Ez történik a testünkkel, ha gyakran eszünk medvehagymát
Április-májusban van a medvehagyma szezonja. Ha nem termesztjük a kertünkben, akkor menjünk el egyet sétálni az erdőbe, ahol a nedves lombhullató részeken gyakran találkozhatunk ezzel az intenzív ízű gyógynövénnyel. Ételízesítőként használhatjuk, de a gyógyhatása miatt is érdemes fogyasztani, mert jót tesz a szervezetünknek. Többek között támogatja a szív- és érrendszert, rengeteg ásványi anyagot, vitamint tartalmaz, jó a bőrkiütésre, gyomorbántalmakra, s méregtelenít.
blikk.hu
84 napja
Kertész ismerősöm figyelmeztet: nyakunkon az április! Ezek a munkák nem várhatnak tovább
A tavasz beköszöntével a kertészek számára megkezdődik a szezonális teendők sora. A medvehagyma szüretelése mellett a gyümölcsfák virágzása és a dísznövények gondozása is fontos feladat. Ne feledkezzünk meg a szobanövényekről sem, hiszen a lakásban is akad bőven tennivaló!
blikk.hu
97 napja
Így szedjen medvehagymát, hogy ne legyen tragédia a vége
Ilyenkor tavasszal a medvehagyma nagyon kedvelt alapanyaga számos sós finomságnak, kenyérnek, pogácsának, azonban érdemes néhány szabályt betartani azoknak, akik a szabadban, saját maguk indulnak e különleges csemege felkeresésére az erdőben. Bottlik Gábor, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kertészmérnöke néhány, de annál fontosabb alapszabályt oszt meg a medvehagyma gyűjtésével, tárolásával és felhasználásával kapcsolatban.
blikk.hu
98 napja
Három ínycsiklandó tavaszi kenyérfeltét, amivel feldobhatod a reggelidet
Ahogy beköszönt a tavasz, friss, ropogós zöldségek és illatos fűszernövények töltik meg a piacokat. Ezek a szezonális alapanyagok nemcsak ízletesek, de tele vannak tápanyagokkal is, melyek támogatják a szervezetet a tél utáni „újjáéledés” időszakában.
blikk.hu
99 napja
Annuskám: Medvehagymás borsófőzelék recept
Készítsünk egy zsenge, tavaszi fogást medvehagymával! A hagyományos borsófőzelékből igazi ízorgia lesz, ha a petrezselyem mellett egy kevés medvehagymával is kiegészítjük az ízét! Ez a könnyed, mégis laktató étel tökéletes választás lehet ebédre vagy egy könnyű vacsorára.
blikk.hu
99 napja
Medvehagyma-láz: 3 zseniális recept, amit imádni fogsz!
A tavasz egyik legizgalmasabb alapanyaga a medvehagyma, amely fokhagymás, friss ízével feldobhat számos ételt. Felhasználása rendkívül sokoldalú: készíthetünk belőle pesztót, leveseket, mártogatósokat, fűszervajat vagy akár olajat is. Nézzük meg, hogyan hozhatjuk ki belőle a legtöbbet!
rtl.hu
104 napja
Most van szezonja az életmentő csodaszernek: Vigyázz, van egy mérgező hasonmása – így ismerd fel biztosan (+4 csodás recept)
Várható olvasási idő: 5 perc Itt a március és vele együtt a medvehagyma szezon. Ez a növény természetes egészségőrző és ízletes fűszer a konyhában, de nem árt az óvatosság a gyűjtésekor. Ha összetévesztjük a gyöngyvirággal, durva mérgezést kaphatunk. Ebben a cikkben tippeket adunk a gyűjtéshez és jönnek receptek, aminek a központi eleme a medvehagyma. A Most van szezonja az életmentő csodaszernek: Vigyázz, van egy mérgező hasonmása – így ismerd fel biztosan (+4 csodás recept) bejegyzés először Most Hír -én jelent meg.
mosthir.hu
107 napja
Itt a medvehagyma szezon: hasznos tippek és egy leves recept
A tavasz egyik legízletesebb és leghasznosabb vadnövénye a medvehagyma. Március végén, április elején kezdődik a medvehagyma gyűjtési szezonja. Ismerd meg a medvehagyma jótékony hatásait, és tudj meg mindent, amit a gyűjtésről, felhasználásról és az esetleges figyelmeztetésekről tudni érdemes.
rtl.hu
108 napja
Az első medvék
Fehérbab-krémleves friss medvehagymapesztóval
magyarnarancs.hu
110 napja
Indul a medvehagymaszezon, de vannak határok - részletek
Nyakunkon a tavaszi medvehagymaszezon, az ország legismertebb medvehagymatermő területeként a Mecsek továbbra is lehetőséget biztosít a szabad gyűjtésre. Bár a szedés engedélyezett, fontos azonban, hogy a gyűjtők betartsák az előírásokat.
infostart.hu
115 napja
Indul a medvehagymaszezon – Mi mindenre jó ez a növény?
Zamatos íze és könnyű beszerezhetősége egyre népszerűbbé teszi a medvehagymát.
demokrata.hu
118 napja
Most már biztos, hogy itt a tavasz
Megjelent a piacon a medvehagyma.
magyarnemzet.hu
128 napja
Menü