Tudta? A juhtúrós galuskába azért raktak burgonyát, hogy kiváltsák a drága lisztet
A juhtúrós galuska (sztrapacskának) mély gyökerei a szlovák gasztronómiába nyúlnak vissza, ahol a 600 évvel ezelőtt megismert bryndza, az autentikus juhtúró lett az alapja. Magyarországra érkezve ez az étel új változatokat kapott. A híres író, Karinthy Frigyes is egyik kedvenc vacsorájaként emlékezett rá.
blikk.hu
37 napja
Gáspár Laci kikészítette Majkát
Gáspár Lacinak a mákos guba, Valkusz Milánnak a klasszikus húsleves, Tóth Andinak pedig az oldalas a kedvenc étele. Majka imádja a túrós sztarapcskát, a halászlétől és a céklától viszont egyenesen a falra mászik. Nem is kellett több Gáspár Lacinak, aki egyből beszólt a mentortársának. Az X-Faktor második válogatója szombat este folytatódik 20:00-kor az RTL-en.
rtl.hu
297 napja
Menü