Szezonális táplálkozás nyáron: hogyan támogatják az immunrendszert a hazai termények?
A nyár a legfinomabb és legértékesebb vitaminforrásokat kínálja, mint az eper, cseresznye, cukkini vagy spárga. A szezonális gyümölcsök és zöldségek fogyasztása nemcsak egészségesebb és változatosabb étrendet jelent, hanem környezetbarát és pénztárcabarát megoldás is. Dusa Fanny klinikai dietetikus elmagyarázza, hogy miért jobb a frissen szedett, hazai termék, és hogyan támogatja immunrendszerünket a szezonális táplálkozás. A videóból az is kiderül, hogyan segít a fermentálás és a párolás az egészséges táplálkozásban.
rtl.hu
20 napja
Ennek az ételnek olyan a szaga, mint a ló vizeletének, mégis milliók imádják
A száznapos, százéves vagy ezeréves tojás neveken ismert étel csak mifelénk egzotikus. Ázsiában nem számít kimondott ételkülönlegességnek: ez egy gyakori, közkedvelt snack, amely könnyen elérhető az élelmiszerboltokban vagy a leghétköznapibb éttermekben is.
nlc.hu
36 napja
Mi történik az emberrel, ha minden nap eszik egy kis savanyúkáposztát?
Egészségügyi szakemberek nyilatkoztak arról, mi történik akkor, ha valaki netán mindennap savanyúkáposztát eszik. Annyit előre is elárulhatunk: nem véletlenül emlegetik szuperélelmiszerként ezt az ételt.
hvg.hu
64 napja
Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így fermentáltunk savanyú káposztát
Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.
hvg.hu
191 napja
A történelem legnagyobb katalógusa bizonyítja: tényleg az vagy, amit megeszel
Az vagy, amit megeszel, tartja a mondás, utalva arra, hogy a test az ételekből tudja fedezni a különféle szükségleteit. Olasz tudósok összeállították az élelmiszer-mikrobák valaha volt legnagyobb katalógusát, és ezzel bizonyították: sokkal mélyebb jelentése van ennek a bölcsességnek.
hvg.hu
292 napja
Szellőztetni sem tudnak egy településen a bűz miatt
A szagok a Mezőfalvához közeli telepről származnak, ahol a műtrágya kiváltásához használt fermentált levet kezelik. Az érintett cégek szabályosan működnek, de nyitottak arra, hogy csökkentsék a kellemetlen hatást.
infostart.hu
304 napja
Egy bolyhos, narancsszínű gomba az élelmiszer hulladékot finom ételekké alakítja
Az élelmiszerek mikrobákkal való átalakítása, a fermentálás rejlik sok kedvenc íz, például a sör mögött. De mi lenne, ha a mikrobák képesek volnának az élelmiszer hulladékot ízletes falatokká alakítani?
origo.hu
311 napja
Hallottál már a fermentálásról? Mutatjuk, hogyan csináld!
Az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált a fermentálás! Ha már unnánk a befőzést, de szeretnénk megőrizni a tavasz ízeit későbbre, érdemes kipróbálni ezt az ősi módszert. Mutatjuk, mit jelent pontosan a fermentálás, és hogyan kezdjünk hozzá.
borsonline.hu
435 napja
Túltoltuk a baktériumok elleni háborút, ebben hozhat változást a fermentálás reneszánsza
A Filéző vendége Farkas Fruzsina natúr sommelier volt, aki szerint a fermentált italok készítése nemcsak a bélflóránknak tesz jót, de a mentális egészségünknek is. A vízikefirrel még azt is megízlelhetjük, mit ittak Harry Potterék.
24.hu
470 napja
A fermentálás művészete - Ogura Hiraku elárulja a szaké titkait is
Az előadás során a résztvevők betekintést nyerhetnek abba, mi is pontosan a fermentálás eredete, módszere, illetve hatása.
metropol.hu
472 napja
Menü