Kedvencekkel, újdonságokkal és családi nappal érkezik az idei Gourmet Fesztivál

Kedvencekkel, újdonságokkal és családi nappal érkezik az idei Gourmet Fesztivál

Kedvencekkel, újdonságokkal és családi nappal érkezik az idei Gourmet FesztiválEgy nappal hosszabb programmal, több mint harminc új kiállítóval és kétszáz fogással jön az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál. A helyszín és az időpont a megszokott, a szervezők május utolsó hétvégéjén a Millenárison várják a gasztronómia szerelmeseit, az újdonságokra kíváncsiakat és a tudatos hedonistákat. Ezúttal már május 22-én, csütörtök délután megnyitja kapuit a rendezvény, így akár már aznap elmerülhetünk a rengeteg új ételt és italt magába foglaló szabadtéri sétáló kóstolóban, ahol idén minden a “kedvencekről” fog szólni.

#étel #luxus #gasztro #gourmet fesztivál

nlc.hu logonlc.hu

59 napja

Így nem reped ki sütés közben a hurka és a kolbász!

Így nem reped ki sütés közben a hurka és a kolbász!

Te is szoktál izgulni, hogy kireped-e sütés közben a hurka? Nem kell! Az egyszerű dolgokat, mint a hurka- és kolbászsütést a legkönnyebb elszúrni, így levezetjük hat lépésben, hogyan kell jól csinálni.

#kolbász #gasztro #disznótoros #hurka

nlc.hu logonlc.hu

59 napja

Spárgás receptek minden mennyiségben: sütve, főzve, párolva és salátának

Spárgás receptek minden mennyiségben: sütve, főzve, párolva és salátának

A spárga már az érett tavasz, csupa vitamin és frissesség, afféle ínyencfalat. 10 receptben mutatjuk meg, milyen ötletesen felhasználható!

#recept #gasztro #spárga #tavaszi ínycsiklandó #tavaszi ételek

nlc.hu logonlc.hu

63 napja

Ezért hívják a zsemlét zsemlének

Ezért hívják a zsemlét zsemlének

Tudod honnan kapta a nevét az egyik legnépszerűbb pékáru? Rögtön eláruljuk!

#gasztro #név #eredet #zsemle

nlc.hu logonlc.hu

64 napja

Csalódás kizárva – Ilyen ételcsomagolást itthon biztos nem látsz

Csalódás kizárva – Ilyen ételcsomagolást itthon biztos nem látsz

Japánban az élelmiszerek csomagolása nem hazudik, valósághű fotók láthatók a termékről, és még a méret is megegyezik.

#japán #élelmiszer #gasztro #csomagolás

nlc.hu logonlc.hu

65 napja

Lisztes rántás nélkül: betonfőzelék helyett így sűríts okosan

Lisztes rántás nélkül: betonfőzelék helyett így sűríts okosan

Főzelék nélkül nincs tavasz! Vétek lisztes mártástól masszív, ragacsos ételt főzni – íme, tíz módszer, hogy könnyedebb, de laktató legyen a főzeléked!

#gasztro #főzelék #liszt #rántás

nlc.hu logonlc.hu

65 napja

Így tárold helyesen az epret!

Így tárold helyesen az epret!

Újra itt az eperszezon! De vajon meddig tartható el az eper és mi a legjobb módszer a tárolására? Íme néhány tipp!

#gasztro #tárolás #módszer #eper

nlc.hu logonlc.hu

65 napja

„Csak” egy újabb bezárás… Népszerű piaci kifőzde húzza le végleg a rolót

„Csak” egy újabb bezárás… Népszerű piaci kifőzde húzza le végleg a rolót

A Lehel Íze Gyorsétterem nem volt csúcsminőségű hely, de sok környékbeli itt tudta megfizetni a napi ebédjét. Egy újabb bezárás margójára.

