”

Saly Noémi szerint megint elkapta a népeket az ünnepi téboly.

#podcast #kultúr #piac #arútluk #ételek #húsvét #saly noémi

index.hu logoindex.hu

463 napja

Nincs több hír ebben a kategóriában.

Menü