A signature pörkölttől A Mackó-élményig: látványos fotókon a Taste Balaton legfinomabb fogásai, amiket nem érdemes kihagynod!
Idén újra összefogtak a Balaton vendéglátósai, hogy megmutassák: a tó akkor is csodálatos, amikor nem lehet csobbanni benne. Hiszen enni és inni ettől még lehet mellette, nem is akármilyeneket. Vagy akár biciklivel egy kicsit messzebb menni, és úgy ránézni, mint még soha.
nlc.hu
150 napja
Már az ókori Róma lakói is jártak gyorsétterembe
Talán meglepő, de a gyorsétterem (vagy ha úgy jobban tetszik: a street food) intézménye meglehetősen régre nyúlik vissza: már a nagyvárosokban élő, sürgős ügyeiket intéző ókori rómaiak is előszeretettel fogyasztottak ezeknél a thermopoliumnak nevezett kis utcai bódéknál. Az első valódi éttermek megjelenésére viszont még bő ezer évet várni kellett.
nlc.hu
152 napja
Végre olcsó ételek is divatban! 11 gasztrotrend, amit 2025-re jósolnak a szakértők – Mi várható a dubai csoki őrület után?
Mindig kérdés, hogy egy felbukkanó gasztrotrend meddig marad velünk. 11 ételt, italt és irányzatot hoztunk, amit a National Geographic szerint 2025-re jósoltak a gasztroszakértők!
nlc.hu
187 napja
Dubaj: A felhőkarcolók és sivatag mögött rejlő gasztronómiai kincsek (x)
Dubaj nevét hallva főleg a felhőkarcolók és a sivatag jut szinte mindenkinek az eszébe. De szerencsére ez mára alaposan megváltozott, és a kulturális látnivalókon túl nagyon is előtérbe került a gasztronómia.
femina.hu
259 napja
Francia módra: 7 étkezési szabály, amit tarts be Franciaországban
Franciaországban még azt is magával ragadják a gasztronómiai élvezetek, aki egyébként csak visszafogottan rajong a témáért. Minden országnak megvannak azonban a maga írott és íratlan szabályai: egy kis gyorstalpaló következik, hogy Franciaországban járva mi is úgy élvezzük ki az evés-ivás örömeit, akár a franciák.
nlc.hu
267 napja
Idén még a kóstolópohár is nagyobb: mától négy napig vár a Budapest Borfesztivál
„A borfesztivál, ahol egyszerűen ott kell lenni" – invitálnak a szervezők. 2024. szeptember 12. és 15. között újra itt a Budapest Borfesztivál. A Budavári Palota teraszai megtelnek bor- és gasztrokiállítókkal.
nlc.hu
299 napja
Mikszáth és Krúdy még a kövér emberek szépségét méltatta – Nyáry Krisztiánnal beszélgettünk
Nyáry Krisztián könyvei olyan emberközeliségben mutatják meg az irodalom valaha élt nagyjait, ahogyan azt az irodalomórákon kellene tanítani. Portréi ma „porosnak" ható írók munkásságához is meghozzák a kedvet, és az életszagú, gyakran drámai történetek által kiszíneződik a fejünkben a 19. és 20. század. Legújabb kötetében egy igazán mai témához, a gasztronómiához nyúlt, és mint kiderült, nem egy-két év munkája, érdeklődése van ebben. Nyáry Krisztiánnal beszélgettünk. The post Mikszáth és Krúdy még a kövér emberek szépségét méltatta – Nyáry Krisztiánnal beszélgettünk first appeared on nlc .
nlc.hu
484 napja
Kvíz! 13 film felejthetetlen étkezős jelenete: felismered őket?
Az ételeknek, italoknak legalább akkora szerepe van a filmvásznon, akár a festészet történetében. 13 filmjelenetet hoztunk el a habkönnyűtől a horrorig, amiben megjelenik az étkezés. Már csak az a kérdés, hogy tudsz-e válaszolni a feltett kérdésekre! The post Kvíz! 13 film felejthetetlen étkezős jelenete: felismered őket? first appeared on nlc .
nlc.hu
492 napja
15 nehéz kérdés: mennyire ismered a magyar konyha történetét? Kvíz!
Ezer kérdés sem lenne elég, hogy körbejárjuk a magyar gasztronómia történetét. Felkészültél, hogy belepillantsunk több mint ezer év történelmébe? The post 15 nehéz kérdés: mennyire ismered a magyar konyha történetét? Kvíz! first appeared on nlc .
nlc.hu
497 napja
Megkóstoltunk egy vajat a Restiben, azóta rá sem tudunk nézni más vajra
És ez csak egy kis mozzanat volt a Taste Balaton sajtómunkatársaknak szervezett próbaútján, ahol megkóstoltuk a 300 éves hallevest, bruncholtunk small plate-ekből és kistérségi Lance Armstrongként tekertünk fel a dombokra. The post Megkóstoltunk egy vajat a Restiben, azóta rá sem tudunk nézni más vajra first appeared on nlc .
nlc.hu
521 napja
„A Balaton nem szezon, hanem életmód” – Interjú Budavári Dórával, a Taste Balaton Fesztivál egyik szervezőjével
Felpezsdülhet-e az élet a sokszor még zimankós márciusban a Balatonon? A Taste Balaton Fesztivál egyik ötletgazdájával, Budavári Dórával beszélgettünk a ‘90-es évek magyar riviérájáról, gyüttmentekről és bebírókról, a balatoni „horrorárakkal” és időjárással való riogatásról, no és 300 ezer lépésről a tó körül. The post „A Balaton nem szezon, hanem életmód” – Interjú Budavári Dórával, a Taste Balaton Fesztivál egyik szervezőjével first appeared on nlc .
nlc.hu
523 napja