(Mikro)zöld jövő nanotechnológiával - Szegedi kutatók új megoldásai a fenntartható élelmiszertermelésért

(Mikro)zöld jövő nanotechnológiával - Szegedi kutatók új megoldásai a fenntartható élelmiszertermelésért

(Mikro)zöld jövő nanotechnológiával.

#zöld jövő #nanotechnológia #szegedi kutatók #fenntartható élelmiszer #fenntartható élelmiszertermelés #új megoldások

borsonline.hu logoborsonline.hu

4 napja

(Mikro)zöld jövő nanotechnológiával – Szegedi kutatók új megoldásai a fenntartható élelmiszer-termelésért

(Mikro)zöld jövő nanotechnológiával – Szegedi kutatók új megoldásai a fenntartható élelmiszer-termelésért

A rendszer működése teljes mértékben talajmentes, fenntartható környezetben történik.

#zöld jövő #nanotechnológia #szegedi kutatók #fenntartható élelmiszer #talajmentes rendszer

magyarnemzet.hu logomagyarnemzet.hu

13 napja

A levegőprotein hamarosan kulcsfontosságú része lehet az egészséges étrendnek

A levegőprotein hamarosan kulcsfontosságú része lehet az egészséges étrendnek

A Solar Foods Solein nevű terméke hamarosan kulcsfontosságú része lehet az egészséges étrendnek. Fermentációs eljárással készül, mint a sör. A sörnél cukrot, búzát, és keményítőt használnak, hogy a cukrot alkohollá alakítsák, itt olyan gázt használnak takarmányként, ami szén-dioxidot tartalmaz. Innen a név: levegőprotein. A Solein egy speciális mikrobafajtát alkalmaz, ami szén-dioxiddal, nitrogénnel és hidrogénnel táplálkozik. A levegőben található vizet megújuló energiával felbontja, így hidrogén keletkezik. A termék fehérjetartalma nagy, vegánbarát és jó a környezetnek és tartalmazza a szükséges tápanyagokat és nagy előnye a kis szénlábnyoma. Az eljárás kulcsfontosságú eleme a hidrogén, ami lévén egy robbanékony gáz, nehéz a kezelése, főleg ipari mértékű alkalmazás esetén.

#vegán életmód #élelmiszeripar #fehérje #fermentáció #szénlábnyom #fehérjeforrás #mikrobák #fenntartható élelmiszer #levegőfehérje #levegőprotein #solar foods #solein

origo.hu logoorigo.hu

304 napja

Nincs több hír ebben a kategóriában.

Menü