Milliók sütik így a tojást, pedig életveszélyes - azonnal szokj le róla!
Nagyon nem jó így tojást sütni.
borsonline.hu
236 napja
„Nincs jó vagy rossz étel, a lényeg a mértékletességen és a változatosságon van” – Mi van az óvodásoknak ajánlott OKOSTÁNYÉR®-on?
Emlékszik még valaki a 80-as években készült ételpiramisra? Senki? Nem baj, mert az azt felváltó modern OKOSTÁNYÉR® egy könnyen érthető vizuális útmutató, egyben emlékeztető lehet mindenki számára, aki egészségesebben akarja táplálni magát vagy gyermekét. Nézzük meg, mi került az óvodások tányérjára!
nlc.hu
243 napja
Félelmek, tévhitek és extrém diéták – Szabó Adrienn dietetikus a helyes táplálkozásról
Hányszor lehet egy nap enni? Hogyan viszonyuljunk az alkoholhoz? A fogyás csak akaraterő kérdése? Meg lehet-e enni még azt a sütit vagy hamburgert? Mi a helyzet a hagyományos magyar ételekkel? A Most jövök vendége Szabó Adrienn dietetikus, akit arról kérdeztünk, hogyan is kell helyesen táplálkozni.
telex.hu
258 napja
Valamiért iszonyúan fogékonyak vagyunk az étkezéssel kapcsolatos tiltásokra és a korlátozásokra
Szabó Adrienn dietetikus szerint a helyes táplálkozás valójában nagyon egyszerű, csak túlbonyolítjuk. Interjúkban azt is elmondta, mik azok a hazai és nemzetközi ajánlások, amiket mindenkinek érdemes megfogadnia.
telex.hu
258 napja
Óbudai szenior akadémia: Mit együnk és mit ne együnk idősebb korban?
Plenáris előadások az 50 feletti korosztálynak. Előadó: Bodor Zsanett dietetikus.
metropol.hu
266 napja
Jön az ősz, jönnek a vírusok: erre jobb, ha felkészül
A kevesebb napsütés miatt a szervezetünk kevesebb D-vitamint kap, a hidegebb, nyirkosabb időben pedig könnyebben szaporodnak a kórokozók. A cseppfertőzéssel terjedő betegségek számára kedvező
economx.hu
300 napja
Exkluzív bejelentés az Economx konferenciáján: a Samsunggal kooperál Kóka János
Az Indamedia konferenciáján, az AI Summit 2024-en jelentették be a Samsung Electronics Magyarország és az egyik vezető hazai egészségügyi szolgáltató, a Doktor24 együttműködését. A Samsung
economx.hu
300 napja
Hogyan lehet jó étvágyat csinálni az űrhajósoknak, mit esznek pontosan az űrben és mivel foglalkozik egy magyar űrdietetikus?
Az űrkutatóknak és -utazóknak azért is van szükségük speciális dietetikusi segítségre, hogy étrendjükkel minél hatékonyabban megelőzhessék a daganatos betegségeket, a csontritkulást és az izomvesztést, ezek veszélye ugyanis többször akkora az űrben, mint földi körülmények között. Miért esznek liofilizált húst, hogyan lehet salátát termelni a bázisokon, és milyen íze van a mikróbákból, ásványi anyagokból és levegőből előállítható fehérjének? Benyó Zsuzsannát kérdeztük.
hvg.hu
317 napja
Ez most az ehető folyadékok szezonja: mit (ne) együnk és igyunk a kánikulában?
Nyáron nagyjából tizenöt százalékkal csökken a szervezetünk energiaszükséglete, és ezt érdemes lekövetnünk a táplálkozásunkban is. Dietetikussal beszéltünk arról, hogyan aknázhatjuk ki a levesek és főzelékek rejtett tartalékait, mit igyunk, ha már unjuk az üres csapvizet, és hogyan érdemes kávézni vagy éppen alkoholt inni kánikulában.
hvg.hu
355 napja
„A meleg hatására még az ízérzékelés is megváltozik” – ezeket az ételeket érdemes fogyasztani a kánikulában a dietetikus szerint
Dusa Fanny dietetikussal annak jártunk utána, hogy hogyan változnak meg az étkezi szokásaink a meleg nyári napok hatására. A dietetikus arra figyelmeztet, hogy a forróságban is együnk rendszeresen, mert később eljön az az idő, amikor a testünk a hiányzó táplálékot visszaköveteli, de az már hízással járhat.
rtl.hu
356 napja
Nyáron fontos a folyadékpótlás, de vajon lehet ezt is túlzásba vinni?
Bármily meglepő, túladagolhatjuk a vizet is, és nem a fulladásról beszélünk – napi 7-8 liter víz megivása a kiszáradáshoz hasonló tüneteket produkálhat, azonban legtöbbünknek általában a túl kevés folyadék szokott problémát okozni. A folyadékpótlás pedig létfontosságú, különösen a kánikulában – mennyit igyunk, hogyan, és mit igyunk víz helyett, aminek van valami íze, mégsem árt? Sárga Diána dietetikus a Reggeli stúdiójában minden ivással kapcsolatos kérdésünket megválaszolta.
rtl.hu
369 napja
Ami drága az jó? Ezek alapján válasszunk multivitamint
Az Egyesült Államokban 390 ezer ember bevonásával végeztek egy kutatást, amelynek eredménye szerint nincs valódi egészségügyi előnye annak, ha naponta szedünk multivitamint. Erről a kutatásról és az abból levonható tanulságokról kérdeztük Dusa Fanny dietetikust. Elmondta, hogy nem volt specializálva, milyen fajta multivitaminról van szó, ahogy az sem, milyen összetételben szedték. A dietetikus szerint mégis érdemes foglalkozni az eredménnyel, ugyanis fontos, hogy a számunkra megfelelő vitaminokat megfelelő dózisban vigyük be. Hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy „jó” multivitaminnak, kiderül a videóból.
rtl.hu
374 napja
Reggeli kávé helyett akár egy pohár csontlevessel is indíthatjuk a napot
A Filéző podcast vendége Király Éva dietetikus, az Alaplé Bár alapítója volt, akivel arról beszéltünk, mennyi ideig kell főzni egy igazán gazdag csontlevest vagy zöldség alaplevet, mik a pozitív élettani hatásai, és tényleg kiválthatja-e akár a reggeli kávét is?
24.hu
386 napja
Tévhitben élnek a magyarok: nem csak akkor kell dietetikushoz fordulni, ha nagy a baj
Egyszerűnek tűnik egy menütervezés, pedig jóval többről szól, mint csirke meg rizs.
407 napja
Olyan müzlit akartunk, ami nincs teletömve cukorral és olcsó mazsolával
A Filéző vendége Porkoláb Eszter dietetikus, a Hester’s Life granola és müzligyártó üzem egyik tulajdonosa volt, akivel arról is beszélgettünk, hogy mik a tipikus csúsztatások a „mentes” élelmiszerekkel kapcsolatban.
24.hu
408 napja
7 szuperétel, amelyekből rendszeresen kellene fogyasztanod az egészség megőrzése érdekében!
Csökkentik a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázatát is
borsonline.hu
440 napja
Alig van időnk ebédelni a munkahelyen – akkor is azt esszük, amit otthonról hozunk
Még többségben vannak a mindenevők, és tartja magát a magyar konyha is.
441 napja