#gasztro #bezárás #kifőzde #étterembezárás

nlc.hu logonlc.hu

66 napja

Szerinted is jobb, mint a rántott hús? A párizsi szelet bundája vastag, puha, mégis könnyű

Szerinted is jobb, mint a rántott hús? A párizsi szelet bundája vastag, puha, mégis könnyű

A párizsi szelet bundáját ne féljünk ízesíteni!

#hús #gasztro #bundázás #párizsi szelet

nlc.hu logonlc.hu

67 napja

Egyetlen olcsó hozzávalótól lesz könnyű és puha a lángos

Egyetlen olcsó hozzávalótól lesz könnyű és puha a lángos

Ahogy a kenyértészta, úgy a lángos tésztáját is egy olcsó alapanyag tartja frissen és nedvesen. Ugye, ismered a titkát?

#krumpli #gasztro #lángos #krumplis lángos

nlc.hu logonlc.hu

68 napja

Erős Pista és vadalmaforgáccsal füstölt szenes-nemes bárányrolád is van a 2025-ös Magyarország ételében

Erős Pista és vadalmaforgáccsal füstölt szenes-nemes bárányrolád is van a 2025-ös Magyarország ételében

Mégsem Erős Pistá-s, vadalmaforgáccsal füstölt szenes-nemes bárányrolád a neve, hanem Kun földeken barangolva.

#életmód #gasztro #magyarország étele #bárányrolád #vadalmaforgács

player.hu logoplayer.hu

69 napja

Villámgyors, kelesztés nélküli fánk: így készül a csöröge

Villámgyors, kelesztés nélküli fánk: így készül a csöröge

Ilyenkor már annyi mindent lehet kint csinálni, hogy nem érünk rá egész nap fánkot dagasztani és keleszteni. Eljött a csöröge ideje!

#recept #gasztro #fánk #csöröge

nlc.hu logonlc.hu

69 napja

Ha így fagyasztod le az epret, sokáig megőrzi a zamatosságát

Ha így fagyasztod le az epret, sokáig megőrzi a zamatosságát

Az eper fagyasztásánál tulajdonképpen egyetlen fontos szabályt kell betartani: ha ez megvan, jó darabig élvezheted a gyümölcs finom ízét!

#tippek #gasztro #nlclight #eper #fagyasztás #frissentartás

nlc.hu logonlc.hu

70 napja

Így lesz ízes és ropogós a rántott cukkíni – Háromféleképpen is feldobhatod

Így lesz ízes és ropogós a rántott cukkíni – Háromféleképpen is feldobhatod

A rántott cukkini nem csak unalmasan készülhet. Mutatjuk, hogyan dobd fel ezt az ételt!

#gasztro #rántott #cukkini #ízletes étel #ízes étel

nlc.hu logonlc.hu

70 napja

Hogyan ismerjük fel a hamis mézet? 4 tuti tipp

Hogyan ismerjük fel a hamis mézet? 4 tuti tipp

Sajnos sok olyan cukorszirupra is rámondják, hogy méz, ami sosem látott méhet. Szerencsére könnyen eldöntheted, hogy melyikkel van dolgod.

#gasztro #mez #felismerés #hamis méz

nlc.hu logonlc.hu

71 napja

Keveset eszel, sokat mozogsz – mégsem fogysz? Dietetikus árulja el, miért

Keveset eszel, sokat mozogsz – mégsem fogysz? Dietetikus árulja el, miért

A táplálkozási szakértő szerint a korlátozó diéták nemcsak károsak, de haszontalanok is.

#fogyás #gasztro #dietetikus #koplalás

nlc.hu logonlc.hu

73 napja

Ez történik a testeddel, ha minden nap sajtot eszel

Ez történik a testeddel, ha minden nap sajtot eszel

Mennyire ésszerű minden nap sajtot enni - mik az előnyei és a hátrányai?

#fogyasztás #gasztro #sajt #hatás

nlc.hu logonlc.hu

73 napja

Narancssárga lett a bőre a túl sok répaevéstől: sokkoló előtte-utána fotó

Narancssárga lett a bőre a túl sok répaevéstől: sokkoló előtte-utána fotó

Répából is megárt a sok!

