Erdélyi ízek otthon: íme, a mititei párolt savanyú káposztával receptje
A mititei, vagy ahogy sokan ismerik, mics, igazi ínyencség a grillételek kedvelőinek. Az öt napos érlelésnek köszönhetően a fűszerek mélyen átjárják a húst, amitől a végeredmény egyszerre omlós és ízes. A roston sült rudacskák mellé tálalt párolt hordós káposzta kellemesen savanykás kontrasztot ad. Egy falat Erdély mindazoknak, akik szeretik a hagyományos ízeket.
blikk.hu
33 órája
Vargányás rizottó szarvasgomba forgáccsal - egyszerűbb a recept, mint gondolná!
A selymes rizottó alapját a húsos vargányagomba aromája és a fehér bor finom savassága határozza meg, amit a parmezán gazdag karaktere koronáz meg. A végén hozzáadott vaj lágy krémességet ad az ételnek, míg a tetejére szórt szarvasgomba forgács igazi gasztronómiai élményt nyújt, amivel bármely étkezést ünneppé varázsolhatunk.
blikk.hu
8 napja
Mediterrán ízvarázs, avagy a baconös-pesztós csirkesaslik
A baconös-pesztós csirkesaslik egyszerre mediterrán és házias, kiváló választás, ha egy ízekben gazdag, mégis könnyed ételt szeretnénk készíteni. A bacon füstös, ropogós karaktere jól kiegészíti a peszto friss, bazsalikomos aromáját. A frissítő tzatziki saláta üde kontrasztot ad, míg az illatos jázminrizs tökéletesen kiegészíti az étel karakterét.
blikk.hu
15 napja
Egy fantasztikusan egyszerű recept: a töltött karalábé
A karalábé egy ropogós és ízletes zöldség, amely a káposztafélék családjába tartozik. Magas rosttartalma miatt kiválóan támogatja az emésztést, és rengeteg C-vitamint tartalmaz, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. A hétvégére egy olyan könnyed főételt ajánl Fásy Ádám, mely tartalmas és laktató, de nyugodtan „bűnözhetünk” utána.
blikk.hu
22 napja
Egy ünnepi recept Fásy Ádámtól: bélszín vajban párolt vargányagombával, jázmin rizzsel
Pünkösd a keresztény egyház egyik legfontosabb ünnepe, amely a Szentlélek eljövetelét és az egyház születését jelképezi. Emellett sok helyen néphagyományokkal és gasztronómiai különlegességekkel ünneplik, így egy elegáns bélszínes fogás, amely vargányagombával és illatos jázmin rizzsel társul, tökéletes választás lehet az ünnepi asztalra.
blikk.hu
29 napja
Próbálja ki a receptet: egészben sült borjúpecsenye sajtos burgonyapüré ágyon
A borjúpecsenye egy rendkívül omlós, kivételes minőségű húsféle. Különleges zsengesége révén ideális választás ünnepi és hétköznapi alkalmakra egyaránt. Sütve vagy párolva is remekül érvényesül, az ízvilága pedig változatos fűszerezéssel tovább gazdagítható, így minden egyes elkészítés alkalmával új gasztronómiai élményt kínál. Ha selymes, sajttal ízesített burgonyapürével tálaljuk, az étel harmonikus és kényeztetően krémes körettel válik teljessé.
blikk.hu
36 napja
Rántott galambhús - Fásy Ádám receptje
A galambhús kiváló tápértékű, könnyen emészthető és fehérjében gazdag alapanyag. Jellegzetes, mégis harmonikus íze számos nemzet konyhájában kedvelt. Különösen ajánlom a bundában készült, töltött galambmellet, amely ízben és állagban is remekül kiemeli e hús nemes karakterét.
blikk.hu
43 napja
Burgonyalángos gazdagon – Egy különleges és laktató recept Fásy Ádámtól
A lángos a magyar konyha lágy, kelt tésztából készült sült lepénye. Egy igazán laktató, ízekben gazdag változatával készültem erre a hétvégére. Ropogós, mégis puha tésztáját az aranybarnára sült burgonya teszi különlegessé, míg a fokhagymás tejföl, a füstös prágai sonka és az olvadozó reszelt sajt együtt olyan harmóniát alkotnak, amitől minden falat kulináris élmény. A kapor és a savanyú uborka pedig frissességet csempész az ízek közé.
blikk.hu
50 napja
Rántott pulykamell egy kis csavarral - Ahogy Fásy Ádám készíti
Aki szereti a klasszikus rántott húsokat, de szívesen vinne bele egy kis izgalmat, neki ez a recept tökéletes választás! A ropogósra sült pulykamellfilét harmonikusan egészíti ki a friss, édes-savanykás szőlősaláta. Ez a könnyed és elegáns fogás, ideális választás hétvégi ebédre. Jó étvágyat kívánok!
blikk.hu
57 napja
Mennyei fogást szán az édesanyáknak Fásy Ádám – Mutatjuk a receptet!
