(Mikro)zöld jövő nanotechnológiával - Szegedi kutatók új megoldásai a fenntartható élelmiszertermelésért
(Mikro)zöld jövő nanotechnológiával.
borsonline.hu
4 napja
(Mikro)zöld jövő nanotechnológiával – Szegedi kutatók új megoldásai a fenntartható élelmiszer-termelésért
A rendszer működése teljes mértékben talajmentes, fenntartható környezetben történik.
magyarnemzet.hu
13 napja
A levegőprotein hamarosan kulcsfontosságú része lehet az egészséges étrendnek
A Solar Foods Solein nevű terméke hamarosan kulcsfontosságú része lehet az egészséges étrendnek. Fermentációs eljárással készül, mint a sör. A sörnél cukrot, búzát, és keményítőt használnak, hogy a cukrot alkohollá alakítsák, itt olyan gázt használnak takarmányként, ami szén-dioxidot tartalmaz. Innen a név: levegőprotein. A Solein egy speciális mikrobafajtát alkalmaz, ami szén-dioxiddal, nitrogénnel és hidrogénnel táplálkozik. A levegőben található vizet megújuló energiával felbontja, így hidrogén keletkezik. A termék fehérjetartalma nagy, vegánbarát és jó a környezetnek és tartalmazza a szükséges tápanyagokat és nagy előnye a kis szénlábnyoma. Az eljárás kulcsfontosságú eleme a hidrogén, ami lévén egy robbanékony gáz, nehéz a kezelése, főleg ipari mértékű alkalmazás esetén.
origo.hu
304 napja
Menü