Íme, az étel, amely gyógyítja a másnaposságot: a tengerészek kedvence volt
A Labskaus története Észak-Németországból, különösen Brémából, Hamburgból és Lübeckből ered. Hamburg tengerészvárosának specialitása, amely a tengeri kalandokkal és a hétköznapi túléléssel fonódik össze. A neve nem teljesen egyértelmű: egyesek szerint a "scouse" pörköltre utal, míg a "lob" a maradékok egy fazékban történő összegyűjtésére. Az étel évezredeken keresztül szolgált tápláló és egyszerű eledelként a hajókon, ahol a sózott hús, a burgonya és a hagyma a fő összetevők voltak.
blikk.hu
140 napja
Gyalázzák a magyarok kedvenc kajáját
Fradi Tottenham zsíros deszka
metropol.hu
263 napja
Mit főz a nőművész? - Artist Talk
Beszélgetés a House of Mine — Echoes Within című kiállítás művészeivel a Virág Benedek Házban.
metropol.hu
265 napja
Már megint beégettük Magyarországot a nagyvilág előtt - de szükség volt erre, ráadásul az EB-n?
A csúfolódó olyasmit csúfol, amit nem ismer vagy nem ért.
mandiner.hu
373 napja
Menü