Az anyák napja a szeretet és a hála kifejezésének egyik legnemesebb alkalma, amikor őszinte szívvel mondhatunk köszönetet édesanyánknak mindazért az önzetlen gondoskodásért, amely életük minden mozzanatát áthatja. Ez az ízletes fogás tökéletes módja annak, hogy egy kis kulináris kényeztetéssel ünnepeljük őket. A ropogósra sült lazac és a selymes, sajtos rizottó tökéletes összhangban van.
blikk.hu
64 napja
Egy különleges padlizsánkrém Fásy Ádámtól
A padlizsán, más néven tojásgyümölcs vagy törökparadicsom, a burgonyafélék családjába tartozó ízletes zöldség. A belőle készült krém közkedvelt fogás, amelyet gyakran előételként vagy szendvicskrémként fogyasztanak. Ezúttal sült koktélparadicsommal, friss zöldkörettel és ropogós krutonnal tálalom.
blikk.hu
71 napja
Libamájjal töltött tojás a főtt sonka mellé – Fásy tökéletes húsvéti menüje
A sonka évszázadok óta a húsvéti ünnepkör egyik kulináris alappillére, mely a magyar gasztronómiai hagyományok szerves részeként jelenik meg az ünnepi asztalon. A töltött tojásban megbúvó krémes libamáj ízgazdagsága tovább fokozza a húsvét bensőséges hangulatát. Kívánom, hogy az ünnep mindannyiunk számára hozza el a tavasz megújuló erejét, a családi együttlétek meghitt pillanatait, valamint az öröm és szeretet időtlen értékeit.
blikk.hu
78 napja
Izgalmas recept Fásy Ádámtól: kukoricaprézliben sült csirkemell friss tavaszi salátával
A kukoricaprézliben sült csirkemell olyan étkezési élményt nyújt, amely nemcsak a szemnek, de az ízlelőbimbóknak is különleges örömet okoz. A ropogós, aranybarna panír tökéletes kontrasztot alkot a szaftos hús textúrájával, míg a friss tavaszi saláta üdítő, könnyed kísérője a fogásnak.
blikk.hu
92 napja
Íme, Fásy Zsüliett kedvenc étele, ahogyan az édesapja készíti neki
Ahogy a tavasz teljes pompájában ragyog, nincs is jobb alkalom arra, hogy élvezzük a friss és ízletes ételek varázsát. Ebben az évszakban minden virágba borul, a természet megújul, és mi is szeretnénk valami különlegeset készíteni a szeretteink számára. Örömmel osztom meg olvasóimmal a kislányom, Zsüliett egyik kedvenc ételének receptjét.
blikk.hu
99 napja
Mézes-mandulás fehérpecsenye: Fásy Ádám receptje különleges gasztronómiai élményt kínál
A fehérpecsenye nagyon szép sovány, henger alakú húsrész. Ez a húsféle nemcsak ízletes, hanem tápláló is, mivel bővelkedik vasban, B-vitaminokban és cinkben, ugyanakkor alacsony zsírtartalmú, egészséges választás. A mai fogás tökéletes kiegészítője a párolt spárga, amelynek harmonikus íze különleges gasztronómiai élményt nyújt.
blikk.hu
106 napja
Fásy Ádám elárulta, mivel tehető még krémesebbé a rizottó - Próbálja ki ön is ezt a receptet!
