Ötvözzük a képzőművészetet a gasztronómiával!
Júliustól ismét Borszerdák a Nemzeti Galériában.
magyarnemzet.hu
13 napja
A fiatalok hozhatják el a lángosforradalmat a Balatonnál
Miért vett meg egy nagy múltú, de veszteséges üzletláncot? Mit kellene csinálni ahhoz, hogy ne legyen méregdrága egy croissant? Mi a legnagyobb baj azzal, hogy a Balatonon még mindig ugyanúgy sütik a lángost? És miért nem érdemes mindenkinek akciózni a tejfölt? Andrejszki Richárddal, a Chef Market tulajdonosával beszélgettünk annak kapcsán, hogy cége a Culinaris új tulajdonosa lett.
hvg.hu
13 napja
Megvannak az első nevek: velük nyit a Blahán az új gasztropiac
A Blaha Lujza téren, a Corvin Palace (korábbi nevén Corvin Áruház) első emeletén nyílik meg idén a Time Out Market Budapest. A koncepció lényege, hogy egy fedél alatt mutatkozzanak be a felkapott hazai gasztroszereplők, kulturális programokkal kiegészítve. Most bejelentették az első vendéglátóhelyeket, akik megtalálhatók lesznek az új "gasztropiacon".
portfolio.hu
13 napja
Kiderült, hol van a világ legjobb étterme
Kihirdették a „Világ 50 legjobb étterme” listáját, Dél-Amerika erősen szerepelt a Top10-ben. Mi történt? Torinóban adták át a fine dining Oscar-díjának tekintett elismerést, a fődíjat a limai Maido kapta, amely a tavalyi ötödik helyről jött fel az elsőre. A perui fővárosban található éttermet Mitsuharu „Micha” Tsumura séf vezeti, és úgynevezett nikkei konyhát visz, az aprólékos […]
forbes.hu
13 napja
Magyar siker a Gourmand International Awardson
Magyar borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson.
demokrata.hu
14 napja
Covid idején nyitották, most fagyasztva is viszik – a Moto Pizza valószínűtlen diadalútja
A korábbi Jelen, Most és Bordó bisztrók tulajdonosai a covid előtt három hónappal nyergeltek át a pizzázókra, és nyitották meg Budapesten az első Moto Pizzát. Az időzítés elsőre nem tűnik telitalálatnak,de a márka kiállta az idő próbáját, sőt.
forbes.hu
14 napja
„Hess innen, Béláné” – Péterfy Gergely hete egy különleges utazással és egy harcosok klubjás nagymamával
Az én hetem című sorozatunkhoz négy írót kértünk fel, hogy öt kulcsszót felhasználva írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Péterfy Gergelynek most az alábbi készletből kellett ihletet merítenie:
hvg.hu
15 napja
A 3000 éves módszer, ami a legjobb szaftos csirkéhez vezet
Amennyire népszerű, annyira könnyű elrontani a csirkemell sütését, ezért most az egyik legrégebbi, egyben legfurcsább módszert próbáltuk ki, ami nemcsak összetételében, de aktivitásában is eltér a megszokottaktól.
telex.hu
16 napja
Három és még egy ok, hogy miért utazzon Pugliába
Érdekli a történelem? Szereti az olasz gasztronómiát? Távol maradna a tömegtől, de mégis mediterrán vidékre utazna?
demokrata.hu
17 napja
Irány a Spar, ha szereted az ázsiai ízeket
Szuper kínai tészta kapható a Sparban.
metropol.hu
17 napja
Wáberer György felfedte, milyen irányba terelné a tokaji bortermelést
A milliárdos vállalkozó Facebookon közzétett alkoholellenes kampánya nagy port kavart, mert úgy tűnhetett, hogy összemosta a borfogyasztást más káros szenvedélyekkel. Azonban tiszta vizet öntött a pohárba, és elmondta: sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a minőségre, mint a mennyiségre.
infostart.hu
18 napja
Wáberer György azt szeretné, ha Tokajban jönne létre a magyar Bordeaux
Wáberer György Facebook-videója, amelyben alkoholmentes kihívást hirdetett, mélyen megosztotta a magyar borászvilágot. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa „botrányosnak” nevezte kiállását
economx.hu
18 napja
Fördős Zé egyszer már megmentette az Ingatlanvadászok új vevőjét
Csányi Karin most álmai otthonát keresi, ahol minden cipője kényelmesen elférhet a szekrényeiben. Azonban nem ez a gardrób vészhelyzet az első olyan probléma, amiben segítségre volt szüksége. Korábban A Konyhafőnök castingján sietett a segítségére Fördős Zé, ahol együtt köpülték a vajat a stúdióban. Az igazán szemfülesek pedig még Az Árulók civil évadában is drukkolhattak a vállalkozónak. Az RTL+ Premiumon már elérhető ez a rész.
rtl.hu
18 napja
50 felett rátalált a szerelem, majd szörnyethalt az imádott sztárséf: Sosem hallott titkok Anne Burrell-ről
Gyászolnak a gasztronómia szerelmesei.
borsonline.hu
19 napja
A tökéletes burger anatómiája – Street Kitchen Fesztivál a Dürer Kertben
Három napon át, péntektől vasárnapig tart a formabontó Street Kitchen Fesztivál a Dürer Kertben, ahol gasztroélmények és izgalmas programok várják a látogatókat. Több mint 20 vendéglátóhely kínálja különleges ételeit, köztük a tökéletes burger titkát is bemutatják. A család minden tagjára gondoltak, a gyerekektől kezdve a négylábú kedvenceken át a kutyabarát fesztiválon agility pályával és örökbefogadható kutyusokkal az Eszkuláp Állatvédő Egyesülettől. A Street Kitchen sztárjai, köztük Fördős Zé és Li Mengyi is személyesen jelen lesznek, hogy a gasztrokalandot még különlegesebbé tegyék.
rtl.hu
20 napja
A Pajta lett az Év étterme – lista
Az őriszentpéteri Pajta nyerte el az idén a Dining Guide Év étterme díjat, míg a Best Of The Best címet továbbra is a Stand őrzi. Az Év szerethető étterme az Alelí Budapest lett, az Év fenntartható étterme díjat pedig a Salt érdemelte ki a hétfő este Budapesten megrendezett díjátadón.
infostart.hu
20 napja
Ezeket a kávégépeket még az is ismeri, aki nem is iszik kávét – és most Budapestre jöttek
Kalandos története ellenére ez a márka végső soron ugyanaz maradt, ami a kezdetekkor: egy sokat kísérletező, családias manufaktúra. Utazás időn és téren át Seattle, Firenze és Budapest között.
forbes.hu
20 napja
Vendéglátás a Covid után: drágulás, munkaerőhiány és a lángos reneszánsza
Vajda Pierre ételkritikus szerint, kiderült, hogy a vendéglátás valóban szakma, amihez érteni kell. A Covid után megtorpant a vendéglátó szektor, a fogyasztói szokások pedig gyökeresen megváltoztak. Egy átlagos étteremben egy négytagú család akár 50 ezer forintot is ott hagyhat, amit sokan nem engedhetnek meg maguknak. Pierre szerint visszatért a retró hullám, lángossal árasztják el a Balatont és Budapestet, annak ellenére, hogy egyszer már túlléptünk ezen a trenden. A vendéglátásban ma is jelen van a silány nyersanyag, a hozzá nem értés és a hiányzó technológia, ráadásul munkaerőből is komoly hiány van. Az éttermeknek ezért minőséget kell nyújtaniuk, ha fenn akarnak maradni.
rtl.hu
21 napja