Van egy gomba, ami tartalmazza az emberiség által ismert legkeserűbb anyagot

Van egy gomba, ami tartalmazza az emberiség által ismert legkeserűbb anyagot

A keserű taplógomba, ahogyan már a nevéből is sejthető, annyira keserű, hogy egy ízérzékeléssel foglalkozó fiziológusokból és biokémikusokból álló kutatócsoport úgy döntött, közelebbről is megvizsgálják, hátha segíthet megérteni, hogy miért alakult ki a keserű íz érzékelése az embereknél. Régóta feltételezik, hogy azért, hogy eltántorítson minket a mérgező anyagok fogyasztásától. Ez az elmélet azonban több ponton is megdőlt.

#tanulmány #férfiaknak #gomba #keserű íz #keserű

blikk.hu logoblikk.hu

84 napja

Lehet, hogy át kell írni a tankönyveket, teljesen máshogy működhet az emberi nyelv, mint eddig tanították

Lehet, hogy át kell írni a tankönyveket, teljesen máshogy működhet az emberi nyelv, mint eddig tanították

Az ízérzékeléssel kapcsolatban végzett kutatásokat egy amerikai szakember, és ennek kapcsán úgy gondolja, hogy bőséges kiegészítésre szorul az, amit az iskolában tanultunk e témáról.

#tudomány #nyelv #keserű íz #íz #ízérzékelés #ízlelőbimbó #kedvelt íz #sós íz #édes íz

hvg.hu logohvg.hu

289 napja

Miért szeretik egyesek a keserű ízt, mások viszont nem?

Miért szeretik egyesek a keserű ízt, mások viszont nem?

A kutatók kiderítették, hogy az ital hatásának van döntő jelentősége. Miközben egyesek a mindennapokban előszeretettel fogyasztanak olyan keserű italokat, mint a kávé, a sör, a vörösbor vagy a grépfrútlé, másokat már a keserű íz gondolatára is kiráz a hideg. Ők inkább cukros limonádét, édes gyümölcsleveket vagy forró csokoládét isznak.

#vörösbor #ital #kávé #férfiaknak #keserű íz #íz

blikk.hu logoblikk.hu

543 napja

Nincs több hír ebben a kategóriában.

Menü