Két új balatoni hotel is megtalálható már a Michelin Guide-ban
Ötezer szálláshelyt ajánlanak az utazók figyelmébe, amelyből 25 magyarországi. A világ vezető étteremkalauza idén áprilisban jelentette be, hogy a vendéglátóhelyek mellett elkezdi a hotelek
economx.hu
361 napja
Lázár Chef rengeteg szerelmes levelet kapott
Ő volt az egyik első sztárséf itthon, de a népszerűségre senki nem készítette fel, mára pedig látszólag eltűnt a rivaldafényből. Ezúttal olyan titkokat is elárult Lázár Chef, amikről eddig nem szívesen beszélt.
borsonline.hu
364 napja
Palágyi Eszter séf: Nem tudok más olyan országot Európában, ahol ennyire korrupt lenne a gasztronómia
A Michelin-csillagos séf szerint itthon mérgező a környezet, történelmi neveket tesz tönkre egy bizonyos kör, a szakértőket, ahogy őt is, pedig próbálják megfélemlíteni.
telex.hu
369 napja
A mérgező magyar állapotokat okolja a kiújuló daganata miatt, elhagyja az országot az egyik legsikeresebb magyar séf
A Michelin-csillagos Palágyi Eszternek nemcsak a magyarországi gasztronómiáról, hanem az egészségügyről is lesújtó véleménye van. A WMN-nek adott interjúban mesélt a távozása okairól és a további terveiről.
hvg.hu
369 napja
Először kapott Horvátországban két Michelin-csillagot egy étterem
A Rovinjban található Agli Amici lett Horvátország első étterme, amely két Michelin-csillaggal büszkélkedhet, az egycsillagos éttermek száma pedig kilencről tízre emelkedett az országban - írta a Vecernji List című horvát napilap szerdán.
portfolio.hu
376 napja
A francia és a svéd utat kínálják Magyarországnak – látványos változást jelentene
Más országokban kisebb a különbség a top száz-százötven és a többi között.
mandiner.hu
377 napja
Rácz Jenő: A csillagokat is lehozom azoknak, akik megfelelnek
Rácz Jenő étterme évek óta egyre magasabbra tör a szakmában, sorra halmozza az elismeréseket. A sztárséf forgat, főz, alkot, irányít és minden részletre odafigyel, hogy az általa felállított minőség sziklaszilárd legyen. De mi lehet a sikere titka? Az rtl.hu-nak mesélt arról is, hogy milyen vezetőnek tartja magát, hogyan viselkedik a beosztottjaival és miként álmodja meg az új ételeit.
rtl.hu
396 napja
Az agyunk összevész a gyomrunkkal a habzsolás fesztiválján
A Gourmet Fesztivál már nem a magyar gasztroforradalom ünnepe, de azért lehet jókat enni, csak sok idő és pénz kell hozzá, és így sem biztos, hogy nem fogunk pár órán belül a boldogságtól hányingerben szédelegni.
telex.hu
408 napja
Ritkán eszik itthon Michelin-csillagos éttermekben? Most kiderítették, mi lehet ennek az oka
Az elmúlt néhány évben jócskán megnőtt a Michelin-csillagos éttermek száma. Egy friss beszámoló szerint Magyarországon drágább luxusétterembe járni, mint Franciaországban vagy Spanyolországban.
431 napja
Sárközi Ákos: Én a csendes terrorista vagyok (a konyhában)
10 évvel ezelőtt kapta meg Sárközi Ákos séf étterme a Michelin-csillagot. Ákos szerint a csillagot megkapni sokkal könnyebb, mint megtartani, mert minden évben meg kell védeni a címet. Anonim tesztelők jönnek, azt sem tudják, hogy magyar vagy külföldi, egyedül vagy többedmagával érkezik. Ákos séf büszke rá, hogy 10 éve töretlenül őrzik a csillagot, ugyanazzal a séffel, tulajdonossal. Szeretnének kedveskedni a vendégeiknek, ezért márciusban minden vasárnap nyitva tartanak, és kedvezményeket is kapnak azok, akik betérnek hozzájuk. Erről részleteket a videóból tudhat meg. Ákos azt mondta magáról, hogy ő a csendes terrorista típus, ha munkáról van szó. A gasztronómia mellett magánéletéről is szó esett. Követőik gyakran felróják neki és feleségének, Sárközi Évinek, hogy soha nem viszik magukkal a gyerekeiket az utazásaikra, az igazság viszont az, hogy velük vannak, csak nem posztolnak róluk.
rtl.hu
483 napja
„A szakácsoknak, séfeknek kutya kötelességük lenne kimenni dolgozni a földekre”
Tischler Petra a Michelin-csillagos éttermi konyhát hátrahagyva privát séfként ma már a saját útját járja. Hazaköltözött Szekszárdra, ahol veteményese és gyümölcsöse van, és keményen kritizálja azokat a szakmabelieket, akiknek fogalmuk sincs arról, mi történik a természetben. „Kitalálják, hogy nekik csak olyan cukkini kell, ami 16 és 18 centi között van, mert abból tudnak szép kockákat kivágni, de az élet nem egy laboratórium” – mondja. Interjúnkban többek között celebséfekről is beszélgettünk, és arról, hogy miért nem főz paprikás krumplit.
hvg.hu
490 napja