Különös kuponokat dobott piacra az egyik legnagyobb magyarországi bolt: alkoholra is fel lehet használni
A SPAR kedvezményes kuponokat kínál az ünnepi vásárláshoz.
221 napja
A SPAR borszakértője elárulta, ezeket a borokat tenné az ünnepi asztalra
A választásban az egyik legismertebb borszakértő segít.
metropol.hu
222 napja
Ez a tökéletes céges ajándék: nemcsak a márkát építi, még repiadót sem kell utána fizetni
Alig egy év telt el a borok reprezentációs adójáról szóló kormányrendelet életbe lépésétől, amelyben a közvetlenül a termelőtől vásárolt, oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel, vagy oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott borászati termékek mentesülnek a reprezentációs adó fizetési kötelezettsége alól. Az intézkedés meghozta a pozitív hatását, a megkérdezett borászatok tavaly közel 20 százalékos eladásnövekedésről számoltak be, a Magyar Bormarketing Ügynökség pedig idén is nagy várakozással tekint az ünnepi időszakra. A trend egyértelmű: a fogyasztók egyre inkább az alacsonyabb alkoholtartalmú és „buborékos” termékeket keresik, ezért az Ügynökség nyáron nagyszabású kampányt indított a magyar pezsgők és habzóborok népszerűsítésére. Nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi célpiacokon, Dél-Koreában, Kínában és az Egyesült Királyságban is különböző aktivitásokon keresztül növeli a magyar bor láthatóságát. A Portfolio Rókusfalvy Pált, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztost kérdezte a borajándékozásról, mint vállalati identitásformáló eszközről, a magyar bor külföldi megítéléséről, illetve a natúrborokban, pét-natokban rejlő lehetőségekről.
portfolio.hu
231 napja
Különleges pezsgőt állítanak elő Magyarországon
Egy fiatal nőnek egy férfiak dominálta területen nehéz letenni a névjegyét. Különösen akkor, ha a nagyapja az ágazat egyik ismert és elismert személyisége. Marton Mirjam mégis sikerre vitte első saját pezsgőjét, ami új fejezetet nyitott a Garamvári pezsgők történetében: a Bespoke-ra keresztelt szolgáltatás bevezetésével bárki számára egyedi, személyre szabott pezsgőt készítenek. Mirjamot kreativitásról, kíváncsiságról, laborfolyamatokról, palackba zárt személyiségekről és a jövő mezőgazdaságáról is kérdeztük.
hvg.hu
239 napja
Vineta, mics és pezsgő – erdélyi gasztronómia Budapesten
Reggeli piacozás közben erdélyi pacalcsorba és pezsgő – lehet, hogy elsőre szokatlannak tűnik, de a Fény utcai piacon esélyes, hogy megszokott jelenség lesz hétvégenként.
mandiner.hu
240 napja
Kövér László a szőlőt és a bort a magyar kultúrkincs részének nevezte
Az Országgyűlés elnöke az Országház Bora díjátadó ünnepségén mondott beszédet a Parlamentben.
demokrata.hu
278 napja
A klímaváltozás a mezőgazdaságban is érezteti a hatását: egyre jobban hódít az angol pezsgő
Egyre több a díjnyertes, kiváló minőségű angol pezsgő.
mandiner.hu
281 napja
Jól fogy a magyar fehérbor a nemzetközi piacon
Az exportált mennyiség is nagyot ugrott.
295 napja
Új fejezet a teherszállításban: itt az eddigi legnagyobb vitorlás
Az Anemos a franciaországi Le Havre és New York között szállított 1000 tonna pezsgőt és konyakot, a tervek szerint évi 12 oda-vissza utat fog lebonyolítani. Megtette első útját a legnagyobb
economx.hu
301 napja
Merre pezseg a magyar pezsgő?
Egyediség, együttműködés, újító szemlélet, piaci alkalmazkodás – ezek hozhatják el a magyar eredetvédett pezsgők sikerét.
demokrata.hu
302 napja
Így szórakozott Magyar Péter a Szigeten: külön asztal és jégbe hűtött pezsgő a VIP-részlegben
A Tisza Párt elnöke azóta sem számolt be arról, milyen jól érezte magát a különleges vendégeknek fenntartott teraszon.
mandiner.hu
329 napja
Pezsgővel és luxuscikkekkel megrakott hajóroncsot tártak fel
A hajót a Balti-tengerben csordultig megrakva találták luxuscikkekkel, köztük porcelán tárgyakkal és mintegy 100 üveg pezsgővel.
euronews.com
340 napja
Kincseshajóra bukkantak, igencsak meglepődtek a búvárok
Tizenkilencedik századi, pezsgősládákkal és porcelántárgyakkal megrakott hajó roncsát fedezték fel lengyel búvárok a Balti-tengeren a svéd partok közelében.
infostart.hu
346 napja
Elképesztő kincsekre bukkantak a Balti-tenger mélyén
Tizenkilencedik századi, pezsgősládákkal és porcelántárgyakkal megrakott hajó roncsát fedezték fel lengyel búvárok a Balti-tengeren a svéd partok közelében.
portfolio.hu
346 napja
Cava, a spanyol frissítő
A tizenkilencedik század vége óta hagyományos módszerrel állítanak elő habzóborokat, és a champagne- hoz, a francia crémants-hoz vagy az olasz alta langához hasonlóan a spanyol cava-t is ezzel a módszerrel készítik: legalább kilenc hónapig a seprőjén marad másodlagos erjesztéssel.
blikk.hu
354 napja