#gasztro #bor #narancssárga #répa #sárgarépa

nlc.hu logonlc.hu

73 napja

„Egészségügyi okból” vitte a saját teafilterét étterembe – az internet darabokra szedte

„Egészségügyi okból” vitte a saját teafilterét étterembe – az internet darabokra szedte

Saját gyógyteáját vitte az étterembe, a pincérek egyáltalán nem örültek.

#gasztro #étterem #borravaló #pincér #teafilter

nlc.hu logonlc.hu

73 napja

Így tartanak nyitva a boltok a nemzeti gyásznapon

Így tartanak nyitva a boltok a nemzeti gyásznapon

Kiderült, milyen korlátozásokkal jár a szombatra elrendelt nemzeti gyásznap.

#nyitvatartás #boltok #gasztro #nemzeti gyásznap

nlc.hu logonlc.hu

73 napja

Undorító, amit a salátájában talált egy éttermi vendég

Undorító, amit a salátájában talált egy éttermi vendég

Sokkot kapott a kismama.

#gasztro #étterem #patkány #saláta

nlc.hu logonlc.hu

73 napja

Megszólalt Ferenc pápa séfje: „Őszentsége kedvenc sütije a szívem csücske”

Megszólalt Ferenc pápa séfje: „Őszentsége kedvenc sütije a szívem csücske”

Ferenc pápa séfje, Sergio Dussin a Szentatya mellett két korábbi pápa étkezési szokásairól is beszámolt.

#ferenc pápa #étel #séf #gasztro

nlc.hu logonlc.hu

74 napja

Zsemlét olcsón: házi vizes zsemle recept – belül lágy, kívül ropog

Zsemlét olcsón: házi vizes zsemle recept – belül lágy, kívül ropog

Zsemlét sütni egyszerűbb, mint gondolnánk, legfeljebb egy picit időigényes, de határozottan jobb lesz a végeredmény, mint az átlagos bolti zsemlék.

#recept #gasztro #kelt tészta #zsemle

nlc.hu logonlc.hu

75 napja

Közös kincsünk Ausztriával: így készül a kívül pirult, belül puha császármorzsa

Közös kincsünk Ausztriával: így készül a kívül pirult, belül puha császármorzsa

Tudtad, hogy a császármorzsa valójában csak egy palacsintatészta? Persze sokkal izgalmasabban elkészítve.

#gasztro #édesség #palacsintatészta #császármorzsa

nlc.hu logonlc.hu

76 napja

Húsvéti mentőakció: 3 töltött tojás recept maradék főtt tojásból

Húsvéti mentőakció: 3 töltött tojás recept maradék főtt tojásból

A töltött tojás, avagy kaszinótojás maradékmentő ötlet is lehet. Ha maradt a húsvéti főtt tojásokból, a tartósítószeres bolti késztermékek helyett készítsd el velünk házilag!

#gasztro #kaszinótojás #főtt tojás #töltött tojás

nlc.hu logonlc.hu

76 napja

A maradék kalács újjászületése: 7 új étel szikkadt húsvéti kalácsból

A maradék kalács újjászületése: 7 új étel szikkadt húsvéti kalácsból

A maradék húsvéti kalács akkor is csoda alapanyag, ha már szikkadt, száraz, önmagában már nem a legvonzóbb étel. Jöjjön tehát a második kör a húsvét egyik kötelező ételéből!

#gasztro #maradék #kalács #húsvét

nlc.hu logonlc.hu

76 napja

Maradt húsvéti tojás? 11 fantasztikusan finom étel, amibe jöhet a főtt tojás!

Maradt húsvéti tojás? 11 fantasztikusan finom étel, amibe jöhet a főtt tojás!

Jó hír, ha húsvét után maradt főtt tojás! Annyi finom étel készíthető belőle. Íme, 11 recept!

#recept #gasztro #húsvéti #főtt tojás

nlc.hu logonlc.hu

76 napja

Még több cikk…