27 évnyi érlelés után felvágják a világ legöregebb parmezánját

27 évnyi érlelés után felvágják a világ legöregebb parmezánját

Csaknem tízezer napig érleltek egy parmezán sajtot egy Reggio Emilia-beli sajtüzemben, a parmigiano reggiano sajtféle hazájában.

#életmód #olaszország #sajt #parma #érlelés #emilia-romagna

infostart.hu logoinfostart.hu

34 napja

Nem fröccsen a lé, nem lesz minden csupa ragacs: 7 gyümölcsös trükk, amit érdemes kipróbálni

Nem fröccsen a lé, nem lesz minden csupa ragacs: 7 gyümölcsös trükk, amit érdemes kipróbálni

A friss gyümölcs egészséges és finom, de a hámozása, vágása és magházának eltávolítása igazi türelempróba lehet. A ragacsos kezek, a ruhára fröccsenő gyümölcslé és a makacs magvak gyakran elrontják az élvezetet. Szerencsére vannak okos trükkök, amelyek forradalmasíthatják a gyümölcsökkel való bánásmódot. Az alábbi praktikákkal időt spórolhat, és elkerülheti a bosszankodást.

#életmód #gyümölcs #hámozás #érlelés #gyümölcsös trükk

blikk.hu logoblikk.hu

45 napja

Nagyon vigyázzon: bele is halhat, ha ebből a sajtból eszik

Nagyon vigyázzon: bele is halhat, ha ebből a sajtból eszik

Ez a világ legveszélyesebb sajtja, tilos boltban árulni.

#halálos #sajt #olasz #szardínia #érlelés #kukac

origo.hu logoorigo.hu

69 napja

Két trükk is van a kertben megmaradt paradicsomra

Két trükk is van a kertben megmaradt paradicsomra

Még bőven süt a nap, de már jelentkeznek az első fagyok. Mi legyen az idén meglehetősen hosszúra nyúlt őszi napokon a kertben maradt paradicsommal?

#életmód #gasztronómia #paradicsom #érlelés

infostart.hu logoinfostart.hu

259 napja

A tenger mélyén érlelik a bort a japánok

A tenger mélyén érlelik a bort a japánok

Mintegy 500 palack Európából származó bort engedtek le a víz alá.

#tudomány #japán #tenger #bor #borérlelés #érlelés

index.hu logoindex.hu

510 napja

Nincs több hír ebben a kategóriában.

Menü