Tiszta elmebaj? Jöhet a laborban előállított műlibamáj, hamarosan a boltokban is kapható lesz
Beérkezett az első, laboratóriumi körülmények között előállított fehérjetermék engedélyezési kérelme az Európai Bizottsághoz. Egy francia vállalat libamájra emlékeztető terméke kerülhet elsőként forgalomba az unióban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, és a Baromfi Termék Tanács azonban határozottan kiáll a hagyományos állattenyésztés mellett, és elutasít minden műélelmiszer népszerűsítésére és forgalmazására irányuló kezdeményezést.
blikk.hu
285 napja
A műhús áll nyerésre Ausztriában, a magyar igazi hús bukja az árversenyt
Az inflációs nyomás miatt jelentősen megemelkedett a természetes élelmiszerek ára.
341 napja
Ilyen „húst" még nem láttál, pedig ez lehet a jövő
Dél-koreai kutatók találtak egy módszert, amellyel a laboratóriumban előállított, mesterséges húsok íze megegyezhet az állati forrásból szerzett húskészítményekével. Bár a fogyasztásra egyelőre nem alkalmas termék első ránézésre inkább emlékeztet egy rózsaszín kocsonyára, a tudósok azt remélik, hogy ez az innováció forradalmasíthatja az emberek húsfogyasztását - írja a CNN .
portfolio.hu
362 napja
A kormány még idén törvényben tilthatja be a műhúst: itt vannak a részletek
Nagyon úgy tűnik, hogy Magyarországon lassan búcsút mondhatunk a műhúsnak. A magyar kormány terve szerint legalábbis már idén betiltanák a laboratóriumi hús előállítását. A kormány honlapján nemrég közzétették azt is, hogy már 2024-ben megszületne az erre vonatkozó törvényi szabályozás.
blikk.hu
366 napja
Műhús és rovarfehérje
Dr. Bardócz Zsuzsanna biokémikussal a mesterséges húsról, a rovarfehérjéről és a génmanipulált termékekről beszélgettünk.
demokrata.hu
440 napja
Hollandiában megtartották az ország első műhús-kóstolóját
A kóstolók szerint majdnem tökéletesen emlékeztet a hasonló, „valódi” termékekre, sőt, mint az egyik meghívott megjegyezte, feltételezése szerint több hús lehet benne, mint egyes, a boltok polcain jelenleg is kapható kolbászokban, felvágottakban.
hang.hu
444 napja
A műhús legfeljebb étvágyat hoz, de profitot egyelőre biztos nem
A növényi műhús forradalma takaréklángon él, miközben az állati műhús betiltása körül is zajlik a vita.
494 napja
Nincs ennél nagyobb nonszensz, mégis jönnek a hús alapú növények
Dél-Koreában kifejlesztettek egy hibrid rizsváltozatot, amely a szó szoros értelmében tele van marhahússal. A laboratóriumban termesztett rizsszemeket marhaizom- és zsírsejtekkel töltötték fel, így azok összetétele: egy rész növény, egy rész hús. A rizs ráadásul étvágygerjesztően élénk rózsaszín árnyalatú, ami általában akkor szokott előfordulni, ha friss hússal találkozunk a főzési alapanyagok között.
blikk.hu
504 napja
Ha a műhúsimádó Donáth Anna ezt meglátja, akkor nagyon nagy baj lesz
Kezdhetünk félni?
magyarnemzet.hu
507 napja
Drága húsnak
A temérdek befektetett dollármilliárd dacára a regeneratív gyógyászat bevált eszközeivel készülő, szövetalapú műhús egyelőre nem versenyképes az igazival. Mindez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne oktalan pánikot kelteni a mesterséges csirkecombok feltűnése kapcsán.
magyarnarancs.hu
508 napja
A gyapjas mamut visszatér
Az egerek, a macskák és a majmok után mi jövünk, illetve már itt is vagyunk. A kísérlet folytatódik.
magyarnemzet.hu
509 napja
Műhús, élelmiszer-pazarlás és állatjóléti témák – az uniós elnökségre készül Magyarország
Nagy István agrárminiszter szerint az állatjóléti kérdések a társadalmi érdeklődés középpontjában állnak, ezért nem lehet közömbösen viszonyulni hozzájuk.
509 napja