Kézműves pékek az Arénában: liszt, víz, só – és minden, ami a jó kenyérhez még kell

Kézműves pékek az Arénában: liszt, víz, só – és minden, ami a jó kenyérhez még kell

A kézműves pékek ma már nemcsak kenyeret sütnek, hanem élelmiszer-kultúrát is teremtenek: a jó kenyér náluk nem csupán három összetevőből áll, hanem sok év tapasztalat, tudatos alapanyag-választás és szenvedély is kell hozzá – erről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Fülöp Ádám, a Pipacs Pékség alapító tulajdonosa és Fekete Gergő, az Artizán Pékség tulajdonosa, a Kézműves Kenyér Társaság alelnöke.

#interjú #liszt #glutén #pék #kézműves pékség #fekete gergő #fülöp ádám

infostart.hu logoinfostart.hu

29 napja

Mérlegen: A vaj mindenképp francia, a pisztáciát nem lehet levenni az étlapról – a tökéletes croissant nyomában a Freyja alapítójával

Mérlegen: A vaj mindenképp francia, a pisztáciát nem lehet levenni az étlapról – a tökéletes croissant nyomában a Freyja alapítójával

Mi a különbség a magyar vásárló és a turista között? Mire figyeljünk, ha külföldön próbálnánk szerencsét az itthon már befutott cégünkkel? Hol van a határ a különleges és a túl elvont között, ha alapanyagokról van szó? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Dormán Péterrel üzleti podcastunk új évadjának első részében.

#vállalkozás #kkv #pékség #vállalkozó #mérlegen #kis- és középvállalkozások #croissant #kézműves pékség #vállalkozói lét

hvg.hu logohvg.hu

307 napja

A kenyér lelke, kemencepornó, vadkovász – ingyenes verzióban

A kenyér lelke, kemencepornó, vadkovász – ingyenes verzióban

Megingyenesedett Borízű-pótló kézműveskenyér-megfejtő podcastunk. Miklós Mihály, a Marmorstein pékség tulajdonosa beszél arról, miért kell kovásszal, adalékanyag nélkül, fatüzeléses kemencében sütni. A koronavírus javította a magyar kenyérízlést, munkaerő nincs, az albán pékségek nem gyengébbek minőségben, mint a nagyüzemek.

#podcast #kenyér #sütőipar #kézműves pékség #marmorstein #marmorstein misi

444.hu logo444.hu

341 napja

A kenyér lelke, kemencepornó, vadkovász

A kenyér lelke, kemencepornó, vadkovász

Tizenöt év alatt nagyot fejlődött a magyar kenyérkínálat, de jó mélyről indult. Küzdelem az adalékanyagok ellen, az igazán jó lisztért és gabonákért, meg persze a munkaerőért. Quo vadisozás a kézműves pékségek vonatkozásában. Miklós Mihály, a Marmorstein pékség tulajdonosa.

#podcast #kenyér #pékség #kovász #kézműves pékség #marmorstein #marmorstein misi #miklós mihály

444.hu logo444.hu

344 napja

Nincs több hír ebben a kategóriában.

Menü