Kenyér, ahogy mi ismerjük
Mi is van benne? Búzaliszt, ivóvíz, élesztő, só – eddig a nagymamáink is így tették a fateknőbe a belevalókat. Továbbá: étolaj, komplex hatású adalékanyag (emulgeáló szer E472f, vitális glutén, feltárt liszt, lisztkezelő-szer E341, csomósodást gátló E170, antioxidáns E300, amiláz enzim), tartósítószer E62.Egy másik kenyér összetevői: búza kenyérliszt, kovász, xantán, ivóvíz, só, cukor, emulgeátor (zsírsavak mono- és digliceridjei), repcelecitin, savanyúságot szabályzó anyag (nátrium acetát), lisztkezelő szer (aszkorbinsav, enzimek), rozsliszt, kukorica keményítő, tartósító szer (kalcium-propionát). Allergén: glutén. Nyomokban tojást, szóját, tejet, dióféléket, szezámmagot, szulfitot tartalmazhat.
nepszava.hu
104 napja
Veszélyes anyagot tartalmazhat egy kedvelt nyári frissítő
Angol és ír kutatók figyelmeztették az egészségügyi hatóságokat, hogy a jégkásában gyakran adalékanyagként használt glicerin káros hatással van a nyolc évnél fiatalabb gyerekekre - Nagy-Britanniában több gyermek is kórházba került a fogyasztása után.
infostart.hu
116 napja
Sokkoló: az egyik legnépszerűbb ropogtatni való is szerepel a legártalmasabb ételeink listáján
Rákkeltő anyagok – kiderült, melyik három összetevő a legveszélyesebb az élelmiszerekben.
mandiner.hu
236 napja
Ez a legkárosabb adalékanagok egyike!
Ezúttal erről az adalékanyagról derült ki, bélrákot okozhat!
metropol.hu
305 napja
A sok só gyomorrákot okozhat
Melyik ez az adalék és mennyit ehetünk naponta belőle?
metropol.hu
388 napja
Menü