Sokan rosszul tudják, hogy a lángos hungarikum, íme az igaz történet
A nyári szezon elengedhetetlen slágere a fokhagymás-sajtos-tejfölös lángos, amelyet sokan hungarikumnak tartanak. Valójában azonban a lángos a török hódoltság idején került be a magyar konyhába, és kezdetben egyszerűbb formában fogyasztották. Eredetileg kenyértésztából készült, amit kerek formára nyújtottak és forró parázson sütöttek meg. Az elmúlt évtizedekben nemzetközileg is népszerűvé vált, amit ma már számos országban kedvelnek és fogyasztanak.
blikk.hu
22 napja
Így készül Tök település pizzája, a töki pompos
A töki pompos, más néven kenyérlángos, mély gyökerekkel rendelkezik a magyar gasztronómiában, egészen a XIV. századig visszavezethető. Eredetileg kenyérsütés napján, a disznópásztoroknak készült ünnepi fogás volt, amely szalonnával és tejföllel ízesítve vált népszerűvé. Napjainkban a vásárok elengedhetetlen eleme. Tök településről ered a töki pompos elnevezés, ahol krumplival továbbfejlesztették ezt a különlegességet.
blikk.hu
43 napja
Menü