Van egy gomba, ami tartalmazza az emberiség által ismert legkeserűbb anyagot
A keserű taplógomba, ahogyan már a nevéből is sejthető, annyira keserű, hogy egy ízérzékeléssel foglalkozó fiziológusokból és biokémikusokból álló kutatócsoport úgy döntött, közelebbről is megvizsgálják, hátha segíthet megérteni, hogy miért alakult ki a keserű íz érzékelése az embereknél. Régóta feltételezik, hogy azért, hogy eltántorítson minket a mérgező anyagok fogyasztásától. Ez az elmélet azonban több ponton is megdőlt.
blikk.hu
84 napja
Lehet, hogy át kell írni a tankönyveket, teljesen máshogy működhet az emberi nyelv, mint eddig tanították
Az ízérzékeléssel kapcsolatban végzett kutatásokat egy amerikai szakember, és ennek kapcsán úgy gondolja, hogy bőséges kiegészítésre szorul az, amit az iskolában tanultunk e témáról.
hvg.hu
289 napja
Miért szeretik egyesek a keserű ízt, mások viszont nem?
A kutatók kiderítették, hogy az ital hatásának van döntő jelentősége. Miközben egyesek a mindennapokban előszeretettel fogyasztanak olyan keserű italokat, mint a kávé, a sör, a vörösbor vagy a grépfrútlé, másokat már a keserű íz gondolatára is kiráz a hideg. Ők inkább cukros limonádét, édes gyümölcsleveket vagy forró csokoládét isznak.
blikk.hu
543 napja
Menü