Ha nem figyelsz, ez az 5 dolog könnyen méreggé válhat a hűtődben
Nem kell, hogy penészes vagy nyálkás legyen egy étel ahhoz, hogy komoly problémát okozzon. Elég, ha néhány napja ott felejtetted a hűtőben. A nyári melegben, vagy ha gyakran nyitogatod az ajtót, a hűtő már nem véd annyira, mint gondolnád. Az alábbi öt étel az, amivel a legtöbben pórul járnak. Ha ezek nálad is ott lapulnak a hűtő alján, inkább dobd ki – a gyomrod hálás lesz érte.
rtl.hu
11 órája
Kvíz: kitalálod, melyik ország konyhájára jellemző ez az étel?
A fotelből olyan könnyűnek tűnik, igaz? Most te is kipróbálhatod magad! A The Floor az RTL.hu-n folytatódik! Töltsd ki a kvízeket és győzd le a többieket! Ne feledd, csak egy maradhat! Játssz az RTL.hu-n a The Floor ideje alatt minden héten hétfőn és csütörtökön!
rtl.hu
18 napja
Villásreggeli szakértő vagy? Teszteld a The Floor játékosaival!
Barbara és Dávid a „Villásreggeli” kategóriában mérték össze gasztronómiai tudásukat. A gond csak az volt, hogy egy brunch alkalmával végtelen számú lehetőséget találhatunk az étlapon, így ennek megfelelően a The Floor feladványai között is. Nézd vissza a The Floor legújabb részeit az RTL+ kínálatában!
rtl.hu
35 napja
Városi legendák nyomában – valóban emberek tűnnek el a kínai piacról?
A budapesti kínai piac köré számos legenda fonódik. A kínai maffia, az eltűnt emberek és a nem létező kínai temetők történeteinek nyomába szegődött a Fókusz stábja, a riportból az is kiderül, valójában hogyan működik Magyarország legnagyobb kínai piaca.
rtl.hu
119 napja
Mautner Zsófi 20 éve a gasztronómia élvonalában
Mautner Zsófi idén ünnepli pályafutásának 20. évfordulóját, és ennek apropóján izgalmas eseményekkel készül. Egy nagyszabású rendezvényt szervez, valamint egy különleges receptgyűjteményt is kiad, amely a legjobb recepteket fogja tartalmazni az elmúlt két évtizedből és 17 szakácskönyvéből.
rtl.hu
150 napja
Izlandi pácolt cápa és kínai egérbor – íme a világ legbizarrabb, halálos ételei
Egy Los Angeles-i kiállításon nem csak megtekinteni lehetett a bolygó leggyomorforgatóbb ételeit, hanem megkóstolni is. A menü többek között izlandi pácolt cápából, kínai egérborból és szardíniai Casu Marzu sajtból állt. A világ legbizarrabb ételei között vannak kifejezetten veszélyesek is, ha ugyanis némelyiket nem tároljuk vagy készítjük el megfelelően, akár még halálosak is lehetnek.
rtl.hu
235 napja
Így készíts telefonnal tökéletes ételfotót
Vojcehovszkij Richárd fotós, digitális tartalomkészítő osztotta meg trükkjeit a Reggeliben, hogyan készíthetünk gusztusos fotót ételeinkről. Min múlik egy ilyen fotó sikeressége? Milyen beállításokra figyeljünk, hogyan játszunk a fényekkel és melyik az étel előnyös oldala?
rtl.hu
287 napja
Ár, minőség, hazai – ezek alapján vásárolunk (X)
A Reggeliben Kazatsay Eszter, a PENNY kommunikációs vezetője mondta el, hogyan lett Farkas Richárd a PENNY séfje, milyen értékek és kihívások változtatják az élelmiszerkereskedelmet, és ehhez hogyan alkalmazkodnak, és mit tesznek az ételpazarlás ellen.
rtl.hu
287 napja
Az ételművésztől a Szindbádig: ízorgiák a filmvásznon
Kreatív, szexi és trendi a filmekben, mi az? Az étel, ételkészítés mindig is megkülönböztetett szerepet töltött be a vizuális művészetekben, mivel általa megfogható és fogyasztható formába önthetők az érzések és gondolatok mélyebb rétegei. Az ételkészítés olyan, mint az élet, tőlünk függ, mit rakunk bele – szokták mondani, Dudás Viktor filmszakértő pedig a Reggeliben beszélt arról, miért kulcsfontosságú sokszor a filmekben az étkezés, és miért válhatott egy-egy filmes étel ikonikussá. Ki ne emlékezne a L'ecsó-ra, a Csokoládéra vagy éppen Az ételművészre – de ott van a Szindbád, amiben szintén mindig nagyon jókat esznek. De tényleg olyanok vagyunk, ahogyan eszünk?
rtl.hu
287 napja
Gáspár Laci kikészítette Majkát
Gáspár Lacinak a mákos guba, Valkusz Milánnak a klasszikus húsleves, Tóth Andinak pedig az oldalas a kedvenc étele. Majka imádja a túrós sztarapcskát, a halászlétől és a céklától viszont egyenesen a falra mászik. Nem is kellett több Gáspár Lacinak, aki egyből beszólt a mentortársának. Az X-Faktor második válogatója szombat este folytatódik 20:00-kor az RTL-en.
rtl.hu
297 napja
Ilyen a világ legnagyobb japán ételfesztiválja: 50 ezren mentek el megtornáztatni az ízlelőbimbóikat
A japánok nemcsak a szupergyors és pontos vasutakról, de elképesztő gasztronómiai fogásaikról is híresek. Amíg mi a gulyáslevesre és a pörköltekre esküszünk, a szigetország étellistája olykor érdekesnek és gyomorforgatónak tűnhet a számunkra. De egy biztos, meghízni nehezen tudunk a japán ételektől és nem azért, mert nem ízlenek. Fontos számukra, hogy egészséges hozzávalókból főzzenek és hogy minél érdekesebbnek tűnjenek az ételek. New Yorkban, a japán ételfesztiválon ilyenből akadt bőven.
rtl.hu
314 napja
Hogyan spóroljunk a kutyatartáson úgy, hogy ne legyen rosszabb a kutyánknak?