A mascarpone egy friss olasz sajt, amely selymesen krémes állagáról és enyhén édes, gazdag ízéről ismert. Gyakran használják desszertek alapanyagaként, de kiválóan alkalmas a rizottó krémességének fokozására is. A mai étel egy gazdag, selymes textúrájú rizottó, amely tökéletesen egyensúlyozza a spenót frissességét és a mascarpone krémességét.
blikk.hu
113 napja
Ha egy igazán különleges halas fogást készítene, próbálja ki Fásy Ádám receptjét
A süllő finom íze és húsának textúrája miatt kiválóan alkalmas számos ízletes étel elkészítésére. A párolás például egy kiváló módszer, amellyel megőrizhető a hal finom íze és textúrája, de a grillezés is jó választás lehet, ugyanis kiválóan kiemeli a hal ízét. A maradékot is sokféle módon használhatjuk. Morzsoljuk szét, és adjuk hozzá például salátákhoz, könnyű és ízletes fehérjeforrásként, esetleg keverjük tésztás ételbe krémes vagy paradicsomos szósszal.
blikk.hu
120 napja
A tökéletes túrós csusza titka – Itt a recept
A túrós csusza a magyar konyha egyik tradicionális étele, amely generációkon átívelve őrzi népszerűségét a hazai gasztronómiai kultúrában. Főételként és köretként egyaránt fogyasztható. Háziasan elkészítve egy igazi klasszikus, ami egy szempillantás alatt visszaröpít a nagymama konyhájába.
blikk.hu
127 napja
Szűzpecsenye gazdagon: Fásy Ádám adott egy elronthatatlan receptet
Február utolsó hétvégéjén a főszerepben egy gazdagon elkészített szűzpecsenye áll. Ezt az ínycsiklandó fogást sült debreceni kolbász és császárszalonna teszi még különlegesebbé. Tökéletes választás önmagában is egy családi ebédhez vagy baráti összejövetelhez.
blikk.hu
134 napja
Hogyan készítsünk tökéletes gnocchit? Fásy Ádámtól megtudhatja
A gnocchi olasz eredetű tésztaétel, amelynek neve az olasz „nocchio” szóból ered, jelentése csomó. Fő összetevője leggyakrabban a burgonya, és általában főtt formában fogyasztják, gyakran különféle szószokkal tálalva. Fásy Ádám most ehhez az ételhez adott egy jó receptet.
blikk.hu
141 napja
A lepényhal legízletesebb elkészítésének módja – Fásy Ádám receptje
Fásy Ádám ezúttal egy ízletes halas receptet ajánl olvasóinknak. A lepényhal sovány hal, és gyorsabban megfő, mint más laposhalak. Nagyon ízletes, finom textúrájú, és főzéskor kíméletes bánásmódot igényel. A hús könnyen sérül, de ha helyesen készítjük el, az állaga szinte krémes, és megéri az erőfeszítést
blikk.hu
148 napja
Konyha: hogyan kell elkészíteni a báránycsülköt, hogy finom legyen?
Február első hétvégéjére Fásy Ádám egy klasszikus magyar ételt ajánl, amelyet gyakran lassú tűzön főznek, hogy a hús igazán omlós és ízletes legyen. Mellé köretként gratin burgonyát kínál, ami eredetileg Franciaországból származik, és világszerte számos változata létezik. Ha egy különlegesen finom ebéddel lepné meg a családot, próbálja ki a recepteket!
blikk.hu
155 napja
Az afrikai harcsát valójában így érdemes elkészíteni – Lehet, hogy eddig rosszul csinálta?
Az afrikai harcsa fehér húsú, enyhén édeskés ízű, ezért kiválóan alkalmas különféle ételreceptekhez: előnye, hogy szinte teljesen szálkamentes, illetve könnyen feldolgozható. Gazdag fehérjeforrás, az alacsony zsírtartalma miatt pedig népszerű a diétás étkezésben is.
blikk.hu
162 napja
Egy igazi ínyenceknek való fogást ajánl Fásy Ádám a vasárnapi ebédhez – Így készül a rozé kacsamell
Az igazi ínyencek egyik kedvence a rozé kacsamell, amely tökéletesen harmonizál a krémes, lágy karfiolpürével. Fásy Ádámtól most megtudhatja, hogyan kell elkészíteni a finom fogást. Próbálja ki ön is a receptet!
blikk.hu
169 napja
Egyszerű, de finom és laktató: lencsefőzelék Fásy Ádám konyhájából
A lencse az egyik legrégebbi haszonnövény, először a Közel-Keleten kezdték el termeszteni. Jelentős a tápértéke, az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, alacsony a glikémiás indexe, magas a rosttartalma. Érdemes tehát rendszeresen szerepeltetni az étrendünkben.
blikk.hu
183 napja
Menü