Kitalálná mennyi idős a világ legöregebb parmezánja?

Kitalálná mennyi idős a világ legöregebb parmezánja?

A parmigiano reggiano készítésének gyökerei a 13. századig nyúlnak vissza.

#világ #olaszország #parmezán #sajtkészítés #parmiggiano reggiano #reggio

demokrata.hu logodemokrata.hu

35 napja

„A kézművesség lényege, hogy rárezdüljön a lelked” – látogatóban jártunk parajdi és korondi mesterembereknél

„A kézművesség lényege, hogy rárezdüljön a lelked” – látogatóban jártunk parajdi és korondi mesterembereknél

Néhány hete az akkor még békés parajdi sóbányában és Korondon több mesterember is mesélt nekünk a kézművességről, arról, hogyan lesz a gombából kalap, miért a szeretet az egyik legfontosabb hozzávalója a sajtnak, és mi köze van a korondiaknak a holdra szálláshoz.

#kultúra #románia #erdély #só #kerámia #kézművesség #parajd #parajdi sóbánya #korond #sajtkészítés #parajdi só #taplász

24.hu logo24.hu

37 napja

Egyre többen adják fejüket a sajtkészítésre Magyarországon

Egyre többen adják fejüket a sajtkészítésre Magyarországon

Boldogok a sajtkészítők? Termelési és feldolgozói oldalon is jön támogatás.

#tej #sajtkészítés #natúsrsajt #sajtkészítők #savanyú tej

 logo

252 napja

Kutatás: nem boldogok a magyar sajtkészítők

Kutatás: nem boldogok a magyar sajtkészítők

Az uniós átlaghoz képest a magyarok kevés sajtot fogyasztanak, és annak is jó része import termék – derült ki a Tej Terméktanács legújabb kutatásából.

#gazdaság #tej terméktanács #sajtfogyasztás #sajtkészítés

infostart.hu logoinfostart.hu

296 napja

Nincs több hír ebben a kategóriában.

Menü