Bezár a Kertész utca legnevesebb fine dining étterme, a Laurel
Öt év után bezár a Laurel, a Michelin-ajánlással is kitüntetett budapesti étterem, ahová július végéig még beugorhatunk egy utolsó vacsorára.
368 napja
A francia és a svéd utat kínálják Magyarországnak – látványos változást jelentene
Más országokban kisebb a különbség a top száz-százötven és a többi között.
mandiner.hu
377 napja
Remek ételek sok kuszasággal – az Onyx Műhelyben ettünk
A Természetes Intelligencia menühöz annyi mindent gondoltak hozzá az ételeken túl, ami már zavart és ellentmondásokat okozott bennünk. Kenyértunkolás és hiperelegancia, modern dizájn és konzervatív főzés az Onyx Műhelyben. Étteremkritika.
telex.hu
378 napja
Nem szentségtörés az ázsiai fúziós, misóval készült Eszterházy-torta, hanem játék
Új könyvében kakaóbabos linzert, kamillás mézes krémest, malátával megbolondított puncskockát és luxuskivitelű téli fagyit is ajánl Ötvös Zsuzsanna. A Laurel étterem cukrászséfjével arról is beszélgettünk, milyen ízemlékeket őriz gyerekkorából, a disznóvágásokról, milyen tapasztalat volt öt hétig stázsolni egy dupla Michelin-csillagos berlini desszertétteremben, vagy hogy miért tanult meg rétest húzni a YouTube-ról.
hvg.hu
390 napja
Az agyunk összevész a gyomrunkkal a habzsolás fesztiválján
A Gourmet Fesztivál már nem a magyar gasztroforradalom ünnepe, de azért lehet jókat enni, csak sok idő és pénz kell hozzá, és így sem biztos, hogy nem fogunk pár órán belül a boldogságtól hányingerben szédelegni.
telex.hu
407 napja
Ritkán eszik itthon Michelin-csillagos éttermekben? Most kiderítették, mi lehet ennek az oka
Az elmúlt néhány évben jócskán megnőtt a Michelin-csillagos éttermek száma. Egy friss beszámoló szerint Magyarországon drágább luxusétterembe járni, mint Franciaországban vagy Spanyolországban.
430 napja
„A szakácsoknak, séfeknek kutya kötelességük lenne kimenni dolgozni a földekre”
Tischler Petra a Michelin-csillagos éttermi konyhát hátrahagyva privát séfként ma már a saját útját járja. Hazaköltözött Szekszárdra, ahol veteményese és gyümölcsöse van, és keményen kritizálja azokat a szakmabelieket, akiknek fogalmuk sincs arról, mi történik a természetben. „Kitalálják, hogy nekik csak olyan cukkini kell, ami 16 és 18 centi között van, mert abból tudnak szép kockákat kivágni, de az élet nem egy laboratórium” – mondja. Interjúnkban többek között celebséfekről is beszélgettünk, és arról, hogy miért nem főz paprikás krumplit.
hvg.hu
489 napja
Mérlegen - Sárközi Ákos és Kalocsai Zoltán arról, mitől "fine" a fine dining
Hogyan alakította át A Mackó és más éttermi filmek, sorozatok a vendégek elvárásait? Hogyan épül a csapat, hogyan készül egy Michelin-csillagos menü? Megéri-e a konyhák magasiskoláját működtetni? Mind kiderül üzleti podcastunk évadnyitójából.
hvg.hu
523 napja
Michelin-csillagos helyen tanulsz, de müzlit eszel otthon
Skandináv csúcséttermek, egy hentesbolt és egy mexikói bisztró tapasztalataiból főz Őriszentpéteren az ország egyik egyedi fine dining éttermében Akács István. Az őrségi Pajta séfjével a világ legjobbjának tartott Nomában megélt tapasztalatairól és arról is beszéltünk, miért csak szigorral működhet jól egy konyha.
telex.hu
536 napja