A New York Times felfedezte a mákos tésztát, fura módszerrel készítik
Az amerikai lap főzős melléklete rácsodálkozott a 16. századi eredetű paraszti ételre, ami négy egyszerű hozzávalóval félóra alatt elkészíthető. A receptben azonban volt egy magyar szemmel meglepő elem. Annyi biztos, hogy olimpikonoknak nem tanácsolt verseny előtt fogyasztani a finomságot.
rtl.hu
346 napja
Az idei foci-Eb nasija a vodkás csirkeszárny
Eisler Zsolt „gasztronauta” a Reggeliben egy olyan receptet készített el, ami bármelyik meccsre jó nasi, sőt akár egy félidei szünetben is összedobható. Nem kell hozzá sok összetevő, és nagy rutin sem. Sőt, Zsoltnak egyéb javaslatai és receptötletei vannak is vannak. Részletek a videóban.
rtl.hu
388 napja
Íme a konyhai türelemjáték csúcsa, a német Sauerbraten receptje
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Receptsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Németország kedvencét, íme a Sauerbraten, vagyis a német marinált marhahús.
rtl.hu
394 napja
Egyszerű, de nagyszerű: így varázsolhatunk egzotikus kagylóvacsorát az asztalra
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Receptsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Belgium kedvencét, íme a moules-frites, vagyis a belga kagylótál sültkrumplival.
rtl.hu
397 napja
Így készítsd el a litvánok kedvencét, a cepelinait
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Receptsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Litvánia kedvencét, íme a cepelinai, vagyis a litván húsos batyu.
rtl.hu
400 napja
Így lehetsz a konyha ördöge: íme a prekmurska gibanica, a szlovénok kedvenc desszertje
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Receptsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Szlovénia kedvencét, íme a prekmurska gibanica, a szlovének kedvenc desszertje.
rtl.hu
400 napja
Íme egy egyszerű, de isteni lett péksütemény, így kell elkészíteni
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Receptsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Lettország kedvencét, íme a pīrādziņi.
rtl.hu
405 napja
így készítsd el a görögök kedvencét, íme a legendás muszaka receptje
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Receptsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Görögország kedvencét, íme a muszaka.
rtl.hu
410 napja
Judd mat Gaardebounen: így eszik Luxemburgban a tarját
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Receptsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Luxemburg kedvencét, íme a Judd mat Gaardebounen, vagyis a füstölt főtt sertéstarja.
rtl.hu
412 napja
Így készítsd el a románok kedvencét, íme a libapastrami receptje
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Receptsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Románia kedvencét, íme a libapastrami.
rtl.hu
415 napja
Bableves, ahogy nem ismerted: íme Ciprus kedvence, a fasolada
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Recepsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Ciprus kedvencét, íme a fasolada, vagyis a ciprusi bableves.
rtl.hu
420 napja
A csehek legjobb sörkorcsolyája: a bramboráky
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Recepsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Csehország kedvencét, íme a bramboráky, azaz a cseh tócsni.
rtl.hu
422 napja
Így készül a Harry Potter emblematikus itala, a vajsör
A Harry Potter kapcsán akarva-akaratlanul eszünkbe jut a vajsör, amit egyébként otthon is könnyedén elkészíthetünk. Alkohol nincs benne, cukor viszont annál több. Eisler Zsolt a Reggeliben mutatta meg, hogy mi a tökéletes vajsör titka.
rtl.hu
431 napja
Meguntad a kenyeret? Próbáld ki a finnek kedvencét, íme a karjalanpiirakka
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Recepsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Finnország kedvencét, íme a karjalanpiirakka, a rozsos tésztába töltött finomság.
rtl.hu
432 napja
Északról érkezett ínyencség: íme a dán lazac cukkinivel és kaporkrémmel
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Recepsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Dánia nemzeti büszkeségét, íme a főételként fogyasztott lazac, amit burgonyával, cukkinivel és kaporkrémmel tálalnak.
rtl.hu
435 napja
Ez a lengyelek ezerarcú étele: íme a pierogi
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Receptsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Lengyelország kedvencét, íme a pierogi, vagyis az ezerarcú lengyel batyu.
rtl.hu
436 napja
Királyi ígéretből született, most a franciák nemzeti étele: így készül a pot-au-feu
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Recepsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Franciaország kedvencét, íme a pot-au-feu, vagyis a franciák kedvenc húsos levese.
rtl.hu
443 napja
Jön a meleg és inkább hideget ennél? Íme a bolgár tarator, egy igazán hűsítő fogás
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Recepsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Bulgária nyári kedvencét, íme a tarator, vagyis a bolgár uborkás hideg leves.
rtl.hu
449 napja
Így készítsd el a norvégok kedvenc szendvicsét, a Rekesmørbrødot
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Recepsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Norvégia kedvencét, íme a Rekesmørbrød, azaz a garnélarákos szendvics.
rtl.hu
450 napja
Gyomorfekély, veseproblémák, ízületi károsodás – óvatosan a nem szteroidos gyulladáscsökkentőkkel!
Óvatosan kell szedni a recept nélkül kapható fájdalomcsillapítókat – erre figyelmeztetnek a Semmelweis Egyetem kutatói. A szakemberek évek óta vizsgálják a gyógyszerek bélflórára gyakorolt mellékhatásait. Kutatási eredményeik szerint a nem vényköteles gyulladáscsökkentők rendszeres fogyasztása akár súlyosbíthatja is egyes betegségek, például az ízületi gyulladások tüneteit.
rtl.hu
458 napja
4 tipp, amivel gyerekjáték a tojások szétválasztása
Lassan most már tényleg a nyakunkba szakad a húsvét, de előtte még sütni és főzni is kell. A tojások szétválasztása sokaknak komoly fejtörést okozhat, pedig a tökéletes piskóta, húsvéti kalács vagy babka elkészítéséhez elengedhetetlen a művelet. Akinek nincs profi tojáselválasztó eszköze – mert ilyet is lehet kapni ám – és mindig pórul jár a tojáshéjból tojáshéjba táncoltatással, annak mutatunk pár tuti tippet.
rtl.hu
466 napja
Ezért a sütiért bolondulnak a svédek, íme a kanelbullar receptje
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Recepsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Lássuk Svédország kedvencét, íme a kanelbullar, vagyis a svéd fahéjas zsemle.
rtl.hu
470 napja
Így készítsd el az olaszok kedvencét, íme a panigacci receptje
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Recepsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Most lássuk Olaszország kedvencét, íme a panigacci, vagyis az olasz kenyérkülönlegesség.
rtl.hu
471 napja