Lassan elfelejtenek minket: a magyar vendéglátóhelyekről kidobták a gulyást meg a pörköltet
Június végén jelenik meg a hazai gasztronómia legrégebbi és egyik legfontosabb szakmai kiadványa, a Dining Guide Top 100 Étterem Kalauz, amely évről évre iránytűként szolgál a minőségi
economx.hu
22 napja
A taktikájuk, hogy Indiából hoznak profi szakácsokat Magyarországra – csak a kormány most épp másként döntött
Dhillon Ranjeet Singh nagyobb céget akart építeni, mint India hatodik legnagyobb szállítmányozási vállalatát vezető édesapja. Nagyobb nem lett, ő mégis boldog – Budapesten. Új étteremlánca, az Indigo Express a gyorséttermi kiszolgálást és árakat ötvözi az indiai konyha receptjeivel.
forbes.hu
23 napja
Datolya: ahol a gasztrovideók és az ókori gasztronómia összeérnek
Divat lett datolyát enni: nemcsak azt fedezte fel a TikTok- és Insta-reelek világa, hogy finom, de azt is, hogy egészséges. A hype annyira jogos, hogy már megvan 3000 éves. Hogyan ér körbe a gasztrotörténet egy édes aszalt gyümölcs körül?
telex.hu
25 napja
A Balaton-bubusok imádni fogják az új vízi Mekit
Vízparti pop-up éttermet nyitott a McDonald's Siófokon. Új balatoni helyszínen nyitott a McDonald's egy pop-up éttermet: már Siófok népszerű helyén, a Plázson is lehet hamburgerezni – olvasható
economx.hu
26 napja
A gluténmentes kenyér, ami nem helyettesít, hanem akar valamilyen lenni
Glutén nélkül kenyeret sütni szinte lehetetlennek tűnő kihívás, kovásszal és adalékanyagok nélkül végképp. Évtizedes kísérletezés eredményeképpen ezt valósítja meg mégis a Gyógyító Kenyerek pékség.
telex.hu
27 napja
A szív kényes alapanyag, az agy az egyik legbizarrabb, a here íze, mondhatni, kellemes
A legnagyobb jóindulattal se mondható, hogy a magyarok igazán kedvelnék a belsőségekből készült ételeket, pedig több érv is szól mellettük: remek fehérje- és kollagénforrások, változatosan elkészíthetők, nem túl drágák, és egészen izgalmas ízvariációkat lehet belőlük kihozni. A konyhamészárosként is tevékenykedő Szkladányi András arra tett kísérletet, hogy szakácskönyvével felülírja a pacallal, vesével, velővel és társaikkal kapcsolatos ellenérzéseket, és minden eszközt a kezünkbe ad ahhoz, hogy inspirációs forrásként, és ne zsigeri utálattal tekintsünk rájuk.
hvg.hu
28 napja
Pávák, múmiák, szerpentinek és a V8: 1100 kilométeren és 4 országon át AMG kupéztunk
Bepattantunk egy őszinte biturbó V8 „szívű” Mercedes-AMG GT 63 kormánya mögé és három nap alatt négy országon át igyekeztünk a lehető legtöbb kanyart és kulturális élményt levadászni. Pusztult a benzin, telt az élményzsák és közben nem féltük koptatni a kamera szenzorát.
hvg.hu
30 napja
Élő portál és a magyar hamburger köti össze mostantól a Kálvin teret Manhattannel
A Simon's Burger vezetői Budapestre visszatérve meséltek arról, hogy miért kell a New York-iaknak magyar burger, honnan ered Amerika-mániájuk, és hogyan lehet a Union Square-ről átintegetni a Kálvin térre.
24.hu
30 napja
A legkisebb hazai termelőtől a Michelin-csillagos éttermeknek: jön Boldizsár és megoldja
Horváth Boldizsár és a Farm2Fork akár a legkisebb hazai termelőtől is eljuttatja a jó minőségű terményt a Michelin-csillagos éttermeknek, meg persze a családi asztalokra is. Boldizsár séfpszichológus, igazi guru az ökogazdákodásban, segít a termelői generációváltásban, és ha kell, szinte bármit beszerez a séfeknek.
forbes.hu
32 napja
Műkörmökre álmodta meg a balatoni gasztronómiát Niki, alkotása magyar bajnoki címet ért
Bizonyítványán még alig száradt meg a tinta, de már rögtön az első versenyén a dobogó legfelső fokára állhatott fel Kisjuhász Nikolett. A 30 éves lajosmizsei édesanya tavaly elhatározta, hogy kitanulja a körmös szakmát, idén májusban pedig már a magyar bajnoki címet is elhozta. Ez aztán nem semmi, ugye?
blikk.hu
32 napja
Állni fog a bál Pakson
Az idén június 30. és július 6. között rendezik a paksi Nemzetközi Gastroblues fesztivált.
demokrata.hu
32 napja
Először finnyognak, hogy fúj, here, utána csodálkoznak, hogy milyen finom
Megjelent az első magyar szakácskönyv, ami belsőségekről szól: a fejtől a vesén át, a herén keresztül a farokig. Miért olyan csodálatos, egészséges, fenntartható és jó dolog szokatlan alkatrészeket enni?
telex.hu
34 napja
Bár még nem mindenhol éri meg a nyári főszezon helyett egész évben nyitva tartani, de egyre több étterem teszi
Kóstolgatják a Balatont.
nepszava.hu
34 napja
Június 6-án újra elindul a Dereszla Pincészet kedvenc szabadtéri rendezvénysorozata Bodrogkeresztúron
Folytatódik a Dereszla Pincészet rendezvénysorozata.
metropol.hu
34 napja
Töretlen a népszerűsége és még messze a vége: így lett a gin a világ egyik legnépszerűbb itala
A gin és a belőle készülő koktélok vagy long drinkek hatalmas népszerűségnek örvendenek a világ minden táján, így itthon is. A nemzetközi és a hazai ginek palettája egyre szélesedik, legyen szó markánsan száraz, édesebb vagy épp fűszeres tételekről. De tényleg csak tonikkal érdemes? Kinek való a gin, és mit nyújtanak a hazai márkák? A Gin Market szervezőjével, a Grand Spirit tulajdonosával, Bárány Péterrel beszélgettünk.
hvg.hu
35 napja
Villásreggeli szakértő vagy? Teszteld a The Floor játékosaival!
Barbara és Dávid a „Villásreggeli” kategóriában mérték össze gasztronómiai tudásukat. A gond csak az volt, hogy egy brunch alkalmával végtelen számú lehetőséget találhatunk az étlapon, így ennek megfelelően a The Floor feladványai között is. Nézd vissza a The Floor legújabb részeit az RTL+ kínálatában!
rtl.hu
35 napja