Mindenki a legjobbat szeretné adni a kedvencének: a legjobb azonban nem feltétlenül a legdrágább verzió. Ezt pedig különösen érdemes észben tartani, amikor a drágulás miatt egyre több ember kényszerül spórolásra.
rtl.hu
321 napja
Ezért olyan válogatósak a gyerekek, így lehet őket rászoktatni arra, hogy egyenek rendesen
Apróság, hogy egy nyolcéves semmiképp sem hajlandó zöldséget enni, vagy ideje hívni a gyerekpszichológust? Hogyan mehetünk biztosra, hogy teljes legyen a gyerekünk étrendje még akkor is, ha ő aktívan küzd ez ellen? Érdemes fagyival vagy csokival jutalmazni a lurkókat, ha nem hajlandók megenni egy-egy fogást? Cikkünkben ezeknek a kérdéseknek jártunk utána.
rtl.hu
324 napja
Londonban rágós volt a hús, Rióban inkább pizzáztak – ilyen ételeket szolgálnak fel az olimpiai faluban
A sportolók szerint kaotikus a helyzet a párizsi olimpiai falu étkezdéjében. Egyes ételekből hiány van, így sok olimpikon inkább magának biztosítja be az ételt, a britek egyenesen saját szakácsot hoztak maguknak. Kozma Dominik világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar úszó már több olimpiát is megjárt, ő számolt be a Reggeliben arról, miért választanak gyakran a sportolók inkább gyorséttermi menüt az olimpiai falu kínálata helyett.
rtl.hu
342 napja
Így ellenőrizze, meddig ehető a maradék étel
Egyetlen rosszul megítélt étel is gyomorrontással, sőt akár veszélyes ételmérgezéssel is járhat. Meddig maradhat szobahőmérsékleten az étel? És a hűtőben? Egyáltalán hány fokos legyen a hűtő? Többször is újra lehet melegíteni a maradékot? És melyik étellel legyünk különösen óvatosak?
rtl.hu
387 napja
Sárospataki Albert Cápa harapós kedvében volt
Egészséges és finom szószokat, autós randiappot, orvosi és kozmetikai lézert, a „Szent Grált” és egy informatikai szolgáltatást mutattak be a vállalkozók a Cápák között 15. részében. Több üzleti befektetési ajánlat is elhangzott, az adás végére pedig két Cápának bővült a portfóliója.
rtl.hu
400 napja
A Munch sikersztorija: Már három országban is piacvezető az ételmentő vállalkozás
A Munch vállalkozást 2021-ben, a Cápák között 3. évadában ismerhettük meg. Akkor Moldován András indítványozására az összes Cápa befektetett az ételmentő bizniszbe. Balogh Petya a mai napig tulajdonrésszel rendelkezik, Lakatos István pedig mentoringot nyújt a sikeres vállalkozók számára.
rtl.hu
400 napja
Moldován András kóstoló nélkül harapott volna rá a tunki-tunkira
Fehér Melindánál 2018-ban autoimmun betegséget diagnosztizáltak, ezért el kellett engednie az állati eredetű termékek fogyasztását. Rendezvényen találkozott a tunki-tunki élelmiszergyártó cég vegán termékeivel, melyek nemcsak finomak, de egészségesek is. 2022-ben férjével megvásárolták az akkor már 5 éves brandet, mellyel azóta bekerültek egy nagy nemzetközi élelmiszerlánc polcaira is – ezzel nettó 35 millió forintos árbevételt realizálva. Jelenleg skálázódni szeretnének, melyhez 10 millió forintos befektetést kért Melinda a Cápáktól 15% tulajdonrészért cserébe.
rtl.hu
400 napja
Sárhegyi, Sárszögi vagy Sárközi Ákos? A The Floor játékosának meggyűlt a baja a séf nevével
Sári az „Ételművészek” kategóriában hívta ki egy párbajra Tomit, aki utólag bevallotta magáról, hogy csak blöffölt róla, mennyire otthonosan mozog ebben a kategóriában. Az összecsapáson olyan nevekkel dobálóztak, mint Rácz Jenő, Wossala Rozina vagy éppen Szél Tamás. Sárközi Ákos vezetékneve azonban igazi kihívásnak bizonyult.
rtl.hu
409 napja
Beledugta péniszét a szakács az ételbe, a nyomozás során sokkal rosszabb dolgok is kiderültek róla
A houstoni Kulture étterem szakácsa ellen azután indult eljárás, hogy rajtakapták, amint péniszét a vendégeknek szánt ételbe dugdossa. A férfi lefoglalt telefonjának átvizsgálásakor a rendőrök több száz, 10 év alatti gyermekeket ábrázoló pornográf képet és videót találtak.
rtl.hu
433 napja
Menü