Belekóstol a balatoni vendéglátásba a magyar sztárséf
Új éttermet nyitott Rácz Jenő séf vezetésével a több Michelin-csillagos éttermet is működtető Costes Csoport, amely ezúttal a balatoni vendégkört veszi célba. Az Ypsilon Étterem by Rácz Jenő néven ma megnyíló étterem a Balaton egyik legexkluzívabb kikötőjében, az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén üzemel majd nyaranta.
nepszava.hu
39 napja
"Azt hittem, nem látom jól a nullákat" – Rácz Jenő sokkot kapott attól, mekkora fizetést kér egy szakács
Rácz Jenő alig hitt a szemének, amikor meglátta egy állásra jelentkező követőjének fizetési igényét: a szakácsjelölt havonta egymillió forintot kért, lakhatással kiegészítve. A Michelin-csillagos séf közösségi oldalán reagált az üzenetre, amelyből kiderült, szerinte az elvárás már túlmutat a realitáson. Noha az édesapa már több alkalommal is keresett munkatársakat, most először döbbent meg igazán a jelöltek igényein.
blikk.hu
46 napja
Gerendai bízik a sikerben, pedig bedöntheti az egész cégcsoportot az új projekt, a Vibe Budapest
Ha minden a tervek szerint megy, évente akkora bevételt fog hozni, mint a Costes-csoport összes többi projektje együttvéve. Még napok vannak a nyitásig, de a Forbes.hu ízelítőt kapott az új fundining hely, a Vibe Budapest nyújtotta hangulatból, a tulajdonos Gerendai Károly pedig mesélt a részletekről.
forbes.hu
210 napja
„Egy jól elkészített pörkölttől még nem leszek rosszabb séf” – Interjú Rácz Jenővel
Rácz Jenő nagy ívet húz az utóbbi években. A sztárséfeket gyakran éri az a vád, hogy a médiaszereplések mellett háttérbe szorul a szakmai teljesítményük, de Jenő először Michelin-csillagot szerzett a Rumournak, majd chef patronná, azaz társtulajdonos séffé vált az ország első Michelin-csillagos éttermében, a Costesben. Utóbb a Lupa-szigeten nyitott helyet, ez a Portofino Beach Club, és a menetelés folytatódik tovább. Bulvárról nem lesz szó – Rácz Jenővel beszélgettünk.
nlc.hu
312 napja
Moulin Rouge-szerű hibrid szórakozóhelyet nyit októberben az Ötkert szomszédságában Gerendai Károly
A Vibe Budapest egyszerre lesz étterem és szórakozóhely, ahol élő zene és varietéműsorok mellett lehet vacsorázni. A volt Sziget-tulaj annyira bízik a projektben, hogy erre alapozza cégcsoportja sikerét.
hvg.hu
362 napja
Gerendai felpörög: új, 800 milliós szórakozóhely, új csúcsétterem, vízen úszó bár, külföldi terjeszkedés
Gerendai 800 millió forintot fektet be egy új típusú szórakozóhelyre, miközben kifőzde és bisztrófronton is erősít. Átszervezi cégcsoportját, hogy ne csak a jó életről szóljon, de a jó üzletről is. Számos újdonságról beszélt először a Forbes.hu-nak.
forbes.hu
362 napja
Mit jelez, ha a fine dining látnoka a Kádár étkezdében lát fantáziát? Interjú Gerendai Károllyal
A kétezres évek végén csak maroknyi ember értette és támogatta Gerendai Károlyt a gasztronómiai elképzeléseiben. Két év múlva a Costes csapatával megszerezte az első Michelin-csillagot Magyarországnak, ma pedig már kilenc hazai étterem mondhatja ezt el magáról – ebből kettő az övé. Mindig előre ment, az esetében nem csak egy frázis, ha azt mondjuk, hogy a magyar gasztronómia egyik legfőbb vizionáriusa. Idén meglepő tétet tett meg: visszahozza az életbe a Klauzál téri Kádár étkezdét, és ez még csak az új manőverek kezdete. Gerendai Károlyt kérdeztük.
nlc.hu
378 napja
Sokkoló adatok derültek ki a hazai éttermi pazarlásról
Az éttermek még mindig várják vissza a vendégeket, de addig is muszáj foglalkozniuk a környezetvédelemmel és a pocsékolással. Mérhetően csak a 2016-os Bocuse d'Or-rendezés óta kap nemzetközi
economx.hu
403 napja
Menü