Medvehagyma-láz: 3 zseniális recept, amit imádni fogsz!
A tavasz egyik legizgalmasabb alapanyaga a medvehagyma, amely fokhagymás, friss ízével feldobhat számos ételt. Felhasználása rendkívül sokoldalú: készíthetünk belőle pesztót, leveseket, mártogatósokat, fűszervajat vagy akár olajat is. Nézzük meg, hogyan hozhatjuk ki belőle a legtöbbet!
rtl.hu
103 napja
Itt a medvehagyma szezon: hasznos tippek és egy leves recept
A tavasz egyik legízletesebb és leghasznosabb vadnövénye a medvehagyma. Március végén, április elején kezdődik a medvehagyma gyűjtési szezonja. Ismerd meg a medvehagyma jótékony hatásait, és tudj meg mindent, amit a gyűjtésről, felhasználásról és az esetleges figyelmeztetésekről tudni érdemes.
rtl.hu
107 napja
Itt az új szuper leves fogyókúrázóknak: extra gyorsan égeti a kalóriákat
Dr. Neal Barnard kihagyhatatlan fogyókúrás levesében van egy a titkos összetevő, amely segít 12-szer gyorsabban égetni a zsírt. A növényi alapú táplálkozás szakértője elárulta, hogy az általa ajánlott bableves hogyan tudja felpörgetni a fogyást, illetve támogatni az egészséget. Ahogyan azt is, mitől lehet a módszer különösen hatékony.
blikk.hu
123 napja
SOHA ne tedd a húslevesbe! Ha ebből a húsból főzöd, nagy hibát követsz el!
A húsleves nem csupán egy étel, hanem egy tápláló és ízletes gyógyír, amely generációk óta jelen van az asztalokon. De
131 napja
Az élelmiszer drága, de még mindig olcsóbb főzni, mint kifőzdében enni
Kiszámoltuk, valóban drága-e megfőzni az olyan szimpla ételeket, mint a bableves, a főzelék, a rántott hús vagy a palacsinta, és hogy igaz-e, hogy ehelyett már jobban megéri kifőzdékbe járni. Még mindig úgy tűnik, hogy főzni a legjobb. Miért?
telex.hu
131 napja
Gluténmentes farsangi menü: még a fánk is elkészíthető speciális liszttel, mutatjuk a recepteket!
Hamarosan - idén március 4-én - véget ér a farsangi időszak és ezt követően, hamvazószerdán megkezdődik a 40 napos böjt, amely április 19-ig tart majd. A mostani, karneváli időszakban azonban még fogyaszthatunk bármilyen ételt, a farsangi fogások igen finomak. Sokan azonban nem ehetik a hagyományos ételeket, így nekik egy gluténmentes farsangi menüvel készültünk, ami a lisztből készült fánk miatt nehézkesnek tűnik, de korántsem az, hiszen számos alternatív lisztféle elérhető már a boltok polcain.
blikk.hu
136 napja
Levesek, amelyek karcsúsítanak: 3 recept, amik jól illenek az alacsony szénhidráttartalmú diétába
Finom recepteket keres az alacsony szénhidráttartalmú étrendjéhez? Az alábbi összeállításban három olyan ételt is bemutatunk, amelyek a jövőben akár nagy kedvencek is lehetnek. Mindegyik könnyen és gyorsan elkészíthető, finom és laktató. Nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatja őket akkor is, ha figyel a kalóriabevitelre.
blikk.hu
150 napja
Bableves – az igazi magyaros kedvenc
A habart bableves az egyik legjobb választás, ha tartalmas és ízekben gazdag fogásra vágysz. Ez a klasszikus recept minden falatja a házias konyhát idézi, miközben a tejfölös habarás lágy krémességet ad az ételnek. Ideális választás hűvös napokon vagy akár egy hétvégi családi ebédhez.
rtl.hu
158 napja
Egyszer megkóstoltam a ramen levest, azóta nem akarok mást – Nem nehéz megcsinálni
A ramen leves talán az egyik legismertebb japán étel világszerte. Kínai bevándorlók révén érkezett a szigetországba, és a II. világháború utáni időszakban vált igazán népszerűvé. Az 1958-as év mérföldkő volt a ramen történetében, ekkor találták fel a gyorslevest. A rugalmas tésztát ízletes hús- vagy hallevessel, feltétként pedig disznóhússal, szárított tengeri moszattal és friss zöldhagymával tálalják.
blikk.hu
162 napja