Így lesz igazán finom a pizza tészta – Farkas Richárd a kelesztés titkáról

Így lesz igazán finom a pizza tészta – Farkas Richárd a kelesztés titkáról

A pizza tészta akkor lesz igazán ízes, ha a fermentációs folyamatot lassítjuk – ezért érdemes hűtőben keleszteni, mondja Farkas Richárd, a Penny séfje. Ő például 24 órán át pihenteti a porélesztős tésztát, mielőtt megsütné – így készül el a tökéletes calzone. A videóban nemcsak a recept kulisszáiról mesél, hanem a vendéglátás jelenlegi kihívásairól és az élelmiszerárak változásáról is szó esik.

#videó #adásrészletek #rtl #reggeli #pizza #penny #pénztárcabarát #fermentáció #calzone #farkas richárd #kelesztés

rtl.hu logortl.hu

20 napja

Fermentálás: így tartósítsuk könnyedén télire a zöldségeket

Fermentálás: így tartósítsuk könnyedén télire a zöldségeket

Bármilyen zöldséget fermentálhatunk.

#egészség #otthon #zöldségek #zöldség #fermentálás #fermentáció #fermentált #fermentált ételek #b-vitaminok #k2-vitamin

origo.hu logoorigo.hu

224 napja

Nem olyan ritka az alkoholfogyasztás az állatok között

Nem olyan ritka az alkoholfogyasztás az állatok között

A kutatók azt mondják, hogy az etanolfogyasztásnak számos előnye lehet az állatok számára.

#alkohol #alkoholfogyasztás #etanol #evolúció #ökológia #fermentáció #főemlősök #élesztőgomba #mókuscickányok #virágzó növények

origo.hu logoorigo.hu

244 napja

A levegőprotein hamarosan kulcsfontosságú része lehet az egészséges étrendnek

A levegőprotein hamarosan kulcsfontosságú része lehet az egészséges étrendnek

A Solar Foods Solein nevű terméke hamarosan kulcsfontosságú része lehet az egészséges étrendnek. Fermentációs eljárással készül, mint a sör. A sörnél cukrot, búzát, és keményítőt használnak, hogy a cukrot alkohollá alakítsák, itt olyan gázt használnak takarmányként, ami szén-dioxidot tartalmaz. Innen a név: levegőprotein. A Solein egy speciális mikrobafajtát alkalmaz, ami szén-dioxiddal, nitrogénnel és hidrogénnel táplálkozik. A levegőben található vizet megújuló energiával felbontja, így hidrogén keletkezik. A termék fehérjetartalma nagy, vegánbarát és jó a környezetnek és tartalmazza a szükséges tápanyagokat és nagy előnye a kis szénlábnyoma. Az eljárás kulcsfontosságú eleme a hidrogén, ami lévén egy robbanékony gáz, nehéz a kezelése, főleg ipari mértékű alkalmazás esetén.

#vegán életmód #élelmiszeripar #fehérje #fermentáció #szénlábnyom #fehérjeforrás #mikrobák #fenntartható élelmiszer #levegőfehérje #levegőprotein #solar foods #solein

origo.hu logoorigo.hu

304 napja

A fermentálás művészete - Ogura Hiraku elárulja a szaké titkait is

A fermentálás művészete - Ogura Hiraku elárulja a szaké titkait is

Az előadás során a résztvevők betekintést nyerhetnek abba, mi is pontosan a fermentálás eredete, módszere, illetve hatása.

#program #japán #fermentálás #fermentáció

metropol.hu logometropol.hu

472 napja

Nem a sülttől, hanem a savanyúságtól nőhetett meg az emberi agy

Nem a sülttől, hanem a savanyúságtól nőhetett meg az emberi agy

Annyi biztos, hogy valami átalakította elődjeink anyagcseréjét.

#ce napi #ce femina #tűz #tudomány #tech-tudomány #biológia #egészség #élelmiszer #ősember #agy #evolúció #homo sapiens #savanyú káposzta #fermentáció #savanyúság #törzsfejlődés

index.hu logoindex.hu

524 napja

Nincs több hír ebben a kategóriában.

Menü