Burgonyalángos gazdagon – Egy különleges és laktató recept Fásy Ádámtól
A lángos a magyar konyha lágy, kelt tésztából készült sült lepénye. Egy igazán laktató, ízekben gazdag változatával készültem erre a hétvégére. Ropogós, mégis puha tésztáját az aranybarnára sült burgonya teszi különlegessé, míg a fokhagymás tejföl, a füstös prágai sonka és az olvadozó reszelt sajt együtt olyan harmóniát alkotnak, amitől minden falat kulináris élmény. A kapor és a savanyú uborka pedig frissességet csempész az ízek közé.
blikk.hu
51 napja
Ezt a tippet fogadja meg, ha jó hamburgert szeretne készíteni
Hogy mi a titka egy jó hamburgernek? A szakértők szerint a legfontosabb a hús minősége, és – talán meglepő – nem kell a húspogácsát mindennel (is) teletömni ahhoz, hogy ízletes legyen. Itt a grillszezon, ezért utánajártunk, mi a titka az igazán finom hamburgernek!
blikk.hu
55 napja
Mutatós pohárkrémek – Olcsón és gyorsan elkészíthető receptek
Lassan itt vannak a grillezős esték, a baráti és családi összejövetelek különleges időszaka. Ha szeretné meglepni valamilyen látványos desszerttel a vendégeket, érdemes pohárkrémet készítenie, mert kedvünkre variálhatjuk a poharakat és az összetevőket, hogy igazán mutatós finomságokkal kínálhassuk meg őket.
blikk.hu
56 napja
Zöldségből desszert? 4 zseniális recept
Köztudott, hogy a zöldségek egészségesek, de vajon mit keresnek a desszertben? A cukkini, a zöldborsó, a répa és a csicseriborsó puhává teszik a sütemények tésztáját, sőt különleges ízt is kölcsönöznek nekik.
borsonline.hu
57 napja
Rekorder császármorzsa és mennyei eperlekvár – két recept a lajosmizsei szamócafesztiválról
Lajosmizsén, a 14. Szamócás Vásári Forgatagon készült el az ország eddigi legnagyobb császármorzsája, amiből több mint ezer adagot szedhettek a vendégeknek. Egy kis csavart azért tettek bele: sárgabarack- helyett – a helyszínhez illően – eperlekvárral kínálták a népszerű desszertet. Aki lemaradt róla, annak most elmondjuk, hogyan csinálja, és megosztunk egy díjnyertes lekvárreceptet is.
blikk.hu
57 napja
Rántott pulykamell egy kis csavarral - Ahogy Fásy Ádám készíti
Aki szereti a klasszikus rántott húsokat, de szívesen vinne bele egy kis izgalmat, neki ez a recept tökéletes választás! A ropogósra sült pulykamellfilét harmonikusan egészíti ki a friss, édes-savanykás szőlősaláta. Ez a könnyed és elegáns fogás, ideális választás hétvégi ebédre. Jó étvágyat kívánok!
blikk.hu
58 napja
Gyors és olcsó receptek ebédre
Egy-egy rohanós nap után sok családban még azon gondolkodnak a szülők, hogy másnap mi legyen az ebéd. Ha szeretnénk gyorsan és olcsón megúszni a főzést, íme, egy kis segítség. A csirkeszárnyat például már előző nap be lehet pácolni, ebéd előtt gyorsan kisül és friss, ropogós, nagyon finom ebéd vagy vacsora lehet belőle. A leveshez is elő lehet készülni, ahogy a bundázott alma is gyorsan kisül.
blikk.hu
61 napja
Hogyan készítsünk tökéletes pacalt? Szakértők tippjei Dunapatajról, ahol egy rekord felállítására készülnek
Május 1-jén 10 órától rendezik Dunapatajon az első pacalmajálist, ahol 2025 adag egyben főzött pacalpörkölt készül. A rekordkísérlethez a 800 kg bendő mellé 125 kg vöröshagyma, 50 kg zsír, 8 kg bátyai fűszerpaprika, 5 kg fokhagyma is kerül majd az óriási bográcsba. A szervezők azt is elárulták, mi a titka az igazán jó pacalpörköltnek.
blikk.hu
68 napja
Megmutatjuk, mitől lesz tökéletes Szoboszlai Dominik kedvenc étele - recept
Sok mindenről lemondott Szoboszlai Dominik, hogy ő legyen az első magyar focista, aki angol bajnoki címet nyer. Többek között kedvenc ételéről, a zúzapörköltről...
borsonline.hu
70 napja
Egy különleges padlizsánkrém Fásy Ádámtól
A padlizsán, más néven tojásgyümölcs vagy törökparadicsom, a burgonyafélék családjába tartozó ízletes zöldség. A belőle készült krém közkedvelt fogás, amelyet gyakran előételként vagy szendvicskrémként fogyasztanak. Ezúttal sült koktélparadicsommal, friss zöldkörettel és ropogós krutonnal tálalom.
blikk.hu
72 napja