“Mátyás király konyhájában egy tipikus mai magyar étel sem volt” – Márciusi gasztroizgalmak a Balatonon
A balatoni gasztronómia rég nem egyenlő a lángosbüfékkel és az egyenételeket kínáló csárdákkal. De miben nyújtanak újat és izgalmasat a tó körüli éttermek? A közelgő Taste Balaton Fesztivál egyik szervezőjét és résztvevő séfjét kérdeztük arról, miért érdemes már márciusban leruccannunk a Balatonra.
nlc.hu
132 napja
„Jól tudom, milyen érzés, amikor nem éri el az én fizetésem a séfem fizetését” – Interjú Zakar Katával
„Dörzsölt és kapzsi üzemeltetőkkel volt tele ez a szakma. Mára pedig visszájára fordult a helyzet..." Zakar Kata, a Káli-medence egyik legjobb vendéglátóhelye, a Kővirág – Étel, ital, ágy tulajdonosa. Igazi különutas a vendéglátásban. Ismerjétek meg közelebbről is!
nlc.hu
138 napja
A signature pörkölttől A Mackó-élményig: látványos fotókon a Taste Balaton legfinomabb fogásai, amiket nem érdemes kihagynod!
Idén újra összefogtak a Balaton vendéglátósai, hogy megmutassák: a tó akkor is csodálatos, amikor nem lehet csobbanni benne. Hiszen enni és inni ettől még lehet mellette, nem is akármilyeneket. Vagy akár biciklivel egy kicsit messzebb menni, és úgy ránézni, mint még soha.
nlc.hu
149 napja
„Az ágy közös, a párna nem” – Interjú a badacsonyi Vánkos házigazdáival, Sipos Rékával és Petykó Istvánnal
Március 8-án elstartol a Taste Balaton, az első tematikus fesztivál, amely több tucat gasztro-kultúr programmal hív a Balatonhoz az év máskor erősen pangó időszakában. Egyedi módon nem egy helyszínen gyűlnek össze a fesztiválozók, hanem a válogatott helyi éttermek, pincészetek alkotják a helyszíneket. Közülük hoztunk el egy újabb szerelemsztorit, a szó minden értelmében: a Vánkost Badacsonyörsről. The post „Az ágy közös, a párna nem” – Interjú a badacsonyi Vánkos házigazdáival, Sipos Rékával és Petykó Istvánnal first appeared on nlc .
nlc.hu
492 napja
„Gabi a temperamentum, én a realitás” – Interjú a balatoni Konyhám szívével és eszével, Szikra Gabival és Renczés Gáborral
Szikra Gabi egy jelenség. Épp úgy jól áll a kezében egy nagy fej káposzta a Taste Balaton Fesztivál „Főzz a Séffel!” vacsoraestjének fotóján, ahogyan jól áll rajta a menő Taittinger Champagne-feliratú kötény vagy a már ikonikus sapkája. A befutott séf mellett-mögött azonban ott van Renczés Gábor is, akinek figurája ismerős lehet A Konyhám vendégeinek, hiszen ő is az étterem mindennapjainak része. Most kivételesen a mindig háttérben működő Renczés Gábor is megszólalt – interjú a balatonfenyvesi A Konyhám és a fonyódi A Konyhám Stúdió 365 tulajdonosaival. The post „Gabi a temperamentum, én a realitás” – Interjú a balatoni Konyhám szívével és eszével, Szikra Gabival és Renczés Gáborral first appeared on nlc .
nlc.hu
499 napja
Erdély, irodalom, kombucha és örömfőzés: a kora tavaszi Balatonnak lesz két erős hete
Márciusban koncertek, tematikus vacsorák és workshopok jönnek a tó menti éttermekben. The post Erdély, irodalom, kombucha és örömfőzés: a kora tavaszi Balatonnak lesz két erős hete first appeared on 24.hu .
24.hu
506 napja
Megkóstoltunk egy vajat a Restiben, azóta rá sem tudunk nézni más vajra
És ez csak egy kis mozzanat volt a Taste Balaton sajtómunkatársaknak szervezett próbaútján, ahol megkóstoltuk a 300 éves hallevest, bruncholtunk small plate-ekből és kistérségi Lance Armstrongként tekertünk fel a dombokra. The post Megkóstoltunk egy vajat a Restiben, azóta rá sem tudunk nézni más vajra first appeared on nlc .
nlc.hu
520 napja
A balatonszemesi Kistücsök étteremben kelnek életre a ferencesek háromszáz éves receptjei
A magyar vendéglátás legszebb történetei közé sorolhatjuk a ma már kulináris zarándokhelyként működő, országos hírű családi vendéglők fokozatos felemelkedését.
magyarnemzet.hu
526 napja
Végre egy gasztrofesztivál közhelyek nélkül: márciusban felpörög a Balaton
Gasztrotúra színészekkel, séfpárbaj kortárs írókkal, koncertvacsora, étteremszínház, hétvégi brunch balatoni termelőkkel, olasz és szlovén vendégéttermek, népzene és pezsgőzés a szőlőben, könyvbemutató, filmvetítés, felolvasóest, kiállítások, workshopok és exkluzív degusztációs menük. Ez mind együtt a 10 napos TASTE BALATON fesztivál közel 100 programmal, amit először rendeznek meg 2024 tavaszán a tó legjobb éttermeinek részvételével. The post Végre egy gasztrofesztivál közhelyek nélkül: márciusban felpörög a Balaton first appeared on nlc .
nlc.hu
537 napja
Menü