130 balatonnyi víz
Az élelmiszeripar az üvegházhatású gázok egyik legnagyobb kibocsátója, a Föld összes kibocsátásának körülbelül egyharmadáért felelős. De nagyjából negyven százalékban egyéni ökológiai lábnyomunk mérete is azon múlik, mit és hogyan eszünk. Fejenkénti napi élelmiszer-szükségletünk előállításához átlagosan3500 litervizet használnak fel.Évente1,05 milliárd tonnaélelmiszerhulladék keletkezikvilágszerte.Az elpazarolt élelmiszer vízlábnyoma130 Balatonvizének mennyiségével egyenlő. (Leegyszerűsítve azt mutatja, hogy hány liter vízre van szükség egységnyi […]
forbes.hu
32 napja
Szelektív hulladékgyűjtés, mi változott?
Tavaly indult el Magyarországon az új, EU-kompatibilis palack-újrahasznosító rendszer, melynek használatával a fogyasztók is részt vehetnek a körforgásos gazdaság gyakorlatában. Ezzel még nagyobb mértékben hasznosulhatnak újra az egyutas italcsomagolások, melyeknél az uniós cél a 90 százalékos visszagyűjtés elérése. Újdonság az élelmiszerhulladék szelektív gyűjtése is, amely már a nagyvárosokban is elérhető.
player.hu
101 napja
Egy bolyhos, narancsszínű gomba az élelmiszer hulladékot finom ételekké alakítja
Az élelmiszerek mikrobákkal való átalakítása, a fermentálás rejlik sok kedvenc íz, például a sör mögött. De mi lenne, ha a mikrobák képesek volnának az élelmiszer hulladékot ízletes falatokká alakítani?
origo.hu
310 napja
Külön kukát helyeznek forgalomba a konyhai zöld- és élelmiszer-hulladék gyűjtéséhez
Becslések szerint évente 600 ezer tonna biohulladék kerül a csatornarendszerbe, és 320 ezer tonna a szemétlerakókban.
458 napja
Bejelentést tett Nyitrai Zsolt
Magyarország Kormánya több programot is indított, hogy csökkenteni tudja az élelmiszerhulladék mértékét.
borsonline.hu
504 napja
Menü