Egy bolyhos, narancsszínű gomba az élelmiszer hulladékot finom ételekké alakítja

Egy bolyhos, narancsszínű gomba az élelmiszer hulladékot finom ételekké alakítja

Az élelmiszerek mikrobákkal való átalakítása, a fermentálás rejlik sok kedvenc íz, például a sör mögött. De mi lenne, ha a mikrobák képesek volnának az élelmiszer hulladékot ízletes falatokká alakítani?

#élelmiszer #fermentálás #gomba #élelmiszertudomány #mikrobiológia #élelmiszerhulladék #konyhaművészet #mikológia #élelmiszerhulladák

origo.hu logoorigo.hu

311 napja

Rovarok, szójabab, laborban tenyésztett hús – ezek segíthetnek a húsfogyasztás csökkentésében

Rovarok, szójabab, laborban tenyésztett hús – ezek segíthetnek a húsfogyasztás csökkentésében

A jövőben jelentősen megnőhet a hús iránti kereslet a világban, pedig már jelenleg is rengeteg földterületet és más környezeti erőforrásokat használunk hústermelésre. Épp ezért megnőhet a húsalternatívák szerepe is. Megnéztük, mik jöhetnek szóba.

#debreceni egyetem #magyar hang plusz #húshelyettesítők #élelmiszertudomány

hang.hu logohang.hu

532 napja

Nincs több hír ebben a kategóriában.

Menü