Mennyei finomság: csirkegratin sherryvel és konyakkal – recept!
Ebben az ételben a puha csirkecombokat, valamint a fehérrépát és a póréhagymát a fondüre emlékeztető krémes gratinszószban fürdetik, és fokhagymás zsemlemorzsával szórják meg. A sherry és a konyak egyesített erővel gazdagítja a gratint, miközben egy csipetnyi diós ízt kölcsönöznek neki.
blikk.hu
453 napja
Vitamindús fogások a szezon zöldségeivel – receptek
Ahogy melegszik az idő - és idén igazán nem lehet okunk panaszra -, úgy bújnak ki a zöldségek is a földből. A szezonális zöldségek fogyasztásának több előnye is van: a szezonjukban a legfinomabbak, vitamindúsak és nem utolsó sorban a legolcsóbbak is.
blikk.hu
466 napja
A Mecsekben szüreteli a medvehagymát Wossala Rozina, egy tuti receptet is megosztott
Wossala Rozina nem bízza a véletlenre a főzéshez használt alapanyagok minőségét. A sztárséf maga jár utána a legautentikusabb hozzávalóknak és ez nem volt másként a medvehagyma esetében sem.
blikk.hu
469 napja
Különleges húsvéti receptek a világból: a hagyományos ételek mellett próbálja ki ezeket is
Az egyes ételekhez néhol helyi babonák is kapcsolódnak. Sonka, tojás, torma, kalács, tojássaláta, sonkatekercs, sárga túró, bárány, kuglóf - kihagytunk valamit a hagyományos, hazai húsvéti kínálatból?
blikk.hu
474 napja
Kóstolja meg: a vörösboros brownie lesz az új kedvenc desszertje
Mint tudjuk, a bor a főzés során is remekül felhasználható, de azt gondolta volna, hogy a süteményeknek is pompás ízt ad? Bizony, úgyhogy most megmutatjuk a vörösboros brownie receptjét, amit garantáltan imádni fog.
blikk.hu
481 napja
A szakmai kollégium támogatja az esemény utáni tabletta vénykötelességének eltörlését
Támogatja a sürgősségi fogamzásgátló tabletta vénykötelességének eltörlését az Egészségügyi Szakmai Kollégium szülészet és nőgyógyászat tagozata. Magyarország az egyetlen tagország az Európai Unióban, ahol még mindig receptre írják fel a gyógyszert.
blikk.hu
488 napja
Vörösboros marhapofa rösztitallérral – Fásy Ádám receptje
A marhahús sokak szerint a húsok királya. A marhapofa korábban nem volt túl népszerű alapanyag a konyhában, pedig a népi konyha egyik legkedveltebb alapanyaga. Ezért is választottam ez alkalommal az étel elkészítéséhez a marha legszaftosabb és legízletesebb húsrészét alapanyagként.
blikk.hu
493 napja
Vörösboros tarte: ezt a receptet ne hagyja ki!
A francia tarte süti nem más, mint egy omlós, édes linzertésztából készített pite, amit bármilyen krémmel, töltelékkel, gyümölccsel megtölthetünk, amihez csak kedvünk van. Mindemellett nem csak finom, hanem rendkívül mutatós is.
blikk.hu
495 napja
Recept: így készül az Emily Párizsban sorozat mennyei koktélja
Az Emily Párizsban című sorozat ikonikus koktélja már ránézésre is nagyon csábító. A Kir Royale egyébként a sorozatnak hála került be a köztudatba, a koktél elkészítése pedig hihetetlenül egyszerű. Ha váratlan vendégek is érkeznek, akkor is pillanatok alatt egy pompás koktéllal állhat elő házigadaként, máris mutatjuk, mi is kell hozzá.
blikk.hu
506 napja
Fásy Ádám receptje: kacsacomb gombamártással, párolt narancsos lila káposztával
A házi kacsa őse a tőkés réce. Háziasításuk megközelítőleg 5000 évvel ezelőtt történt. Húsa magas fehérjetartalmú, ízanyagban gazdag, rendkívül kalóriadús. Ez alkalommal egy fenséges főételt ajánlok e nemes húsból.
blikk.hu
521 napja
Recept: velőscsont-steak rizottóval, ahogy Fásy Ádám készíti
A rizottó gyors és tartalmas ételek közé tartozik, és számtalan módon variálhatjuk. Fogyaszthatjuk köretként, de önmagában főételként is megállja a helyét. Én ez alkalommal velőscsont-steakkel kínálom. Jó étvágyat kívánok!
blikk.hu
528 napja