Így lesz igazán finom a pizza tészta – Farkas Richárd a kelesztés titkáról
A pizza tészta akkor lesz igazán ízes, ha a fermentációs folyamatot lassítjuk – ezért érdemes hűtőben keleszteni, mondja Farkas Richárd, a Penny séfje. Ő például 24 órán át pihenteti a porélesztős tésztát, mielőtt megsütné – így készül el a tökéletes calzone. A videóban nemcsak a recept kulisszáiról mesél, hanem a vendéglátás jelenlegi kihívásairól és az élelmiszerárak változásáról is szó esik.
rtl.hu
20 napja
A levegőprotein hamarosan kulcsfontosságú része lehet az egészséges étrendnek
A Solar Foods Solein nevű terméke hamarosan kulcsfontosságú része lehet az egészséges étrendnek. Fermentációs eljárással készül, mint a sör. A sörnél cukrot, búzát, és keményítőt használnak, hogy a cukrot alkohollá alakítsák, itt olyan gázt használnak takarmányként, ami szén-dioxidot tartalmaz. Innen a név: levegőprotein. A Solein egy speciális mikrobafajtát alkalmaz, ami szén-dioxiddal, nitrogénnel és hidrogénnel táplálkozik. A levegőben található vizet megújuló energiával felbontja, így hidrogén keletkezik. A termék fehérjetartalma nagy, vegánbarát és jó a környezetnek és tartalmazza a szükséges tápanyagokat és nagy előnye a kis szénlábnyoma. Az eljárás kulcsfontosságú eleme a hidrogén, ami lévén egy robbanékony gáz, nehéz a kezelése, főleg ipari mértékű alkalmazás esetén.
origo.hu
304 napja
A fermentálás művészete - Ogura Hiraku elárulja a szaké titkait is
Az előadás során a résztvevők betekintést nyerhetnek abba, mi is pontosan a fermentálás eredete, módszere, illetve hatása.
metropol.hu
472 napja
Menü