Közösségi dzsemmelés köztéri termésből
Az ország s benne a főváros telis-tele van közterületen álló gyümölcsfákkal. Termésüket bárki leszedhetné, de gyakran senki sem teszi. A budapesti gyümölcsfák felfedezésére, termésük feldolgozására indította 2013-ban a Common Jam projektet két képzőművész, Fajgerné Dudás Andrea Júlia és Szabó Eszter Ágnes (1966–2024). Mindketten feleségek, anyák, háztartásvezetők és nőművészek, akik alkotásuk tárgyává tették a nőkről nőkre szálló hagyományokat, a gondoskodást és a láthatatlan munkát, valamint az ételekről, az étkezésről, a közösségről való gondolkodás átformálását. Azóta számos alkotó csatlakozott a projekthez, ám Eszter az idén már nincs a csapattal. A krisztinavárosi Tér-Kép Galériában rendezett eseményük ezért volt egyben halotti tor, melyen az április 3-án elhunyt művészre, mentorra emlékeztek alkotótársai, családja és barátai.
nepszava.hu
299 napja
Ne dobd ki a dinnyehéjat: el sem hiszed, mire jó!
Az egész család imádni fogja!
borsonline.hu
351 napja
Befőzés kisokos - A házi vagy a bolti baracklekvár az olcsóbb?
Bár nagyanyák szerint nyáron és ősszel meg kell megtölteni a spájzot lekvárral, befőttel, savanyúsággal és paradicsomlével, hogy a termés ne vesszen kárba, és télen is legyen majd mit enni, a mai háztartások többsége inkább az üzletek folyamatos kínálatára épül, és a nagyüzemekre bízza a tartósítást.
blikk.hu
354 napja
„Jó buli a befőzés” – Endrei Judit szerint megéri
A nyár nem csak a vakáció és a nagy strandolások ideje, de a befőzésé is. Sokunknak van emléke lekvárt főző nagymamáról, de az igazi házi finomságokat bárki elkészítheti. Sőt, Endrei Judit szerint kortól függetlenül menő dolog befőzni.
blikk.hu
374 napja
Elképesztő trükk: így lesz isteni finom a sárgabarcklekvár az olasz nők szerint
Az olasz háziasszonyoknak van egy tuti praktikája.
borsonline.hu
387 napja
Lejárt lekvárt osztogat az újpesti baloldal, hibajavítóval fedték el a dátumot
Trippon Norberték bölcsődei dolgozóknak kedveskedtek a lejárt élelmiszerrel.
magyarnemzet.hu
438 napja